سنندج - ايرنا - مديركل دامپزشكي كردستان گفت: تهيه گوشت از قصابي ها و ذبح كنندگان دام در كنار جاده ها بدليل عدم نظارت دامپزشكي و رعايت نكردن اصول بهداشتي، سلامت مردم و مصرف كنندگان را تهديد كند.

مجتبي ورمقاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه بازرسان دامپزشكي با اين قصابي هاي كنار جاده اي برابر قانون برخورد مي كنند، اظهار كرد: هر گونه ذبح دام ها بايد در گشتارگاه ها و با حضور ناظران دامپزشكي انجام گيرد تا از ورود گوشت دام هاي بيمار به چرخه مصرف انساني ممانعت شود.
وي افزود: برخي افراد سودجو دام ها را به صورت غير مجاز در جاده ها و مسيرهاي تردد در فضايي غير بهداشتي كشتار مي كنند و مردم نيز تنها به اين دليل كه گوشت ها تازه است يا قيمتي ارزان تر از بازار دارد، از آنها خريد مي كنند.
ورمقاني تاكيد كرد: در كشتارگاه هاي تحت نظارت دامپزشكي لاشه حيوان 24 تا 48 ساعت در پيش سرد كن و در دماي صفر تا چهار درجه نگهداري مي شود و همين امر باعث از بين رفتن قدرت ويروس هاي بيماري زا از جمله تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در گوشت مي شود.
مديركل دامپزشكي كردستان يادآور شد: شهروندان فرآورده هاي گوشتي را تنها از مراكزي كه در آنجا ذبح دام با نظارت دامپزشكي تهيه مي شود و لاشه ها ممهور به مهر دامپزشكي باشند، خريداري كنند.
وي از شهروندان خواست هنگام تماس فيزيكي با فرآورده هاي خامي حتما از دستكش استفاده كنند و گوشت خام را حداقل 24 ساعت در يخچال نگهداري كرده و در صورت مشاهده موارد عرضه غير بهداشتي گوشت موارد را از طريق سامانه پيامگير 1512 اطلاع دهند.
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (Crimean-Congo hemorr hagic fever) يكي از مهمترين و خطرناك ترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام (زئونوز) است كه از طريق حيوان به انسان و از حيوان به حيوان قابل سرايت است.
بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه از طريق گزش كنه، نيش حشرات، تماس با خون يا ترشحات مبتلايان، له كردن كنه، تماس مستقيم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت هاي آلوده دام و تنفس در تماس با دام هاي آلوده قابل انتقال است.
برخي افراد در حاشيه روستاها و كنار جاده ها دام ها را ذبح مي كنند و مردم تنها به اين دليل كه اين گوشت ها تازه هستند از آنها خريد مي كنند در حاليكه اين شيوه ذبح دام غيربهداشتي است و در صورت بيمار بودن دام، مي تواند بيماري را به انسان منتقل كند.
استان كردستان يكي از مناطق دام خيز و دامپرور كشور محسوب مي شود كه سالانه نزديك به 24 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شير توليد مي كند.
جمعيت دامي استان كردستان حدود 2 ميليون راس دام سبك (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگين (گاو و گوساله) است.
خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشار: مجيد سليماني
3020/9102