تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه تولد پيش از موعد با تاخير در فراگيري مهارت گفتاري و زباني ارتباط دارد، اين تاخير ناشي از آسيب به قسمت هاي نرم مغز است.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، نوزاد نارس به نوزادي گفته مي شود كه پيش از هفته سي و هفتم بارداري به دنيا بيايد و اين نوزادان معمولا وزن كمتر و اندازه كوچكتري دارند.
مكانيزم عصبي كه به حس شنوايي كمك مي كند، معمولا 15 هفته قبل از تولد عمل مي كند كه باعث مي شود جنين نسبت به گفتار و زبان در حالي كه هنوز در رحم مادر قرار دارد، حساس شود.
در هفته بيست و پنجم بارداري، گوش هاي جنين تشكيل شده اند و سيستم شنوايي مغز براي عملياتي شدن به اندازه كافي تكامل مي يابد.
نتايج مطالعه جديد كه توسط محققان دانشگاه ايلينويز در آمريكا انجام شد، نشان مي دهد كه تولد پيش از موعد نوزاد موجب تاخير در فراگيري گفتاري و زباني مي شود زيرا بخش هايي از مغز تكامل نيافته اند و آسيب پذير هستند.
محققان در اين مطالعه اسكن هاي مغزي 90 نوزاد را كه پيش از موعد به دنيا آمده بودند و در فاصله زماني ميان سال هاي 2007 تا 2010 در بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان اطفال سنت لوييز بستري بودند، تجزيه و تحليل كردند.
نتايج اين تجزيه و تحليل ها نشان داد كودكاني كه در سه ماهه سوم بارداري به دنيا مي آيند، در تكامل قشر شنوايي مغز--ناحيه اي از مغز كه براي شنيدن و درك صدا ضروري است-- دچار تاخيراتي مي شوند.
اين تاخيرات بر تكامل مهارت هاي ارتباطي كودك در حين رشد تاثير مي گذارد.
هرچه نوزاد زودتر به دنيا آيد و كوچكتر باشد، خطرات اين نارسي بر سلامتي و تكامل وي از جمله مشكلات گفتاري، شنوايي و زباني بيشتر مي شود.
يافته هاي اين مطالعه كه در مجله eNeuro منتشر شد، روزي مي تواند به پزشكان اجازه دهد كه با غربالگري نوزادان، آنهايي را كه با اين مشكلات مواجه خواهند شد، شناسايي كنند تا بتوانند زودتر كمك هاي بيشتري به آنها ارائه دهند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان * انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@