به گزارش ایرنا، اسكندر زند روز سه شنبه در دومین گردهمایی پژوهشی سبزی و صیفی كه در پژوهشكده سبزی و صیفی موسسه علوم باغبانی در محمدشهر كرج برگزار شد، با بیان اینكه موضوع فناوری در حوزه كشاورزی بخصوص باغی بسیار مهم است، افزود: برای برون رفت از مشكلات موجود در تولید سبزی و صیفی باید فناوری روز دنیا را احصا كنیم.
وی با اشاره به اینكه تولید سبزی و صیفی در كشور جزو فعالیت های مزیت داری است كه مغفول مانده، اظهار داشت: باید دلایل این امراحصا شود زیرا از حدود 120 میلیون تن تولیدات مختلف در بخش كشاورزی ایران ، 28 میلیون تن را صیفی و سبزی تشكیل می دهد.
زند گفت: سرانه تولید و عرضه سبزی و صیفی در ایران 360 كیلوگرم و سه مصرف غذا حدود 800 تا یكهزار كیلوگرم است.
وی ادامه داد: اكنون 84 درصد از سهم تولید مواد غذایی درجهان از بخش گیاهی و 16 درصد آن از تولیدات حیوانی به دست می آید این در حالی است كه در ایران سهم مواد غذایی به دست آمده از تولیدات حیوانی 11 درصد و مابقی به تولیدات گیاهی وابسته است.
زند با بیان اینكه در بخش تامین مواد غذایی گیاهی، سهم باغبانی بسیار بالاست كه مغفول مانده، افزود: در تحقیقات كشاورزی تغییر رویكردی جدی داریم كه تحقیقات را از ورودی محور به خروج محور تغییر داده ایم و مهمترین دستاورد این تحقیقات باید در رضایتمندی كشاورزان دید.
وی ادامه داد: در تحقیقات خروجی محور سه اولویت را مد نظر قرار داده ایم كه اولین اولویت آن تحقیقات توانمندساز است تا بتوانیم وضع موجود را بهبود بخشیم و تحقیقات را جهت دهی كنیم به طوریكه در اجرای این اولویت طرح های جریان ساز داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد كشاورزی لازمه یكی از این تحقیقات را در افزایش سطح و عملكرد سبزی و صیفی عنوان كرد و گفت: از مجموع 28 میلیون تن سبزی و صیفی تولیدی كشور 1.8 میلیون تن معادل 7 درصد در گلخانه ها به دست می آید .
وی وسعت گلخانه های سبزی و صیفی كشور را حدود 11 هزار هكتار اعلام كرد و افزود: در آینده باید كشت گلخانه ای این محصولات به 34 هزار هكتار برسد كه باید گام های بزرگی دراین بخش برداشته شود .
زند با بیان اینكه برای رسیدن به این مهم باید بهترین تكنولوژی ها را از زنجیره گلخانه ای استفاده كنیم، بیان داشت : یكی دیگر از مهم ترین اقدامات در جریان سازی تحقیقات، كیفیت بخشی به محصولات گلخانه ای است به طوریكه مردم نسبت به مصرف این محصولات به دلیل استفاده از سم و كود زیاد اكراه دارند كه باید اقدامات لازم برای ترویج سلامت محصولات گلخانه ای را در بین مردم داشته باشیم.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش كشاورزی ادامه داد: یكی از دستاوردهای كشت گلخانه ای بهره وری آب در كشت سبزی و صیفی است.
وی یكی از نگرانی ها برای توسعه كشت گلخانه ای سبزی و صیفی را بازار مناسب پس از تولید دانست و گفت: برای رفع این نگرانی اگر پس از تولید فراوری و بسته بندی مناسب را در محل تولید داشته باشیم ضمن اینكه در مصرف بی رویه آب صرفه جویی می شود بازار مناسبی را نیز ایجاد خواهد كرد.
زند یكی از مهم ترین اقدامات برای برون رفت از مشكلات حوزه باغبانی را تحول عنوان كرد و افزود: در دنیا هر از چندگاهی شاهد تحول هستیم و ما هم باید تحول ایجاد كنیم و تمام تحولاتی را كه با آینده نگری می توان داشت احصا كنیم.
وی یكی از جریان های تحول ساز را در زمینه به نژادی دانست و اظهار داشت: در زمینه به نژادی و همچنین تولید بذرهای هیبرید به دلیل سودآوری مناسب باید بخش خصوصی را وارد كنیم.
دومین گردهمایی پژوهش سبزی و صیفی كشور به مدت 2 روز ادامه دارد.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵
كرج - ایرنا- معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش كشاورزی گفت كه نهضت انتقال فناوری، كشاورزی كشور را نجات می دهد و شكاف دانش را پر می كند.