« مصطفی پوركاظم شایسته » روز چهارشنبه در كارگاه آموزشی یك روزه تبیین مبارزه با قاچاق كالا و ارز در یزد افزود: برای مبارزه عملی با پدیده قاچاق در كشور قطعا باید صرفه و سود تجارت قانونی با برنامه ریزی درست افزایش یابد تا جلو قاچاق گرفته شود.
وی ادامه داد: خطر پذیری حداقلی قاچاق، گرانی هزینه واردات قانونی از خارج ، غیر رقابتی بودن كمی و كیفی تولیدات داخلی، اقتصاد یارانه ای و سابقه طولانی موضوع قاچاق در ایران از مهمترین مشكلات در مبارزه با این پدیده است .
به گفته معاون حقوقی، امور مجلس و بین الملل ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز ، رسیدگی غیر بازدارنده به پرونده ها ، ساختار سنتی ، معیوب و غیر شفاف و همچنین از آن جایی كه هنوز در ایران به مبارزه با قاچاق نگاه پلیسی وجود دارد، كار رسیدن به برنامه ها را مشكل كرده است.
پوركاظم شایسته، راهكارهای مهم مبارزه با قاچاق را راه اندازی سامانه های مناسب در بخش های مختلف برای نظارت و كنترل دانست و افزود: با تحقق این امر تا 80 درصد از قاچاق كالا جلوگیری می شود و نقش مهمی در اجرای برنامه های كلان دارد.
وی یادآور شد: با فعالیت های انجام شده در كشور شاهد رشد 359 درصدی انهدام كالای مكشوفه قاچاق در سال 1395نسبت به سال 1394، هستیم و ارزش آن از 150 میلیارد ریال به 670 میلیارد ریال افزایش یافت.
معاون حقوقی ، امور مجلس و بین الملل ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار كرد: حجم كشف كالای قاچاق نسبت به كل قاچاق در كشور از یك درصد در سال 1292 به حدود 30 درصد در سال 1395 رسید.
پوركاظم شایستهف به اهمیت فرهنگ سازی در میان مردم و خانواده ها به عنوان یك ضرورت در مبارزه با قاچاق كالا تاكید كرد و گفت: باید مردم در خرید خود به كالای ایرانی و وطنی بیش از سایر كالاها توجه كنند.
كارگاه آموزشی تبیین مبارزه با قاچاق كالا و ارز با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد ، برخی مدیران كل ، فرمانداران و كارشناسان با هدف آموزش و رفع ابهام ها در حوزه قضایی و همچنین توجه دستگاه ها در خصوص سامانه های هوشمند مبارزه با قاچاق كالا و به خصوص طرح ثبت تلفن همراه برگزار شد.
یزد به دلیل اتصال استان های جنوبی و شرقی به مركز كشور و موقعیت آن در كانون كریدور شمال - جنوب باعث شده است تا راه های استان بعضا مورد سوء استفاده برای انتقال كالای قاچاق قرار گیرد.
همچنین مدیر سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی استان یزد دیروز( سه شنبه) در دومین نشست ستاد اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در اتاق بازرگانی یزد گفته بود: امسال 100 میلیارد تومان كالای قاچاق در استان كشف شد.
منصور طالبی افزود: این كالاها به صورت موقت در انبارها نگهداری كه عمدتا 80 درصد آن پس از 2 ماه استرداد می شود.
وی با بیان اینكه هم اكنون 6 هزار متر مربع انبار مسقف پر از كالای مظنون به قاچاق است، افزود: این امر موجب شده تا این اداره كل ، كار انبارداری كالاهای تعزیراتی را انجام دهد و علاوه بر ایجاد هزینه های نگهداری موجب ایجاد مشكلاتی در تولید و اشتغال شده است
7536/ 2047/ خبرنگار:كاظم سبحان زاده**انتشار: عباسقلی اشكورجیری
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۰
یزد - ایرنا - معاون حقوقی، امور مجلس و بین الملل ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: یكی از مشكلات اساسی كه موجب گسترش قاچاق كالا و ارز در كشور می شود صرفه اقتصادی 100 درصد كالای قاچاق در همسنجی با تجارت قانونی است .