به گزارش ايرنا حجت الاسلام رمضانعلي صالحي روز يكشنبه در مجمع استاني پيشگيري از وقوع جرم در نيروهاي مسلح خراسان جنوبي افزود: نيروهاي مسلح در پيشگيري به معناي اعم و اخص كارنامه موفقي دارد.
وي گفت: از سال 1377 تاكنون چهار برنامه پنج ساله پيشگيري از وقوع جرم در كشور اجرا و منجر به كاهش قابل قبولي از جرايم بين نيروهاي مسلح شده است.
** فرار از خدمت شايع ترين جرم بين نيروهاي مسلح
وي بيان كرد: از سال 92 تا پايان سال گذشته به ترتيب فرار از خدمت، ايراد ضرب و جرح عمدي، اهانت به اشخاص، سوءاستفاده از موقعيت شغلي، اختيارات يا امكانات دولتي، ايراد خسارت غير عمدي به اموال دولتي و جرايم مواد مخدر از جمله جرايم شايع نسبي بين نيروهاي مسلح بوده است.
مديركل پيشگيري از وقوع جرم و عفو و بخشودگي سازمان قضايي نيروهاي مسلح
با بيان اينكه آمار جرايم بين نيروهاي مسلح نسبت به جمعيت آن و بيرون بسيار كم است گفت: فرار از خدمت و ايراد ضرب و جرح عمدي شايع ترين جرايم بين نيروهاي مسلح است.
وي افزود: مطابق اصل 156 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، متولي اصلي امر پيشگيري از جرم در ايران قوه قضاييه است و عمده ترين نهادها و سازمان ها در زمينه پيشگيري از وقوع جرم سازمان بهزيستي، وزارت اطلاعات، ستاد مبارزه با مواد مخدر، مجمع تشخيص مصلحت نظام، سازمان زندان ها و نيروي انتظامي هستند.
صالحي گفت: با وجود نهادهاي زيادي كه در زمينه پيشگيري از وقوع جرم همكاري دارند اما مقداري بهم ريختگي بين ما وجود دارد.
وي پراكندگي و ناهماهنگي بين نهادهاي متولي را يكي از عوامل ناكارآمدي فعاليت هاي پيشگيرانه عنوان كرد و افزود: همچنين فقدان قانون مشخص، نبود يك سياست علمي و هماهنگ در سه حوزه پژوهش، تدوين و اجرا، نبود مديريت واحد و متمركز و سازماندهي ناقص و نبود جايگاه مشاركت مردم و سازمان هاي غيردولتي از ديگر عوامل ناكارآمدي است.
** نيروهاي مسلح موفق ترين مجموعه در پيشگيري از جرم
وي عنوان كرد: با اين وجود ادعا مي كنيم نيروهاي مسلح موفق ترين مجموعه در پيشگيري از جرم از نظر انسجام و برنامه اي است.
مديركل پيشگيري از وقوع جرم سازمان قضايي نيروهاي مسلح گفت: امسال جرايم نيروهاي مسلح مرتبط با ضرب و جرح، قاچاق و جرايم مالي و اقتصادي در مجامع استان ها مطرح مي شود.
وي اضافه كرد: در استان خراسان جنوبي از سال 92 تا 95، فرار از خدمت و جرايم مواد مخدر شايع ترين جرايم بين نيروهاي مسلح بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه نگاه سابق به پيشگيري از وقوع جرم در نيروهاي مسلح بايد تغيير كند گفت: در حال عبور از يك جريان سنتي به جديد تر هستيم.
صالحي با اشاره به اجراي برنامه پنجم در زمينه پيشگيري از جرم گفت: تحقق نظام جامع و فراگير علمي و پژوهش محور در حوزه مطالعات و فعاليت هاي پيشگيري از وقوع جرم از جمله اهداف اين برنامه است.
وي بيان كرد: تحقق بايسته هاي پيشگيري قضايي كيفري در فرايند دادرسي و اصلاح مجريان، دستيابي به سطح مناسب همكاري، مشاركت و نظارت در سه حوزه پيشگيري، فرهنگي و اجتماعي، وضعي انتظامي و قضايي كيفري با سازمان هاي مرتبط با پيشگيري و ارتقاي سطح سلامت اداري كاركنان سازمان قضايي نيروهاي مسلح از ديگر اهداف اين برنامه است.
سايت ايرنا خراسان جنوبي: www.irna.ir/skhorasan
كانال تلگرام: irnabirjand@
7557*3028
خبرنگار: رقيه محمدي * انتشار: رسول محمدحسني
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
بيرجند - ايرنا - مديركل پيشگيري از وقوع جرم و عفو و بخشودگي سازمان قضايي نيروهاي مسلح از كاهش 10 درصدي جرايم بين نيروهاي مسلح كشور خبر داد و گفت: اين آمار نشان مي دهد فعاليت هاي اصلاحي تمامي مجموعه هاي ذيربط بسيار تاثيرگذار است.