محمدسعید سیف روز چهارشنبه در حاشیه نشست هم اندیشی و بررسی مسائل صنایع دریایی دانش بنیان كه در ساری برگزار شد، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از بعد تسهیلات پرداختی نیز ستاد علم و فناوری توانسته به 16 پروژه تسهیلات قابل توجه پرداخت كند .
وی بیان كرد : در 10 سال آینده نیاز كشور در حوزه ساخت و ساز دریایی و كشتی حدود 5 میلیارد دلار خواهد بود كه این نیاز در بخش انواع كشتی، سكو و تاسیسات دریایی است و اگر تولید به داخل هدایت شود مانع از خروج این مقدار ارز می شود.
وی رتبه ایران در بخش دانش نظری ، فعالیت ، پژوهش و تحقیقات اساتید دانشگاهی و صاحبنظران صنایع دریایی در دنیا ششم و همطراز با بسیاری از كشورهای پیشرفته دانست و گفت : صنایع دریایی یك زنجیره است كه محصول نهایی خارج شده از كارخانه پشتوانه ای در بخش مهندسی، تحقیق و توسعه و تحقیقات دانشگاهی و بنیادی و نظری اساتید در بر دارد.
سیف با اشاره به وضعیت قابل قبول ایران در این بخش گفت: اما در بخش تبدیل صنایع به شغل ، ارزش افزوده و عملیاتی كردن نتیجه تحقیقات به دلیل نقش موثر عواملی چون قوانین كسب و كار و نقص در بخش قوانین صادرات و واردات موفق نیستیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی تاكید كرد : محصولات و صنایع ما در رقابت با محصول خارجی در بازار كسب و كار نیازمند همكاری بانك ها و قوانین حمایتی و بكارگیری اقتصاد داخلی دارد.
سیف ادامه داد: بازار های داخلی معمولا به راحتی در اختیار مشتریان خارجی قرار می گیرد و این موضوعات باعث شده صنعت رقابت پذیر و پویایی نداشته باشیم.
وی ارتباط دادن محصولات شركت های دانش بنیان كشور با بازار كار و تجارت و مشتریان اصلی را از دیگر اقدامات ستاد برشمرد و تصریح كرد: استاندارد سازی محصولات و ارایه سوبسید بویژه در بخش محصولات دریایی از دیگر اقدامات بوده چراكه تمایل به خرید از سوی شركت های كشتیرانی و شیلات به محصولات استاندارد هست.
دبیر ستاد توسعه فناوری دانش بنیان دریایی گفت : بیش از 40 محصول تاكنون در بخش صنایع دریایی استانداردسازی شده است.
سیف برخی مشكلات در این مسیر را تحریم ها برشمرد و اظهار كرد : امیدواریم با حمایت صندوق توسعه ،منابع به داخل هدایت و تولیدات در داخل كشور صورت گیرد.
وی با اشاره به همكاری ستاد علم و فناوری و مذاكرات و تفاهم نامه با 3 كشور كره، آلمان و روسیه گفت : پس از برجام همكاری های بین المللی بیشتر و تاخیر در ساخت صنایع كمتر شده است.
به گفته وی بیش از سه هزار شركت دانش بنیان در كشور فعالیت دارند كه از این تعداد 48 شركت در حوزه صنایع دریایی فعالند.
صنایع دریایی با توجه به وجود 5800 كیلومتر ساحل در جنوب و شمال كشور از جمله صنایعی محسوب می شود كه از قابلیت زیادی برای سرمایه گذاری و اشتغالزایی برخوردار است.
علاوه بر این از حدود سه هزار شركت دانش بنیان در كشور ، بیش از یكصد شركت آن در مازندران فعال هستند.
خبرنگار : رضا غلامی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7335/1899
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱
ساری - ایرنا - دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شمار شركت های دانش بنیان كشور در بخش صنایع دریایی از 12 واحد در سال 93 به 48 واحد در سال جاری افزایش یافت.