قم- ايرنا- يكي از پژوهشگران قمي نمونه كشور گفت: قم ظرفيت بسيار خوبي را براي توليد محصولات فرهنگي از جمله انواع پويانمايي، نرم افزار و بازي هاي رايانه اي با محتواهاي مبتني بر فرهنگ اسلامي ايراني را دارد و شركت هاي متعددي براي توليد آثار ديجيتال اسلامي در اين استان فعاليت مي كنند.

عليرضا باباخان روز پنجشنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: قم در حوزه هاي مختلف صنعتي و توليدي فعال است اما اصلي ترين ظرفيت اين استان دربخش فرهنگ و حوزه هاي مرتبط با آن نهفته است و به همين دليل شركت هاي دانش بنيان و فناور با توانمندي بالا درقم به توليد نرم افزار و بازي هاي رايانه اي با مضامين اسلامي مي پردازند.
وي بيان كرد: فعاليت درزمينه توليد محصول هاي فرهنگي در بخش پويانمايي، نرم افزار و بازي هاي رايانه اي، به دليل استقبال نوجوانان و جوانان كه جمعيت زيادي از كشور را تشكيل مي دهند، فرصت هاي شغلي و بازار تجاري بسياري مطلوبي را پديد مي آورد.
وي ادامه داد: دراستان قم شركت هاي دانش بنياني وجود دارد كه به صورت تخصصي به توليد نرم افزارهاي اسلامي و بازي هاي رايانه اي با مضامين ديني فعال هستند و مديران آن با قابليت هاي اين حوزه فناوري به خوبي آشنايي دارند.
باباخان گفت: بخش قابل توجهي از مديران و كاركنان اين شركت ها را حوزويان و كارشناسان علوم ديني تشكيل مي دهند كه علاوه بر تحصيل در حوزه هاي علميه در زمينه توليد نرم افزار و ساخت بازي هاي رايانه اي هم صاحب ايده و نظر هستند.
وي بيان كرد: برخي از اين شركت ها توانسته اند محصول هاي خود را به بازارهاي بين المللي عرضه كنند و اين نشان مي دهد سطح كيفيت آثار توليد شده توسط آنان تا چه اندازه بالا و مورد قبول است.
وي ادامه داد: تقويت رابطه ميان شركت هاي دانش بنيان و حوزه هاي علميه منجر به توليد آثار فاخر ديني در عرصه ديجيتال خواهد شد و جايگاه استان قم را در توليد نرم افزارهاي اسلامي ارتقا مي دهد.
اين پژوهشگر برتر استان قم، گفت: براي نمونه حوزه هاي علميه مي توانند خدمات مشاوره اي خود را در عرصه هاي مختلف از طريق شركت هاي دانش بنيان و توليد آثار ديجيتال به مردم ارائه دهند.
وي بيان كرد: حوزويان مي توانند به عنوان مشاور در كنار برنامه نويسان شركت هاي دانش بنيان فعال در عرصه توليد آثار ديجيتال، قرار گيرند و به آن ها محتواي فكري ارائه دهند تا محصول توليد شده مطابق با ارزش هاي اسلامي باشد.
وي ادامه داد: براي مثال،يكي از نيازهاي مورد توجه جامعه امروز، توليد آثار پويانمايي با محتواي پاك، به ويژه در بخش كودك و نوجوان مبتني بر فرهنگ اسلامي ايراني است كه در اين زمينه هم، حوزويان مي توانند با استفاده از ظرفيت شركت هاي دانش بنيان، مفاهيم موجود در تاريخ اسلام را به زبان امروزي برپايه فيلم‏ها و پويانمايي‏هابه خانواده ها ارائه دهند.
باباخان با اشاره به اهميت حمايت از نرم افزارهاي توليد شده توسط متخصصان داخلي و شركت هاي دانش بنيان، گفت: علاوه بر دستگاه هاي دولتي كه بايد براي انجام فعاليت هاي خود از نرم افزارهاي داخلي استفاده كنند، مردم نيز بايد با خريد نرم افزارها و بازي هاي ايراني و استفاده نكردن از نمونه هاي خارجي، از اين محصول ها حمايت كنند تا بازار توليد آثار ديجيتال و اشتغال ايجاد شده در اين عرصه، روز به روز در كشور رونق بيشتري پيدا كند.
وي بيان كرد: همچنين مجلس شوراي اسلامي و دولت نيز بايد براي رعايت حقوق توليد كنندگان آثار ديجيتال و جلوگيري از تكثير غيرمجاز آن ها در فضاي مجازي تلاش نمايند و اجازه ندهند عده اي سودجو به امنيت سرمايه گذاري در اين حوزه، آسيب وارد كنند.
7405/ 6133/خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي