به گزارش سه شنبه ایرنا پیش از آن كه ممنوعیت واردات زباله در چین تصویب شود، این كشور وارد كننده اصلی پسماندهای پلاستیكی در جهان بود.
چینیها در سال 2016 فقط هفت میلیون و 300 هزار تن زباله پلاستیكی به ارزش سه میلیارد و 700میلیارد دلار وارد كرده بودند كه این رقم شامل 56 درصد از كل زبالههای پلاستیكی فروخته شده در جهان بوده است.
كشور چین در دو دهه گذشته با وارد كردن حداكثری زبالههای پلاستیكی برای صنعت بازیافت خود، یكه تاز دنیا بود تا این كه قانون گزاران این كشور در پی رسواییهایی كه در این صنعت به وجود آمد، واردات پسماندها از كشورهای دیگر را ممنوع اعلام كردند.
اگرچه بازرگانان كشورهای جنوب شرق آسیا كه در حوزه صنعت بازیافت فعال هستند، از این تصمیم چین شوكه شدند اما جایگزین خوبی برای واردات زباله های پلاستیكی كشورهای غربی بودند كه غیبت چین آنها را نگران پیدا كردن مشتری برای این پسماندها كرده بود.
ازاین رو اكثر كشورهای جنوب شرق آسیا از این فرصت برای افزایش واردات زبالههای پلاستیكی خود استفاده كرده اند.
مالزی، ویتنام، تایلند و اندونزی چهار كشور این حوزه جغرافیایی به عنوان مشتریان اصلی زبالههای پلاستیكی برای صنعت بازیافت هستند كه پس از تصمیم چین در كمتر از چند ماه موفق به افزایش واردات دراین زمینه شدند.
به گزارش ویتنام اكسپرس ، مالزی واردات 288 هزار تن زباله پلاستیكی در سال 2016 را در سال 2017 به 450 تا 500 هزار تن رساند.
ویتنام نیز با افزایش 62 درصدی زباله پلاستیكی ،واردات خود را در سال 2017 نسبت به سال ماقبل به 550 هزار تن رساند.
دو كشور تایلند و اندونزی نیز به ترتیب 117 و 65 درصد افزایش واردات زباله پلاستیكی در سال گذشته میلادی نسبت به سال 2016 داشتند.
به نظر میرسد با تغییر رویه چین در واردات زبالههای پلاستیكی، كشورهای جنوب شرق آسیا واردات خود را در سال 2018 نیز بیش از سال های گذشته افزایش دهند.
اما كارشناسان بر این عقیده اند كه شاید سالها طول بكشد تا این كشورها قابلیت جایگزینی چین را در این صنعت پیدا كنند.
آساق****241**1599**انتشار: مریم شفیعی
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۴
كوالالامپور- ایرنا –مالزی، تایلند، اندونزی و ویتنام چهار كشور جنوب شرق آسیا، پس از آنكه چین واردات زباله های پلاستیكی را از ابتدای سال جاری میلادی ممنوع اعلام كرد، با افزایش هزاران تن واردات به خریداران اصلی این پسماند در منطقه تبدیل شده اند.