تهران - ایرنا - عضو فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان این كه جمهوری اسلامی ایران مشاركت زنان در فرآیندهای سیاسی را با اقدامات قابل توجهی تقویت كرده است، گفت: 20 درصد از زنان ایران مناصب ارشد مدیریتی را به خود اختصاص داده اند.

به گزارش ایرنا از خانه ملت، سیده فاطمه ذوالقدر امروز -دوشنبه- در هفتمین نشست نمایندگان زن اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس، اهمیت ویژه‌ای برای مشاركت زنان در فعالیت های اجتماعی قائل شده و آنان را به حضور فعال در مناصب مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ترغیب كرده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام شهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان كرد: در پارلمان ایران با تمركز بر بعد قانون گذاری و نظارت به عنوان دو وظیفه اصلی پارلمان تلاش كرده‌ایم تا با هرگونه تبعیض منفی علیه زنان مبارزه كرده و قوانینی را در راستای تسهیل توانمندسازی زنان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آن‌ها تصویب كنیم. ایجاد و توسعه زیرساخت‌هایی نظیر فرصت‌های برابر آموزشی و دسترسی به بهداشت باعث شده است كه وضعیت زنان ایران تحولی جدی و رو به پیشرفت را شاهد باشد.
وی افزایش تقریبا دو برابری تعداد نمایندگان زن مجلس ایران در آخرین دور انتخابات را نشان از به ثمر نشستن تلاش ها در حوزه های مختلف توانمندسازی زنان از جمله در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مدنی و سیاسی دانست و افزود: پنج برابر شدن تعداد زنان در فعالیت های بخش خصوصی و نیز نامزدی 17 هزار و 858 نفر برای انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال 2017 خود دستاوردی مهم در حوزه زنان است.
ذوالقدر با بیان این كه تعداد 6096 نفر زن در شوراهای شهر و روستا نیز فعال هستند، ادامه داد: بسیاری از آن‌ها را جوانانی تشكیل می‌دهند كه با تجربه مدیریت محلی، امكان شبكه سازی و آمادگی برای حضور در مناصب تصمیم سازی در سطح ملی از جمله مناصب انتخابی و انتصابی را یافته‌اند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های قابل توجهی انجام داده تا مشاركت زنان را در فرآیندهای سیاسی مانند انتخابات پارلمان، شوراهای شهر و روستا، احزاب سیاسی و انتصاب در سطوح مختلف تصمیم سازی تقویت كند.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: تصدی حدود 20 درصد از مناصب قانون گذاری و مسندهای سیاست‌گذاری و مدیریت اجرایی توسط زنان و حضور 817 زن به عنوان مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی كشور نمونه‌ای از تلاش روزافزون برای حضور زنان تحصیل‌كرده در جایگاه تصمیم‌سازی است.
عضو فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: اگر چه گروه تروریستی داعش و سایر گروه‌های تكفیری در عراق و سوریه شكست خوردند، لكن با پراكنده شدن باقیمانده های آنان در مناطق مختلف، تهدید همچنان باقی است و در این میان زنان و دختران نه تنها هدف و قربانی خشونت های جنسی ساختار یافته و جنگی هستند بلكه در بسیاری از مناطق برای اهداف نظامی از آن‌ها استفاده می شود.
وی اضافه كرد: به باور ما برای ریشه كن كردن تروریسم ابتدا باید مفهوم این واژه تعریف شده و سپس به مبارزه با علل و ریشه های آن پرداخته شود، ریشه هایی كه بسترساز قدرت های استكباری برای خلق گروه های جدید تروریستی می شود.
ذوالقدر با ابراز امیدواری از این كه اتحادیه مجالس كشورهای اسلامی با اتخاذ سیاست‌های موثر، مسوولیت مهم خود را مقابل چالش‌های پیش روی زنان و دختران در جهان اسلام به نحو شایست‌های ایفا كرده است، گفت: امید است با اشتراك گذاری تجارب مفید زنان مسلمان به درك درستی از اثرات فعالیت خود در فرآیندهای صلح و توسعه در جوامع خود برسند چرا كه در صورت تحقق چنین امری، می‌توان چشم‌انداز مثبتی از نقش زنان در تقویت صلح و توسعه در جوامع اسلامی ترسیم كرد و تغییرات مثبتی را در حوزه زنان در سطح ملی و اسلامی به عمل آورد.
به گزارش ایرنا، كنفرانس مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی از شنبه این هفته به مدت پنج روز در هتل اسپینانس تهران شروع به كار كرده است، در روز اول و دوم این كنفرانس جلسات كمیته های مختلف از جمله كمیته دائمی فلسطین، جلسه مشاوره دبیران كل عضو پارلمان ها، نشست مشورتی گروه عرب، كمیته تخصصی امور سیاسی و روابط خارجی، كمیته تخصصی حقوق بشر، زنان و امور خانواده، كمیته دائمی تخصصی امور حقوقی و فرهنگی، گفت وگوی تمدن ها و مذاهب و كمیته دائمی تخصصی امور اقتصادی و محیط زیست برگزار شد.
بیستمین جلسه كمیته عمومی سیزدهمین كنفرانس مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی امروز با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این اجلاس از 54 كشور عضو سازمان همكاری های اسلامی دعوت شده بود كه 44 كشور در اجلاس ایران حضور یافته اند.
16 رییس مجلس و 14 نایب رییس در این اجلاس حضور می یابند و بقیه شركت كننندگان در این اجلاس در سطح رییسان گروه دوستی پارلمانی و نمایندگان پارلمان های كشورهای اسلامی هستند.
سیام**1751
تنظیم: خسرو محمدی *ناشر: امیر كاردان راد