به گزارش روز یكشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، از جمعیت 81 میلیون نفری ایران، بیش از 49 میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند و اطلاعات آنها در سامانه سهام عدالت گردآوری شده است كه حدود 2 میلیون نفر از این افراد اكنون در قید حیات نیستند.
با این اوصاف از 47 میلیون سهامدار این طرح، 14 میلیون نفر هنوز شماره شبای حساب خود را برای واریز سود به سازمان خصوصی سازی اعلام نكرده اند؛ برخی نیز در گذشته دعوت نامه ثبت نام سهام عدالت دریافت كرده بودند اما فرآیند ثبت نام را تكمیل نكرده اند و اكنون این سوال وجود دارد كه جاماندگان از سهام عدالت چه سرنوشتی خواهند داشت.
برای روشن شدن آینده سهامداری افرادی كه از برنامه سهام عدالت جا مانده اند، خواندن نكات زیر خالی از لطف نیست.
1- حدود یك میلیون و 800 هزار نفر در گذشته دعوت نامه شركت در طرح توزیع سهام عدالت را دریافت كردند اما به هر دلیل پرونده آنها تكمیل نشد و ثبت نام آنها نیمه تمام ماند؛ اكنون سازمان خصوصی سازی اولویت كار را بر تعیین تكلیف 49 میلیون سهامدار فعلی قرار داده است و پس از پایان پروسه پرداخت سود به آنها، تعیین تكلیف این افراد را در دستور كار قرار می دهد تا به حق خود برسند.
2- حدود 14 میلیون نفر شماره شبای خود را به سامانه سهام عدالت اعلام نكرده اند؛ از آنجا كه تنها راه واریز سود اعلام شماره شبا است، انتظار می رود مشمولان هرچه سریعتر به سامانه مذكور به نشانی www.samanese.ir مراجعه كرده و شماره شبای حساب خود را اعلام كنند.
3- ممكن است برخی از مشمولان فعلی خود را مستحق دریافت سهام عدالت نداند؛ سازمان خصوصی سازی ضمن احترام و استقبال به نظر این افراد، در آینده درباره افرادی كه شماره شبای خود را اعلام نكرده اند، با اخذ مصوبه از مراجع ذیربط تصمیم گیری می كند.
4- پرداخت سود سهام عدالت به مشمولانی كه فوت شده اند، در ماه های آینده و پس از واریز كامل سود سهامداران در قید حیات آغاز می شود؛ برای این كار لازم است ورثه فرد مشمول، امور مربوط به انحصار وراثت را انجام داده و برگه حصر وراثت را در اختیار داشته باشند تا طبق آن به حساب وراث واریز شود كه جزئیات آن در موعد مقرر اعلام می شود.
5- آخرین به روز رسانی اطلاعات در سامانه سهام عدالت مربوط به 31 مرداد است و مشمولانی كه پس از این تاریخ فوت كرده و پیش از آن شماره حساب خود را اعلام كرده اند، سود واریزی را دریافت كرده اند؛ در غیر این صورت باید ورٍثه منتظر اعلام سازمان خصوصی سازی درباره تعیین تكلیف این دسته از مشمولان باشند.
6- آن دسته از افرادی كه نتوانستند باقیمانده بدهی خود بابت سهام عدالت تا سقف یك میلیون تومان را در موعد مقرر به دولت پرداخت كنند، دیگر امكان واریز این مبلغ را ندارند زیرا سقف سبد سهام عدالت در شركت های مشمول این طرح بسته شده و به تصویب شورای عالی قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی رسیده است.
7- حدود 650 هزار نفر از مشمولان سهام عدالت كسانی هستند كه یك بار شماره شبا بانكی به سازمان خصوصی سازی اعلام كردند ولی شماره شبا آنان به تائید بانك ها نرسید؛ لازم است این مشمولان بار دیگر یك شماره شبای جدید از حساب های غیرمسدود و یا حساب های غیربلندمدت بانكی خود را كه امكان واریز وجه داشته باشد، به سامانه سهام عدالت معرفی كنند.
8- برخی بانك ها در جریان واریز سود به حساب مشمولان سهام عدالت، پیامك واریز وجه به مشمولان ارسال نكرده اند؛ بنابراین اگر مشمولان قصد اطلاع از واریز وجه به حساب خود دارند باید صورت حساب دریافت وجه حساب خود را كنترل كنند و از واریز سود سهام عدالت اطلاع یابند.
9- به مشمولان سهام عدالت كه شماره شبا بانكی تائید شده قبلی آنان با اشكال و مسدودی مواجه شده است و به هر علت امكان واریز سود سهام عدالت به شماره شبا آنان فراهم نشده، اجازه داده می شود یك شماره شبا بانكی جدید به سامانه سهام عدالت اعلام كنند.
10 - سازمان خصوصی سازی برنامه ای برای آغاز دور جدید سهام عدالت و یا جذب مشمولان جدید ندارد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2025* 6075
خبرنگار: لیلا جودی** انتشار: زهرا هجینی نژاد
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸
تهران - ایرنا - توزیع سود سهام عدالت پس از 11 سال از آغاز اجرای این طرح در حالی از 19 دی ماه جاری كلید خورد كه تاكنون نخستین قسط آن به حساب 33.5 میلیون نفر مشمول واریز شده است.