ساری - ایرنا - مسئول هماهنگی امور ایثارگران وزارت كشور با تاكید بر اینكه فرهنگ ایثار تنها مختص به زمان دفاع مقدس نیست، گفت: برای ترویج فرهنگ ایثار در جامعه، تدوین جشنواره ایثار اجتماعی در دستور كار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، غلامرضا یاوند عباسی روز یكشنبه در شورای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مازندران در ساری، افزود: اكنون این برنامه جدید در شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت درحال تدوین است .
وی با پیش بینی این كه از سال آینده برگزاری جشنواره های اجتماعی در كشور آغاز شود، گفت: در اجرای این جشنواره ها ، شهادت به عنوان قله ایثار محسوب می شود و افراد و گروهها با انجام كارهای خیرخواهانه ، به سوی قله ایثار حركت می كنند.
مشاور وزیر كشور در امور ایثارگران در تشریح چگونگی برگزاری جشنواره ایثار اجتماعی هم توضیح داد: در این جشنواره ها تصمیم داریم در مراسم تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران ، از افراد خیرخواه نیز قدردانی شود.
وی اضافه كرد: به طور مثال در مراسم تجلیل از همسران ایثارگران از افراد و خانواده هایی كه اهدای عضو داشتند، مدرسه ساخته اند یا خدماتی را در مناطق محروم انجام داده اند، تجلیل می شود.
یاوند عباسی بر محتواسازی در اجرای برنامه های ترویج حوزه ایثار و شهادت تاكید كرد و گفت: برای این منظور می بایست به جای رویكرد تبلیغی از رویكرد اقناعی استفاده شود تا تاثیر خود را در جامعه بگذارد .
*** نبود بانك اطلاعات جامع كتاب های حوزه ایثار و شهادت
مدیركل مركز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران هم در این نشست با اشاره به اینكه نویسندگان ، كتاب های خوبی را در حوزه ایثار و شهادت تالیف كردند ، از نبود بانك اطلاعاتی در این زمینه گله كرد.
سردار عبدالله ملكی گفت : تاكنون 156 عنوان كتاب از سوی این بنیاد ، 150 عنوان از سوی سپاه و 56 عنوان كتاب از سوی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ارتباط با ایثار و شهادت منتشر شده است ولی به طور قطع تعداد كتاب های منتشر شده مربوط به این حوزه در مازندران بیشتر است كه به دلیل نبود بانك اطلاعاتی جامع در این بخش ، آماری درستی در اختیار نداریم.
وی بیشترین كتاب های چاپ شده در این حوزه را مربوط به سال های 91 تا 96 اعلام كرد و افزود : تدوین و تالیف كتاب های با موضوعات شاخص همچون معرفی سرداران و فرماندهان جنگ و نیز نقش قشرهای مختلف در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از جمله برنامه هایی است كه بنیاد حفظ آثار مازندران آن را پیگیری می كند.
بر اساس آمارهای رسمی هم اكنون 32 هزار و 814 جانباز ، 2 هزار و 385 آزاده و خانواده بیش از 10 هزار و 400 شهید زیر پوشش اداره كل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران هستند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیكلایی ** انتشاردهنده : حسن فلاحتی
2096/1654