به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اشتفان شولتز سفیر اتریش در تهران در نشست خبری كه به مناسبت صد و شصت امین سال روابط ایران و اتریش برگزار شد، افزود: روابط تاریخی ایران و اتریش به بیش از هفت قرن پیش برمی گردد و روابط بین دو كشور آكنده از همكاری و تعامل بوده است.
وی با اشاره به حضور 30 هزار ایرانی در اتریش اظهار داشت: تمركز بر دیپلماسی نرم بستر مهم و خصوصیت بارز دو كشور بوده است.
شولتز در تبیین روابط دوستانه ایران و اتریش اظهار داشت: سفارت اتریش از معدود سفارتخانه هایی بود كه در تمام دوره انقلاب در ایران دایر بود علاوه بر این پرفسور فراین نینگر فردی بود كه در جنگ ایران و عراق اقدام به اعزام مجروحین شیمیایی كرد و نكته نظرات وی در جامعه بین الملل مورد توجه قرار گرفت.
وی خاطر نشان كرد: اولین مقام عالی رتبه كه هم پس از انقلاب و هم پس از رفع تحریم ها به ایران سفر كرد روسای جمهوری وقت اتریش بودند.
سفیر اتریش در تهران ادامه داد: هواپیمایی اتریش تنها خط هوایی غربی بود كه پروازهای خود را قطع نكرد و مدت دو سال است كه خط هوایی به اصفهان و شیراز برقرار كرده است.
به گفته این دیپلمات اتریشی اضافه كرد: بانك اوبربانك اتریش اولین بانك اروپایی بود كه در سپتامبر 2017 خط اعتباری یك میلیارد یورویی به پروژه های ایرانی اختصاص داد.
وی توسعهه بخش خصوصی از جمله موضوعاتی عنوان كرد كه دو طرف در روابط بر آن متمركز شدند و اظهار داشت: اتریش اعتقاد راسخ دارد كه دیگر نباید به طرح اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست انزوا گرایانه كه از حضور سرمایه گذار واهمه دارد نگاه كرد اقتصاد مقاومتی ایران را تشویق می كند كه كارهای بر زمین مانده از جمله چارچوب های قانونی را هر چه سریعتر دنبال كند و این طرح منجر به رشد اقتصادی و فرصت سازی برای بنگاه های اقتصادی در خاورمیانه خواهد شد.
شولتز با بیان این كه اتریش از سیاست های حسن روحانی درباره اصلاحات داخلی و تعامل بیشتر با جامعه جهانی حمایت می كند، اظهار داشت: اتریش آمادگی خود را برای همكاری با ایران در زمینه توسعه بخش خصوصی و اشتغال جوانان اعلام می كند.
وی ادامه داد: اتریش آمادگی داد برای گذار از اقتصاد تجاری به اقتصاد تولید محور با ایران همكاری كند و ما در تلاش هستیم حجم مبادلات تجاری را به دوران پیش از تحریم برگردانیم.
سفیر اتریش در تهران مهمترین اتفاق دوران جدید را مذاكرات هسته ای و برجام عنوان كرد و اظهار داشت: اتریش از اینكه فرصت میزبانی مذاكرات هسته ای را داشت به خود می بالد و برای خود این حق را قائل است كه خود را از بازیگران برجام بداند و در حفظ آن بكوشد.
وی خاطر نشان كرد: توافق هسته ای داستان یك موفقیت در منطقه ای مملو از منازعات و جنگ های داخلی است. اتریش به عنوان یك كشور بی طرف كه عضو هیچ پیمان نظامی نیست هر چه در توان دارد انجام می دهد تا كنگره و دولت آمریكا متقاعد كند در این توافق باقی بماند.
وی تصریح كرد: ما به طور كامل واقف هستیم كه استمرار شرایط عدم اطمینان به فضای عمومی سرمایه گذاری كمك نخواهد كرد.
شولتز در پاسخ به سووالی درباره روند صدور روادید برای اتباع ایرانی اظهار داشت: به عنوان سفیر آرزو دارم كه تعداد روادید صادر شده هر ساله دو برابر شود. در حال حاضر 30 كارمند و پرسنل در سفارت مشغول به فعالیت هستند كه این تعداد از نظر سیاسی اهمیت خاصی دارد و به جز یكی دو نفر بقیه كاركنان در زمینه خدمات كنسولی و صدور روادید فعالیت می كنند و به كار اصلی كه رایزنی سیاسی است كمتر توجه شده است.
وی خاطر نشان كرد: ما در سال گذشته 1600 دانشجو ایرانی در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی اتریش پذیرش كردیم همزمان صدور روادید از نظر تعداد هم به میزان قابل توجه افزایش یافته است.
سفیر اتریش در تهران گفت: در زمان آغاز به كارم در تهران مدت زمان لازم برای صدور روادید چهار ماه بود كه با برون سپاری این مدت به میزان زیادی كاهش یافته است.
وی در عین حال گفت: تعداد قابل توجهی از كسانی كه از روادید استفاده می كنند با هدف مهاجرت روادید می گیرند و متاسفانه این امر باعث می شود مدت زمان انتظار برای بررسی روادید به درازا بكشد.
سفیر اتریش در تهران در پاسخ به سوال ایرنا درباره مشكلات موجود بر سر مراودات بانكی ایران با بانك و شركت های بزرگ و چشم انداز پیش رو در این زمینه اظهار داشت: این مشكل دو بعد دارد ؛ از یك سو ما تحریم های ثانویه آمریكا را داریم كه باعث عدم اطمینان سرمایه گذاران بالقوه می شود و از طرف دیگر ایران از دوره تحریم و ایزوله بودن 20 ساله خارج می شود و ایران باید بتواند تحولات بین المللی در حوزه بانكی و بیمه ای را جبران كند.
وی خاطر نشان كرد: وقتی شركت های اتریشی كه شركت های خانوادگی هستند بخواهند در ایران سرمایه گذاری كنند تصمیم آنها مبتنی بر ریسك خواهد بود و حضور شركت ها را با تردید مواجه می كند؛ به همین دلیل ما در حال گفتمان همراه با اعتماد بالا با طرف ایرانی هستیم تا این ریسك ها را كاهش دهیم.
سفیر اتریش در تهران در عین حال گفت: آنچه بسیار مهم است انطباق قوانین ایران با استانداردهای بین المللی است.
شولتز افزود: اقتصاد ایران فرصت های متعددی را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد ضمن اینكه ایران از جامعه كارگری و كارمندی سطح بالایی درزمینه ریاضی، آی تی، علوم تجربی و طبیعی برخوردار است.
وی تاكید كرد: به اعتقاد من ایران پیش شرط های لازم برای این كه قدرت بلامنازع اقتصادی منطقه شود برخوردار است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتظارات مردم ایران از برجام اظهار داشت: به یاد دارم كه بعد از برجام مردم در تهران جشن گرفتند و انتظار داشتند نتیجه برجام را در زندگی خود ببینند و بر همین اساس به خوبی یاس دولت و مردم ایران را به خوبی درك می كنم.
شولتز با بیان این كه من ایران را همسایه همسایگان خود می دانم اظهار داشت: در پایان دوره كمونیسم، اقتصاد اتریش در مدرن سازی كشورهای بلوك شرق اروپا پیشرو بود و در سال 2000 هم در مدرن سازی كشورهای گرجستان، ارمنستان و مولداوی مشاركت كرد و ما توانستیم با همكاری این كشورها اقتصاد آزاد مبتنی بر استانداردهای اروپا را در این كشورها محقق كنیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به رفاه و رشد اقتصادی تمركز كنیم حلقه بعدی رفاه اقتصادی ایران خواهد بود و اگر بتوانیم با هم كار كنیم بسیار جالب خواهد بود.
این دیپلمات اتریشی ادامه داد: از دید ما بر خلاف كشورهای دیگر، اقتصاد ایران اقتصاد كارایی است و شما می توانید بدون هیچ مشكلی با تاكسی و یا خاور از یك استان وارد استان دیگری شوید.
وی به ظرفیت 400 میلیون نفری بازار مصرف منطقه اشاره كرد و اظهار داشت: تغییر ساختارها بعضا با درد همراه خواهد بود اما هدف این است كه شاخصه های اقتصادی را از قید و بندهایی كه هست آزاد كنیم و البته این امر منجر به بیكاری كارگران شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حجم مبادلات تجاری ایران و اتریش گفت: حجم صادرات ایران به اتریش در سال 2017 روند تصاعدی داشته است ضمن این كه این صادرات از تنوع بیشتر برخوردار بوده است.
به گفته شولتز صادرات ایران به اتریش در 9 ماهه اول سال جاری میلادی 110 میلیون یورو و صادرات اتریش به ایران بین 225 تا 230 میلیون یورو بوده است.
وی خاطر نشان كرد: صادرات ایران به اتریش در سال جاری هشت برابر شده و صادرات اتریش به ایران 20 درصد رشد داشته است ضمن این كه در سال گذشته 1100 شركت اتریشی و 500 شركت ایرانی برای فعالیت اقتصادی در دو كشور از ما مشاوره خواستند.
شولتز در بخشی دیگری از سخنان خود پیرامون برنامه مناسبتی دو كشور در سال 2018 اظهار داشت: برنامه های گوناگونی توسط سفارتخانه های دو كشور برگزار می شود از جمله در 23 ژانویه جشنواره غذاهای اتریشی را در تهران خواهیم داشت.
وی ادامه داد: علاوه بر این در اواسط سال فتح دماوند توسط كوهنوردان اتریشی را خواهیم داشت كه این برنامه با همكاری سازمان میراث فرهنگی برگزار می شود.
وی ادامه داد: همچنین ریاست سازمان میراث فرهنگی این قول را از من گرفتند كه در اواسط سال به اتفاق ایشان قله دماوند را فتح كنیم.
سفیر اتریش در تهران ادامه داد: برگزاری سمپوزیوم تاریخ روابط علمی دو كشور و اركستر سمفونیك مشترك ایران و اتریش از دیگر برنامه های پیش بینی شده در سال 2018 خواهد بود.
سیام**2021**1751
خبرنگار: داود مراد پور*ناشر:امیركاردان
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۶
تهران - ایرنا - سفیر اتریش در تهران مذاكرات هسته ای و برجام را مهمترین اتفاق دوران جدید عنوان كرد و اظهار داشت: علائم مثبتی برای تایید مجدد برجام (از سوی دولت آمریكا) برای یك دوره دیگر مشاهده می شود.