محمد حسین سالاریان زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: حدود 5 هزار تخت دیالیز در بخش دولتی مشغول خدمت رسانی به مردم هستند اما كیفیت این خدمات به علت فرسوده بودن دستگاه های دیالیز، مطلوب نیست به همین علت وزارت بهداشت به فكر واگذاری این خدمات به بخش غیر دولتی و نوسازی ناوگان ارائه خدمات دیالیز افتاد.
وی افزود: اكنون واگذاری سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به خصوصی در مرحله انعقاد قرارداد است. تعدادی از بخش های دیالیز واگذار شده، بخشی در حال ساخت است و بخشی نیز بهره برداری شده است و برآورد وزارت بهداشت این است كه تا اواسط سال آینده (سال 97) می توانیم كل این شبكه غیر دولتی را تحویل بدهیم و پوشش خدمات را در بخش خصوصی افزایش دهیم.
سالاریان زاده افزود: از حدود پنج هزار تخت دیالیز كشور كه هم اكنون در بخش دولتی فعال است، حدود دو هزار تخت همچنان دولتی می ماند تا در صورت لزوم امكان خدمات رسانی به این بیماران در بخش دولتی نیز فراهم باشد و وزارت بهداشت در انجام وظیفه حاكمیتی خود به این بیماران در صورت بروز مشكل در بخش خصوصی دچار مشكل نشود.
«هدف وزارت بهداشت از اجرای این طرح (خصوصی سازی شبكه دیالیز كشور) این است كه 80درصد خدمات دیالیز در كشور را بخش خصوصی ارائه كند و سرمایه گذاری، و مدیریت این مراكز به دست بخش خصوصی باشد، این هدف نهایی است كه طی یك دوره پنجساله به سرانجام می رسد.»
این بخشی از سخنان محمد آقاجانی، معاون سابق درمان وزیر بهداشت است كه مرداد امسال به خبرنگار ایرنا گفته بود.
به گفته او، حدود هزار و 500 تخت دیالیز در كشور فرسوده است و برای ارائه خدمات دیالیز مناسب به افراد دچار نارسایی كلیوی حداقل به افزایش هزار و 500 تخت دیالیز جدید نیاز داریم بنابراین حداقل به سه هزار تخت دیالیز جدید در كشور نیاز داریم كه تامین آنها از توان دولت خارج است.
آقاجانی تاكید كرده بود كه بخش خصوصی با سرمایه گذاری خودش مراكز جدید دیالیز را ایجاد و این مراكز بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت فعالیت می كند اما از افراد دچار نارسایی كلیه در این مراكز هیچ هزینه ای دریافت نمی شود.
معاون وزیر بهداشت همچنین گفته بود: نوسازی و خصوصی سازی مراكز دیالیز به سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد و از توان دولت خارج است اما بخش خصوصی از این كار استقبال كرده است. قرارداد ایجاد این مراكز در چند شهر بسته شده و چند بخش دیالیز خصوصی نیز راه اندازی شده است.
وی گفت: برنامه ریزی های لازم انجام شده است كه تا یكسال آینده تعداد متعددی از این مراكز جدید دیالیز در كشور ایجاد شود.
آقاجانی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا كه با توجه به اینكه بخش خصوصی به سودآوری خود می اندیشد آیا كیفیت خدمات دیالیز و وقت گذاشتن برای این بیماران دچار مشكل نمی شود، توضیح داده بود: همه این مراكز دیالیز خصوصی زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی فعالیت می كنند و تحت نظارت هستند.
آقاجانی گفت: نمی توان گفت كیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی از خصوصی بهتر است یا برعكس، در كشور هم مراكز درمانی خصوصی وجود دارند كه مردم از خدمات آنها بسیار راضی هستند و هم بخش های دولتی درمانی زیادی وجود دارند كه مردم از خدمات آنها رضایت دارند.
معاون وزیر بهداشت گفته بود: دولتی یا خصوصی بودن، به مالكیت مربوط است. ملاك قضاوت و رضایت مردم نوع خدمات و كیفیت خدمات است و ملاك وزارت بهداشت نیز رعایت استانداردها و اعتباربخشی مراكز درمانی است.
وی گفت: با توجه به نوسازی دستگاه های دیالیز و نظارت هایی كه از مراكز دیالیز جدید می شود حتما شاهد افزایش رضایت بیماران كلیوی از خدمات این مراكز خواهیم بود.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 **1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۹
تهران - ایرنا - رئیس مركز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: شبكه خصوصی دیالیز كشور با واگذاری حدود سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به بخش خصوصی در حال تكمیل است و تا اواسط سال 97 تكمیل می شود.