به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی شب گذشته در حاشیه ششمین شب از اجراهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر و پس از اجرای اركستر ملی ایران در تالار وحدت در جمع خبرنگاران، درباره اجازه نیافتن نوازندگان اركستر برای اجرا در كنسرت اخیر در شهر اصفهان گفت: طبیعتا این دستورالعملی است كه باید در مركز تدوین شود و همه استان ها بر اساس همان رویه عمل بكنند و نباید اتفاقی غیر از چارچوب رویه بیفتد.
وی همچنین در پاسخ به این سوالی كه آیا وزارت ارشاد موضوع اجازه ندادن به نوازندگان زن برای اجرا در شهر اصفهان را پیگیری خواهد كرد؟ تاكید كرد: حتما موردی كه خلاف رویه معمول و دستورالعمل عمومی باشد، وزارت ارشاد پیگیری می كند، هیچ ایراد و اشكالی بر حضور نوازندگان خانم روی صحنه وجود ندارد و همه استان ها باید تابع این رویه باشند.
صالحی در ادامه درباره خبرهایی مبنی بر اختلافش با حمیدرضا نوربخش رییس جشنواره موسیقی فجر نیز توضیح داد: اتفاقا در این روزها دیدارهایی با هم داشتیم و پیرامون مسائل مختلف جشنواره موسیقی فجر با هم به گفت وگو نشسته ایم.
**آیین نامه جشنواره موسیقی فجر تدوین می شود
عضو كابینه دولت دوازدهم درباره احتمال تغییراتی در جشنواره فجر، اظهار داشت: این موضوع اهمیت بسیاری برای ما دارد بنابراین با سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) طی روزهای گذشته جلساتی داشتیم و درباره اجرای آیین نامه ای قابل اتكا در جشنواره موسیقی فجر برای سال های متمادی صحبت كردیم و قرار است كمیته مشتركی از استادانی كه مجموعه حداكثری از حوزه موسیقی را پوشش می دهند آیین نامه جشنواره موسیقی را نهایی كنند.
وی با اشاره به اینكه كارهای اولیه مربوط به تدوین آیین نامه جشنواره موسیقی فجر انجام گرفته است، افزود: وقتی به سمت نهایی شدن آیین نامه جشنواره برویم به طور حتم متناسب با آیین نامه، مدیر جشنواره موسیقی فجر نیز تعریف می شود تا بتواند نظر حداكثری جامعه موسیقی را پوشش دهد.
صالحی درباره ارزیابیاش از سه دوره قبلی جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: هر مجموعه ای را با ویژگی های ایجابی و بعضا انتقادهایی می توان ارزیابی كرد، اما با توجه به مدت حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه به عنوان معاون فرهنگی و چه در سمت فعلی من شاهد اجرایی شدن چند اتفاق بودم كه می توان روی آن حساب كرد.
وی افزود: به عنوان نمونه ورود «جایزه باربد» در جریان فضای موسیقی توانست فرصتی را برای داوری محصولات سالانه موسیقی به وجود آورد و به اعتقاد من مسیر رو به جلویی است، از سوی دیگر اینكه جشنواره موسیقی فجر در این سالها رفته رفته به جشنواره جشنواره های موسیقی تبدیل می شود و اینكه بتوانیم معیار پیش روی یك ساله تولید موسیقی در كشور را در معرض داوری قرار دهیم اتفاقات مثبتی است كه می توانیم درباره این جشنواره به آنها اشاره كنیم.
وزیر ارشاد گفت: در حوزه معیارهای جشنواره ای همواره حرف و حدیث های همیشگی وجود دارد، اینكه در یك فرآیند جشنواره ای تمام تولیدات موسیقایی در فرآیندی قابل داوری قرار بگیرد، اتفاق خوبی در جشنواره های موسیقی فجر سال های اخیر بود كه همانگونه كه گفتم تحت عنوان «جایزه باربد» به جامعه موسیقی و مخاطبان معرفی شد.
صالحی یادآور شد: در حوزه موسیقی نواحی نیز شاهد اتفاقات خوبی در جشنواره موسیقی فجر بوده ایم.
**جشنواره ها صرفا به بودجه های دولتی اتكا نكنند
وی درباره مشكلات مالی كه بر كیفیت جشنواره های فجر تاثیر گذاشته است، گفت: در بحث اقتصاد فرهنگ و هنر به ماجرای درآمدزایی به عنوان یك موضوع كمك كنند، نگاه می كنیم.
صالحی با اشاره به اینكه اگر بتوانیم فضای فرهنگ و هنر را با اقتصاد عجین كنیم به طوری كه بین هزینه و درآمد نسبتی برقرار شود، در طولانی مدت به نفع فضای فرهنگ و هنر خواهد بود، افزود: با این نگاه، بودجه جشنواره ها به عنوان بودجه پایه محسوب نشده، بلكه به عنوان بودجه مكمل مورد توجه قرار می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر اینكه قطعا با همین شرایطی كه اكنون در آن هستیم باید جشنواره ها را برگزار كنیم، گفت: البته تلاش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده كه بتوانیم این منابع را افزایش دهیم اما اینكه جشنواره ها صرفا بخواهند به بودجه های حمایتی و مكمل اتكا داشته باشند، بعد از مدتی به هم می ریزند بنابراین باید تركیب این دو را در كنار هم ببینیم.
سی و سومین جشنواره موسیقی فجر از 20 دی ماه در سالن های مختلف فرهنگسرای نیاوران، سالن ایرانیان، برج آزادی، سالن رودكی و تالار وحدت آغاز شده و تا 30 دی ماه ادامه خواهد داشت.
فراهنگ**9246**1055
خبرنگار: علیرضا مرادی**انتشار: زینب كارگر
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۰
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معتقدیم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بر مبنای یك رویه واحد عمل كنیم تا تمام شهرها و استان ها تفاوتی در اجرای برنامه های خود نداشته باشند.