رضوان حكيم زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش ايرنا اظهار داشت: موضوع ممنوعيت تدريس زبان هاي خارجي از جمله زبان انگليسي در مدارس ابتدايي خارج از ساعات رسمي يا غيررسمي، اتفاق تازه اي در برنامه درسي نيست و تصميم جديدي در اين رابطه اتخاذ نشده و از گذشته نيز وجود داشته است.
وي ادامه داد: بر اساس اسناد بالادستي، سند تحول بنيادين و سند برنامه درسي ملي، مجموعه اي از موضوعات يادگيري به عنوان برنامه درسي رسمي براي دانش آموزان دوره ابتدايي در نظر گرفته مي شود كه در اين برنامه، آموزش زبان هاي خارجي لحاظ نشده بلكه آموزش زبان انگليسي از پايه اول متوسطه اول آغاز مي شود.
معان آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: بر اساس چارچوب ها و قوانين تعيين شده، تمامي مدارس دولتي و غيردولتي بايد از نظام آموزش هاي رسمي كه تابعي از اسناد بالادستي است، تبعيت كنند.
حكيم زاده يادآور شد: دليل اين سياست آن است كه دوران كودكي، ويژگي هاي خاص خود را دارد و با توجه به اقتصائات سني بچه ها و اينكه نبايد ذهنشان را درگير آموزش هاي خاص كنيم، آموزش ها بايد اولويت بندي شده و مواردي كه براي زندگي اجتماعي مورد نياز است در اولويت آموزش ها قرار گيرد.
وي با بيان اينكه بسياري از اين آموزش ها كه توسط موسسات مختلف ارائه مي شود صرفا جنبه تجاري دارد، گفت: توصيه متوليان تعليم و تربيت به خانواده ها اين است كه فرصت كودكي را از فرزندان خود نگيرند.
حكيم زاده با تاكيد بر اينكه سنين كودكي زمان مناسبي براي ارائه آموزش هاي متعدد به دانش آموزان نيست و همواره اصل تربيتي مهمتر از آن است كه علاوه برنامه درسي رسمي، وقت بچه ها را با ديگر آموزش ها پر كرد، افزود: اصول حاكم بر تربيت و از اولويت هاي آموزش و پرورش براي دوره ابتدايي و پيش دبستاني، تقويت و تعميق مهارت هاي گفتاري به زبان فارسي است كه كليد موفقيت نوآموزان و كودكان براي فراگيري مهارت هاي اجتماعي به شمار مي رود و در اين ميان مدارس نيز ملزم به رعايت اين قوانين هستند.
به گزارش ايرنا، دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش نيز در اظهارات جداگانه اي اعلام كرده بود كه تدريس زبان انگليسي در مدارس ابتدايي دولتي و غير دولتي در ساعات رسمي يا غيررسمي ممنوع است و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد.
مهدي نويد ادهم اظهار داشت: متاسفانه ديده ميشود در برخي دبستانها كلاسهاي آموزش زبان انگليسي به عنوان كلاسهاي فوق برنامه داير ميكنند و براي تشكيل اين كلاسها از اولياي دانش آموزان شهريه ميگيرند كه اين تخلف است.
وي افزود: برنامه آموزش و پرورش در دوره ابتدايي تقويت زبان فارسي و فرهنگ ايراني اسلامي دانش آموزان است و آموزش زبانهاي خارجي در دوره ابتدايي به هيچ عنوان توصيه نشده است و آموزش اين زبان از دوره اول دبيرستان قابل اجراست.
فراهنگ ** 1883 ** خبرنگار: مريم جلوداران * انتشار: اميد غياثوند
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۶
تهران - ايرنا - معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش گفت: مسائل تربيتي همواره بر شادي، نشاط و فراگيري مهارت هاي اصلي زندگي بازي تاكيد دارند، از اين رو به خانواده ها توصيه مي كنيم فرزندان خود را درگير برنامه هاي متنوع آموزشي از جمله زبان انگليسي تا قبل از دوره متوسطه اول نكنند.