مهاباد- ايرنا- مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان تكاب با اشاره به افزايش 10 درصدي شمار بازديدكنندگان از اين مجموعه در سال جاري، گفت: امسال سه هزار و 917 گردشگر خارجي از 20 كشور جهان از مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان و زندان سليمان بازديد كردند.

محمد فتحي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين مدت 2 هزار و 781 گردشگر خارجي از بناها و آثار معماري مجموعه ميراث فرهنگي و گردشگري تخت سليمان و يكهزار و 136 گردشگر نيز از 'كوه ميان تهي زندان سليمان' بازديد كردند.
وي بيان كرد: اين گردشگران از كشورهاي آلمان، ايتاليا، فرانسه، هلند، بلژيك، آمريكا، اسپانيا، سوئيس، چين، ژاپن، روسيه، كره جنوبي، تركيه، اتريش، انگليس، تايوان، تايلند، نيوزيلند، ايرلند و اسلواكي براي ديدن مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان به شهرستان تكاب سفر كردند.
وي اظهار كرد: آلمان با 707 گردشگر، ايتاليا با 332 و فرانسه نيز با 321 گردشگر داراي بيشترين بازديدكننده از مجموعه تخت سليمان تكاب است.
وي با بيان اينكه در 2 سال گذشته علاوه بر افزايش شمار بازديدكنندگان از مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان، تنوع سني گردشگران نيز ارتقا يافته است، گفت: در سال هاي گذشته بازديدكنندگاني با سنين بالاي 50 و 60 سال از مجموعه تخت سليمان بازديد مي كردند اما امسال بسياري از گردشگران با فرزندان جوان و نوجوان خود به تخت سليمان آمدند.
وي افزود: امسال 53 هزار و 200 گردشگر داخلي نيز از مجموعه تخت سليمان و كوه ميان تهي زندان سليمان بازديد كرده اند كه اين ميزان نيز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد افزايش يافته است.
مدير پايگاه جهاني تخت سليمان تكاب همچنين با بيان اينكه 80 درصد از محوطه 12 هكتاري تخت سليمان قابليت بازديد دارد، اضافه كرد: بخشي از مسير بازديد سنگ فرش شده و كل مسير بازديد نيز به صورت يك حلقه بسته به منظور جلوگيري از تخريب بقاياي معماري و سهولت تردد گردشگران با تخته هاي چوبي مفروش شده است.
وي با اشاره به تغيير مسير بازديد از دروازه جنوبي مجموعه تخت سليمان به دروازه جنوب شرقي و ايجاد زيرساخت هاي لازم، گفت: ورودي فعلي محوطه تنها از دروازه جنوبي مربوط به دوره ايلخاني ميسر است كه در سال هاي گذشته ساماندهي شده و مرمت هايي در آن انجام گرفته است. وي با تاكيد بر اينكه دروازه جنوب شرقي از معدود اجزاي باقيمانده از دوره شكوه تخت سليمان است، اظهار كرد: احياي ورود و خروج از اين دروازه به منظور معرفي آن به بازديدكنندگان از اهميت بالايي برخوردار است.
به گزارش ايرنا، مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان تكاب در دوره هاي مختلف تاريخي محل سكونت اشكانيان، ساسانيان و ايلخانيان بوده است؛ قلعه تاريخي تخت سليمان كه در جنوب شرقي آذربايجان غربي و در 45 كيلومتري شهر تكاب واقع شده از دوره ساسانيان باقيمانده است و با بخش هاي مختلفي همچون تالار ستون دار، ايوان خسرو، دروازه ها و ديوارهاي مستحكم اش از بناهاي مهم تاريخي جهان به شمار مي رود.
اين مجموعه ميراث فرهنگي با درياچه اي اسرار آميز در وسط بقاياي تاريخي آن در سال 1382 به عنوان چهارمين اثر ملي كشور در فهرست آثار جهاني سازمان يونسكو به ثبت رسيد.
به عقيده باستان شناسان محوطه تاريخي تخت سليمان قبل از اسلام آتشكده زرتشتيان و يكي از سه آتشكده مهم ساسانيان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و كاخ تابستاني ايلخانان مورد استفاده قرار گرفته است؛ اكنون نمونه آثار و بقاياي كاخ هاي ايلخاني تنها در مجموعه تخت سليمان تكاب به چشم مي خورد.
شهرستان تكاب با 80 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
7514/3093/3072
**خبرنگار: امير خالق نژاد ** انتشار: عليرضا فولادي