به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران با اعلام جزئیات پرداخت سود سهام عدالت اظهار داشت: رییس جمهوری دیروز در جریان دیدار از وزارت امور اقتصادی و دارایی با آغاز پرداخت سود سهام عدالت موافقت كرد.
وی افزود: آذر ماه سال گذشته شورایعالی اجرای سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی سازمان خصوصی سازی را موظف كرد برای مشمولان سهام عدالت صورحساب صادر كند كه این كار تا 17 اسفند ماه پارسال انجام شد.
وی افزود: این سازمان موظف بود شرایطی فراهم كند تا مردم تا پایان شهریور ماه حصه (سهم) نقدی باقیمانده سهام عدالت را بپردازند كه این رویه نیز انجام شد.
پوری حسینی به مصوبه اسفند ماه 95 این شورا درباره سود سهام عدالت سال 95 اشاره كرد و گفت: طبق این مصوبه می باید سود سهام عدالت از شركت های سرمایه پذیر دریافت و بین مردم توزیع شود و به همین خاطر از 20 فروردین ماه امكان دریافت كد شبای حساب بانكی مشمولان سهام عدالت فراهم شد.
وی با یادآوری اینكه راستی آزمایی شماره حساب های اعلامی در طی ماه های گذشته انجام شده است، گفت: كد شبای 33 میلیون نفر از مشمولان تایید شده است و اطلاعات آن موجود است.
پوری حسینی با یادآوری اینكه امكان پرداخت نقدی مشمولان بابت باقیمانده سهام عدالت طبق مصوبه شورای عالی اجرای سیاست های اصل 44 یك ماه دیگر تمدید كرد، گفت: طبق مصوبه اخیر این شورا، آن میزان از سهام 49 شركت مشمول سهام عدالت كه بدهی مردم بابت آنها تسویه نشده است، سهامش در اختیار دولت باقی مانده است.
وی با بیان اینكه حدود 4 هزار میلیارد ریال از سود سهام شركت های سهام عدالت به عنوان افزایش سرمایه در نظر گرفته شده است و حدود 38 هزار میلیارد ریال بابت سود بین مشمولان تقسیم می شود، گفت: طبق قانون تجارت، شركت ها تا پایان اسفند ماه وقت دارند كه سود سهامداران را پرداخت كنند.
وی افزود: اینكه ما قول داده بودیم از مهر یا شهریور سود را توزیع كنیم، انتظار داشتیم كه شركت ها همراهی كنند و زودتر سود مربوط به سهام عدالت را واریز كنند.
وی افزود: بالغ بر 1200 میلیارد تومان از سود 3800 میلیارد تومانی سهام عدالت تاكنون دریافت شده و در حساب های مخصوص نگهداری شده است.
پوری حسینی با یادآوری اینكه برخی شركت های سبد سهام عدالت حتی تا پس از عید 97 هم فرصت دارند كه سود را واریز كنند، اظهار داشت: یكی از شركت ها كه حدود 800 میلیارد تومان باید سود بابت سهام عدالت پرداخت كند، فرصت هشت ماهه اش، تا اردیبهشت ماه به پایان می رسد.
پوری حسینی گفت: كسانی كه بابت سهام عدالت هیچ بدهی ندارند یعنی آن دسته از مشمولان كه از محل تخفیف دولتی یا پرداخت نقدی تسویه كرده باشند، برای عمكرد سال مالی پارسال 150 هزار تومان سود دریافت می كنند.
وی افزود: بقیه افراد به نسبت برخورداری از سهام آزاد شده، از این سود برخوردار می شود.
پوری حسینی همچنین اظهار داشت: كل سودی كه امسال بین مشمولان توزیع می شود حدود 3800 میلیارد تومان است كه بین 49 میلیون و 226 هزار نفر توزیع می شود كه حدود 2 میلیون نفر از آنها در قید حیات نیستند.
وی یادآور شد: حدود 14 میلیون نفر مشمول هستند ولی هنوز كد شبا به سازمان خصوصی اعلام نكرده اند كه انتظار می رود با آغاز توزیع سود، وارد سامانه شده و كد شبای خود را اعلام كنند كه پس از راستی آزمایی، سود برای آنها هم واریز می شود.
معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: كسانی كه یك میلیون تومان سهام را دارند ارزش روز آن بالغ بر 2 میلیون و 400 هزار تومان است.
پوری حسینی یادآور شد: اگر فردی امروز كد شبای خود را به سامانه وارد كند، حدود 2 هفته طول می كشد تا با سیستم بانكی راستی آزمایی شود و اگر تایید شد، فرد در فهرست كسانی قرار می گیرد كه سود به حساب وی واریز می شود.
وی گفت: به نظر می رسد عده ای ، علاقه ای به دریافت سهام عدالت ندارد و معتقدند كه این سهام مربوط به دهك های پایین درآمدی جامعه است كه جای قدردانی دارد، اما سازمان خصوصی سازی آنقدر اطلاع رسانی می كند تا آگاه شوند و در آینده برای این دسته از افراد با كسب مجوز از شورای عالی سیاست های اصل 44 قانون اساسی، تصمیم گیری خواهیم كرد اما اكنون بنای ما دریافت كد شبا از همه مشمولان است.
وی با بیان اینكه بورس از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه 27 درصد رشد داشته است، خاطر نشان كرد كه برخی از شركت های سهام عدالت بورسی نیستند و نمی توان به طور دقیق گفت كه چقدر رشد كرده اند.
رییس سازمان خصوصی سازی درباره لایحه آزادسازی سهام عدالت نیز توضیح داد: آزادسازی سهام، گام نهایی تعیین تكلیف سهام عدالت است و پیش از آن باید مشمولان را شناسایی می كردیم كه این روند از اسفند ماه آغاز شد.
وی افزود: خمیرمایه این لایحه سال 94 نوشته شد و چون اواخر مجلس قبل بود، و مجلس جدید نیز لوایح دیگری در دستور كار داشتند، ارسال آن به تاخیر افتاد.
وی افزود:شركت های سرمایه گذاری استانی این بضاعت را ندارند كه ورقه این شركت ها به مشمولان داده شود كه ما آن را غیرصحیح و فنی و غیراجرایی می دانستیم.
وی افزود: حرف ما این است كه به جای شركت های سرمایه پذیر استانی،صندوق های قابل معامله در بورس جایگزین شوند كه اگر مجلس بپذیرد، راه برای آزادسازی سهام، هموار می شود.
وی افزود: بر مبنای اظهارات برخی نمایندگان مجلس، گفته اند ظرف 2 سه ماه این كار را انجام می دهند اما مجلس درگیر بودجه سال آینده است.
وی تاكید كرد: اگر این لایحه به تصویب مجلس برسد، تلاش می كنیم این صندوق ها به سرعت تشكیل شود و سهام مردم در آنها مدیریت شود و این بار از دوش سازمان خصوصی سازی برداشته شود.
پوری حسینی گفت: ما هیچ تكلیفی برای آغاز سهام عدالت 2 نداریم و تا وقتی همین سهام عدالت 1 را به سرانجام نرسانیم، علاقه ای برای آغاز سهام عدالت 2 نداریم.
پوری حسینی با اشاره به اظهار علاقه مندی وزیر ورزش برای واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس و كسب نظر مساعد رییس جمهوری و معاون اول در این زمینه گفت: تا زمانی كه مصوبه مرداد سال 94 هیات وزیران در این زمینه لغو نشود، نمی شود این واگذاری را انجام داد.
وی اظهار داشت: البته گام های ابتدایی برای لغو مصوبه دولت مبنی بر عدم واگذاری باشگاه های پرسپولیس و استقلال تهیه شده است.
وی گفت : كسانی كه در دولت های نهم و دهم به عنوان سود سهام عدالت مبالغی دریافت كرده اند، مبلغ آن بخاطر رعایت عدالت، از سهام آنها كسر شد.
معاون وزیر اقتصاد درباره پیش بینی دولت از درآمد حاصل از واگذاری در لایحه بودجه سال 97 و اینكه آیا بابت رد دیون نیز خواهد بود، گفت: طبق قانون ما اجازه واگذاری بابت رد دیون نداریم و در پنج سال گذشته نیز هیچ شركتی بابت رد دیون واگذار نشد بجز یك مورد كه بر اساس مصوبه مجلس بود.
وی توضیح داد: پارسال 16 هزار و 500 میلیارد تومان تعهد بودجه ای داشتیم كه نزدیك به 100 درصد آن اجرایی شد و البته بخش عمده ای از این تحقق، بابت تهاتر بود یعنی به ازای بدهی دولت به بخش خصوصی، بدهی آن به دولت تسویه شد.
رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: تعهد بودجه ای امسال ما سنگین نوشته شده است و هرچند از ابتدا گفته ایم كه عملی نمی شود اما تلاش می كنیم تا پایان اسفند ماه بخش قابل توجهی از آن را محقق كنیم.
پوری حسینی درباره ضمن های اجرایی پرداخت سود از سوی شركت های سبد سهام عدالت اظهار داشت: ابزارهای قانونی لازم برای وصول مطالبات از شركت ها وجود دارد.
وی خاطر نشان كرد: آن میزان سهامی كه به مردم واگذار نشده است، امكان واگذاری از سوی دولت به شكل عرضه در بورس وجود دارد.
وی درباره اینكه برخی نمایندگان با پرداخت نقدی سود سهام عدالت مخالفند گفت: در این زمینه مجلس طرح دو فوریتی هم تهیه كرد كه فوریت آن رای نیاورد و این سیگنال دریافت می شود كه مجلس هم موافق پرداخت نقدی است.
او در عین حال سازمان خصوصی سازی را ملزم به اجرای مصوبات مجلس دانست و گفت: شاید برای سال های بعدی مجلس تصمیم بگیرد كه پرداخت سود نقدی نباشد كه در آن زمان تابع مجلس خواهیم بود.
پوری حسینی در عین حال از نظر موافق رییس كمیسیون اقتصادی مجلس با تبدیل شركت های سرمایه پذیر به صندوق های سرمایه گذاری برای تعیین تكلیف مالكیت سهام عدالت خبر داد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام*2025* 3065* 6075
خبرنگار: لیلا جودی* ناشر: زهرا هجینی نژاد
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
تهران - ایرنا - رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: حداكثر سود پرداختی سهام عدالت 150 هزار تومان است كه در مرحله نخست یك سوم آن پرداخت می شود.