قم - ايرنا - فرماندار قم گفت: مساله اوقاف و آرامستان‌هاي شهري ريشه در اعتقادات عمومي جامعه دارد و بايد شرايطي ايجاد شود كه جلوگيري از دفن اموات در محله هاي شهر قم به يك مطالبه عمومي تبديل شود.

به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي شهرداري قم، رضا سيار در جلسه شوراي سازمان آرامستان‌هاي شهرداري قم، با تاكيد بر وضعيت نامناسب آرامستان‌هاي متروك سطح شهر قم، اظهار كرد: شهروندان نيازمند فضاي سالم و زيباي شهري هستند و در اين زمينه تمام دستگاه‌ها بايد همراه و همكار باشند و يكي از فضاهايي كه بايد مناسب‌سازي شود آرامستان‌هاي محدوده شهر است كه در كنار محل سكونت شهروندان قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين كه قانون اوقاف متكي بر شرع و احكام است، گفت: اين مجموعه به همين دليل به اين راحتي نمي‌تواند زير بار قوانين شهري برود و بايد جوانب مختلف امر را ببيند.
سيار ادامه داد: تفكري در دين ما هست كه بايد همه به ياد مرگ باشند اما بايد در نظر داشت امروز با امكانات گسترده‌اي كه وجود دارد شهروندان به راحتي مي‌توانند به آرامستان‌ها دسترسي داشته باشند و به همين خاطر موارد و مشكلات بهداشتي و قانوني ناشي از دفن در شهر به وجود نمي‌آيد.

** قائم‌مقام شهردار قم نيز از پيگيري مشاركت با اداره كل اوقاف و امور خيريه قم براي ساماندهي قبرستان وادي‌السلام اين شهر خبر داد.
ابراهيم معتمدي با اشاره به آخرين وضعيت بهسازي و ساماندهي آرامستان‌هاي متروك سطح شهر، اظهار كرد: يكي از اين آرامستان‌ها قبرستان وادي‌السلام است كه مالكيت آن براي اوقاف بوده و شهرداري قم بدون مجوز اين مجموعه نمي‌تواند در اين آرامستان ورود كند.
وي با اشاره به پيگيري‌هاي صورت گرفته براي تعيين تكليف وضعيت آرامستان‌ وادي‌السلام، گفت: جلساتي با اداره كل اوقاف برگزار شده تا بتوانيم نگهداري اين آرامستان را در اختيار بگيريم تا شرايط بهسازي و ساماندهي آن‌ فراهم شود.
معتمدي، عزم مديران شهري براي ساماندهي و بهسازي آرامستان‌هاي متروك شهر را مورد توجه قرار داد و با بيان اين كه شهرداري به دنبال مالكيت آرامستان‌ها نبوده و قصد بهسازي و ايجاد فضاي مناسب شهر را دارد، گفت: مقرر گرديده كميته‌اي تشكيل و شرايط همكاري و مشاركت بررسي شود تا بتوانيم زير مجموعه بندهاي مشخص شده فعاليت كنيم.

** معاون خدمات شهري و امور اجتماعي شهرداري قم نيز در اين جلسه گفت: ساماندهي آرامستان‌هاي متروك شهر نيازمند عزم استاني است.
سيد امير سامع با بيان اين كه تلاش داريم تا سازمان آرامستان‌ها براساس برنامه راهبردي حركت داشته باشد كه در اين راستا برنامه‌هايي را اجرايي كرديم، اظهار كرد: در حوزه زيرساختي اقدام هايي صورت گرفته و برنامه‌هايي نيز در حوزه فرهنگي در دستور كار است.
وي گفت: سعي داريم با توسعه اقدام هاي فرهنگي با توجه به وجود گلزار شهداي مدافع حرم توجه شهروندان به آرامستان بهشت معصومه(س) را افزايش دهيم و دفن اموات در سطح شهر را كاهش دهيم.
سامع تصريح كرد: اين رويكرد را بايد در بين شهروندان ايجاد كنيم كه آرامستان بهشت معصومه(س) از نظر معنوي چيزي از ديگر آرامستان‌هاي شهر قم كم ندارد.
وي با بيان اين كه يكي از بحث‌هايي كه در سازمان آرامستان‌ها در نظر دارم پشتيباني خدمات فرهنگي رفاهي براي خانواده‌هاي شهداي مدافع حرم است، گفت: در اين زمينه تلاش داريم خدماتي كه به نيروهاي سازمان ارائه مي‌كنيم به خانواده‌هاي شهداي مدافع حرم نيز ارائه شود.
وي افزود: شهرداري قم آمادگي دارد كه آرامستان‌هاي متروك شهر را بهسازي و ساماندهي كند، اما اين مساله نيازمند همراهي اداره كل اوقاف و مجموعه استان است.

** همچنين مديرعامل سازمان آرامستان‌هاي شهرداري قم گفت: نخستين طرح زيارت مجازي مزار شهداي مدافع حرم در سازمان آرامستان‌ها به زودي اجرايي و در قالب اندرويد و وب قابل دسترسي خواهد بود.
عبدالحميد وكيلي با بيان اين كه سند راهبردي براي سال 97 تدوين شده است به عملكرد بخش‌هاي مختلف سازمان آرامستان‌ها در سال جاري اشاره كرد و گفت: مجموعه فني سازمان در سال 96 طرح هاي مختلفي را اجرايي كرده است كه يكي از آن‌ها اجراي سردرب ورودي از سمت آزادراه قم - تهران بوده كه در همين سال آغاز و با اعتبار حدود 3 ميليارد تكميل شده است.
وي در ادامه با اشاره به عملكرد واحد پذيرش متوفيان سازمان، گفت: در سال 95 از هر هزار تن جمعيت شهر قم سه فوتي داشته‌ايم و در 9 ماهه امسال، 47 شهيد مدافع حرم در گلزار شهداي بهشت معصومه(س) تشييع و تدفين شده‌اند.
1175 / تنظيم و انتشار: رضا عليمحمدي