پيمان باباپيري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: از ابتداي امسال تاكنون 832 فقره استعلام براي بهره برداري از معادن صورت گرفت و علاوه بر با 38 مورد جهت بهره برداري از معادن موافقت شده است.
وي افزود: در اين مدت، شهرستان سقز با 233 استعلام بيشترين و سروآباد با 10 استعلام كمترين مكاتبات را در زمينه استعلامات مربوط به معادن داشتند.
باباپيري تاكيد كرد: برابر قانون حفاظت و بهرهبرداري از جنگلها و مراتع كشور هر گونه فعاليت معدني در مناطقي كه داراي گونههاي ممنوع القطع و يا ذخيرگاه هستند، ممنوع است و سعي شده هنگام صدور مجوز بهره برداري با درخواست هاي كه كمترين آسيب را به طبيعت وارد مي آورد، موافقت شود.
وي يادآور شد: اين اداره كل با رعايت الزامات قانوني در تخصيص معادن مانند فعاليتهاي معدني در مناطق جنگلي، مراتع درجه يك، مناطق سيلخيز، فرسايش و كانونهاي بحراني و رعايت مسائل زيست محيطي با حساسيت خاص اقدام كرده است.
باباپيري از فعالان در حوزه معدن خواست با استفاده از علوم روز و بهره گيري از تجهيزات پيشرفته استخراج معادن كمترين آسيب ها را به عرصه هاي ملي و طبيعي وارد كنند.
به گزارش ايرنا، در استان كردستان 387 پروانه بهره برداري معدني صادر شده كه از اين تعداد 134 واحد فعال، 243 واحد غيرفعال و 10 واحد در حال تجهيز است.
ذخيره قطعي معادن استان 614 ميليون تُن است و اشتغال اسمي پروانه هاي بهره برداري چهار هزار و 47 نفر است و اكنون يك هزار و 851 نفر در معادن استان مشغول فعاليت هستند.
سهم كردستان از ذخيره قطعي 48 هزار ميليون تني معادن كشور 1.2 درصد و در بخش اشتغال سهم استان سه درصد از 138 هزار و 879 نفر اشغال اسمي كشور دارد.
معادن استان براي مصالح ساختماني، سنگ هاي تزيني، فلزات، سليس، فلدسپات، باريت و نمك استخراج مي شود.
خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشار: مجيد سليماني
3020/9102
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶
سنندج - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كردستان گفت: امسال 823 فقره استعلام براي بهره برداري از معادن استان انجام شد كه در مقايسه با پارسال، 63 درصد افزايش داشته است.