به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، چاپ سهبعدي فرآيندي است كه در آن مواد اوليه لايه به لايه روي يكديگر قرار ميگيرند و در نتيجه لازم است اولين لايه از مواد قابليت تحمل وزن لايههاي بعدي ساختار در دست توليد را داشته باشد. يكي از مهمترين مشكلات توليد بافتهاي بسيار نرم با استفاده از فناوري چاپ سهبعدي اين است كه پس از چاپ اولين لايه، در زمان اضافه شدن لايههاي بعدي مواد اوليه در فرآيند چاپ سهبعدي، كل ساختار بافت مورد نظر متلاشي ميشود.
محققان براي رفع اين مشكل همه چيز را سرد كردند. در واقع پس از چاپ هر لايه آن را فريز ميكنند تا سخت شود و پايداري لازم را براي اضافه كردن لايه بعدي به دست آورد. پس از اتمام كار، ساختار را به آرامي گرم ميكنند تا حالت طبيعي خود را به دست آورد.
براي چاپ اين بافتهاي نرم، محققان از يك هيدروژل كامپوزيتي جديد استفاده ميكنند كه از دو مولفه شامل يك پليمر مصنوعي محلول در آب موسوم به پلي وينيل الكل و يك ماده ژله مانند موسوم به فيتاژل تشكيل شده است. سپس بافت چاپ شده را با لايهاي از كلاژن ميپوشانند و سلولهاي انسان را در سطح كشت ميدهند. در آزمايشات اوليه محققان بهجاي استفاده از سلولهاي مغز، از سلولهاي پوست بهره گرفتند.
محققان تا كنون نمونههاي كوچكي از بافت شبيه به مغز را توليد كردهاند و هنوز نتوانسته اند كل ساختار مغز را با استفاده از اين شيوه توليد كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۶
تهران – ايرنا - محققان تكنيك جديدي را براي چاپ سهبعدي بافتهايي بسيار نرم مانند مغز انسان يا بافت اسفنجي ريهها ابداع كردند.