تهران - ايرنا - رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، اسناد تعيين كننده و مهم را بخشي از هويت افراد دانست و بر تعميم فرهنگ مستندسازي و حفظ مواريث تاكيد كرد.

اشرف بروجردي روز دوشنبه در هشتمين همايش مديران و كارشناسان اسناد دستگاه ها با محوريت «تهيه بانك مستندات موضوعي دستگاه ها» كه در آرشيو ملي برگزار شد، افزود: كارشناسان اسناد دستگاه ها، حاملان و وارثان تاريخ اين سرزمين هستند و از ارزش هايي كه با آنها زندگي مي كنيم، نگهباني مي كنند تا آنها را به نسل هاي آينده منتقل كنيم.
وي اسناد تعيين كننده و مهم تاريخي را بخشي از هويت انسان دانست و افزود: بايد تلاش كرد اين هويت تثبيت و به آيندگان يادآوري شود.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، كارشناسان اسناد را افرادي تاثيرگذار در آينده ايران معرفي و اضافه كرد: اين تاثيرگذاري به اين دليل است كه آنها هويت يابي مي كنند.
به گفته بروجردي، بر اساس اراده جمعي حاكميت، بايد انچه در كشور رخ مي دهد در قالب سند ثبت و ضبط شود و چه جايي بهتر از سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران است.
وي با بيان اينكه همه در ساختن تاريخ نقش آفرين هستند، ادامه داد: بايد چگونگي شكل گيري تاريخ و شناسنامه آن را به فرزندان خود آموزش دهيم و اينكه چگونه اين تاريخ به اثري ماندگار و مايه مباهات تبديل شد.
مشاور رييس جمهوري، تاريخ ايران را مملو از فراز و فرودهايي دانست كه همه تجربه بهتر زيستن را در خود دارد.
بروجردي با بيان اينكه نوشتن و نگارش گوياترين بخش هويت هر فردي است، افزود: اگر همه اسناد الكترونيكي شوند، باز مبناي همه آنها يك سند مكتوب و نوشتاري است.
وي ادامه داد: در صورتي كه بخواهيم هويت يابي كرده و خود را به جامعه بشري و جهاني معرفي كنيم بايد از اسنادي كه در اختيار داريم براي اين منظور بهره گيريم، هر چند در اين ميان تعامل همه دستگاه ها با آرشيو ملي لازم و ضروري است.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به رويكرد دولت يازدهم در تاكيد بر تاريخ شفاهي گفت: بر اين اساس بايد در پي افراد رفت و يافته هاي بدست آمده از زبان آنها را نگارش، حفظ و نگهداري كرد.
وي ضمن قدرداني از تلاش سازمان اسناد و آرشيو ملي در استاندارد سازي اسناد افزود: اطلاعات درباره نحوه استانداردسازي رسالتي بزرگ بر دوش همه است.
بروجردي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه تاريخ نگاري كاري دشوار و معمولا همراه با شبهه است، ادامه داد: اسناد و مدارك مي تواند بر صحت تاريخ گواهي دهند و رفع شبهه كنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، در اين همايش معاون اسناد سازمان اسناد و كتابخانه ملي هم گزارشي را از فعاليت و تعامل 9 ماه گذشته آرشيو ملي با دستگاه هاي مختلف كشور ارائه كرد و با حضور جمعي از مديران و معاونان اين سازمان از 9 دستگاه كه عملكرد بهتري از لحاظ كميت و كيفيت نگهداري و انتقال اسناد به آرشيو ملي داشتند با اهداي لوح تجليل شد.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند