به گزارش ايرنا، اولين دغدغه براي گردشگري كه عزم سفر به جايي را مي كند يافتن مكاني براي اقامت شبانه است و نوع و كيفيت خدمات ارائه شده در اين اقامتگاه است كه بر ارزيابي گردشگر از آن سفر اثر مي گذارد؛ لذا بهبود شرايط اقامتي مسافران و گردشگران از مهمترين مولفه هاي صنعت گردشگري هر منطقه ارزيابي مي شود.
به عبارت ديگر زيرساخت هايي مانند هتل و اماكن اقامتي، نخستين گام در جذب گردشگر و مسافر است و در اين ميان هتل ها وظيفه اي سنگين تر بر دوش دارند، چرا كه نه تنها بايد اقامتي خوب و مطابق استاندارد را براي گردشگر فراهم كنند بلكه بايد با بهره گيري از كاركناني كه به استانداردهاي روز هتل داري مسلط باشند، كيفيت ارائه خدمات خود را بهبود بخشند.
به بيان ديگر هتل ها نقش بسزايي در ايجاد يك تجربه خوب از سفر براي گردشگران دارند و در اين ميان گردشگران به عنوان مهمترين سفيران و مبلغان اين صنعت مي توانند تجربه خوب و حس رضايتمندي خود را با شبكه ارتباطي خود به اشتراك بگذارند و به رونق گردشگري آن منطقه كمك كنند.
اهميت نقش هتل ها در رونق گردشگري، زماني دوچندان مي شود كه ميزبان گردشگران خارجي باشند و به عبارتي كيفيت ميزباني يك هتل، در مواجهه با گردشگران خارجي نمايان مي شود و در اينجا ديگر نه فقط رونق گردشگري يك استان كه رونق صنعت گردشگري كشور اهميت مي يابد و نمي توان هيچ قصور و كاستي اي را در ارائه خدمات به گردشگري كه با خود ارزآوري براي كشور به همراه دارد، پذيرفت.
اهميت كار هتل داران در همدان 2018 به عنوان پايتخت گردشگري آسيا بسيار پررنگ تر از گذشته است چرا كه در يك سال قرار است نه تنها گردشگران داخلي رويدادهاي ملي را ميزباني كنند بلكه بايد ميزبان مهمانان خارجي رويدادهاي فراملي باشند.
رويدادهايي چون حضور وزراي گردشگري 34 كشور آسيايي در همدان و نشست سالانه اعضاي وابسته به سازمان جهاني گردشگري از مهمترين زمان هايي است كه پيك حضور صاحب نظران صنعت گردشگري دنيا در همدان خواهد بود و اين عياري براي محك خوردن كيفيت هتل هاي استان است كه اگر از اين آزمون، سربلند بيرون آيند مي توانند تا ساليان سال از رهاورد آن بهره مند باشند.
*** همدان 2018 عامل رونق هتل هاي جديد استان
نائب رئيس جامعه هتل داران كشور در اين خصوص در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا گفت: در طول سال 2018 كه همدان پايتخت گردشگري كشورهاي آسيايي در قالب رويدادهاي ملي و فراملي است و مهمانان گردشگري خارجي به اين استان مي آيند، هتل هاي همدان آمادگي كامل را براي ميزباني از گردشگران دارند.
شهرام شيرواني اضافه كرد: در اين چارچوب همه هتل هاي استان شامل هتل هاي تازه تاسيس و هتل هاي بازسازي شده و توسعه يافته مي توانند نياز استان را برآورده كنند.
وي افزود: در طول سال 2018 مسئولان استان بايد تلاش كنند با برنامه ريزي صحيح و كارشناسي شده، همدان را علاوه بر داخل به جامعه بين المللي بشناسانند و اين استان را از مسير بودن به مقصد گردشگري تبديل كنند كه اين امر كمك مي كند هتل هاي تازه تاسيس در عرصه گردشگري فعال بمانند و دوام اين هتل ها حفظ شود.
رئيس جامه هتلداران همدان اظهار كرد: در حال حاضر تعداد هتل هاي موجود استان، نياز گردشگري همدان را مرتفع مي كند و اگر بنا است هتل هاي جديدي اضافه شود بايد با برگزاري رويدادها و برپايي نمايشگاه هاي محلي و گسترش تبليغات داخلي و خارجي به رونق هتل هاي جديد كمك كرد.
شيرواني تاكيد كرد: برگزاري رويدادهاي ملي و فراملي در سال 2018 شرايط استثنايي را براي هتل هاي همدان ايجاد كرده است و مسئولان و هتلداران بايد تلاش كنند از اين يك سال، بهره برداري 10 ساله داشته باشند.
وي توضيح داد: ممكن است در سال جاري ميلادي مهمانان زيادي به همدان سفر نكنند اما نتايج اين حركت و برنامه ريزي هايي كه صورت مي گيرد در چند سال آينده به ثمر مي رسد و قابل بهره برداري است.
*** آمادگي هتل داران همدان براي ميزباني از گردشگران خارجي
نائب رئيس جامعه هتل داران كشور در خصوص سطح آمادگي هتل داران همداني در ميزباني از گردشگران خارجي نيز بيان كرد: هم اكنون در همه بخش ها نيروهاي آموزش ديده در هتل هاي همدان فعاليت مي كنند و اغلب مسلط به زبان انگليسي هستند.
شيرواني ادامه داد: زماني كه گردشگران خارجي به هتل هاي استان مي آيند براي بازديد از اماكن گردشگري با يك تورگردان محلي و به صورت گروهي با تاكسي هاي مخصوص هتل در سطح شهر گشت و گذار مي كنند تا خاطره اي خوش از همدان براي آنان رقم بخورد.
*** 'خانه مسافرها' به گردشگري همدان ضربه مي زنند
وي بيان كرد: حضور كارتن به دست هايي كه در ورودي هاي همدان با شرايط نابسامان و زننده ايستاده اند و مسافران را در ورودي هاي شهر به سمت خانه مسافرهاي فاقد مجوز هدايت مي كنند، بيشترين ضربه را به گردشگري استان مي زنند.
وي توضيح داد: چرا كه اغلب اين خانه مسافرها در مناطق پايين شهر بوده و با توجه به سطح پايين خدمات و مشكلاتي كه براي مسافران پديد مي آورند، خاطره اي بد از سفر به همدان را در ذهن مسافران به جاي مي گذارند.
شيرواني اضافه كرد: اين امر موجب مي شود مسافر، رغبتي براي سفر دوباره به همدان نداشته باشد و اين وضعيت در خور مهمانان اين استان نيست و اين خانه مسافرها بايد نياز سنجي و ساماندهي شوند و براي ادامه فعاليت، مجوز هاي لازم را كسب كنند.
*** 10 هتل در همدان در حال احداث است
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان نيز در اين ارتباط گفت: هم اكنون 10 هتل در همدان در دست ساخت است كه افتتاح اين هتل ها و اتمام بازسازي و نوسازي برخي هتل هاي قديمي همدان به افزايش اعتماد به نفس استان براي ميزباني از گردشگران داخلي و خارجي كمك مي كند.
علي مالمير افزود: هم اكنون بيش از يك هزار و 300 تخت هتلي در استان همدان وجود دارد و اين رقم با افتتاح هتل هاي در دست ساخت به بيش از سه هزار و 500 تخت مي رسد.
وي بيان كرد: با افتتاح هتل هايي كه پيشرفت فيزيكي خوبي دارند، ظرفيت تخت هتل هاي استان به سه برابر افزابيش مي يابد و در كنار آن، تاسيسات جانبي همچون اقامتگاه هاي بومگردي، كمپ هاي اقامتي و مهمانپذيرها نيز در حال توسعه هستند.
وي بيان كرد: اين شرايط فضاي رقابتي را در ميان اقامتگاه هاي هتلي و غير هتلي همدان ايجاد كرده و موجب بهبود ارتباط گيري هتل ها با گردشگران و برگزاري تورها و ارتقاي خدمات شده است.
***ظرفيت هتل هاي همدان مطلوب است
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان اظهار كرد: ظرفيت هتل هاي استان براي ميزباني از رويداد فراملي انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سال 2018 و ميزباني وزاري گردشگري 34 كشور آسيايي و اعضاي وابسته به سازمان جهاني گردشگري مطلوب است.
مالمير افزود: در ميزباني رويدادهاي فراملي همدان 2018 ، هتل هاي متعدد استان را با قيمت ها و درجه هاي مختلف به مهمانان خارجي پيشنهاد مي دهيم تا آنها با توجه به معيارهاي خود انتخاب كنند كه اقامتشان به چه شكل و در كجا رزرو شود.
وي يادآور شد: در گذشته براي ميزباني رويدادهاي ملي و فراملي، همواره نگراني هايي از بابت زير ساخت هاي آن همچون سالن جلسات و هتل مناسب وجود داشت، اما با انقلاب هتل سازي كه در دولت يازدهم در همدان صورت گرفت، اين دغدغه ها رفع شده و هم اكنون وضعيت هتلي همدان مناسب است؛ با اين وجود جاي زيادي براي رشد زيرساخت هاي همدان وجود دارد.
به گزارش ايرنا، بي ترديد در جهان رقابتي امروز، استان با ظرفيتي همچون همدان، ديگر نمي تواند به داشتن بيش از يك هزار و 800 اثر باستاني، منطقه گردشگري و ابنيه تاريخي خود براي جذب گردشگر بسنده كند، بلكه بايد بحث ماندگاري گردشگران را بيش از ساير مقوله ها در اولويت قرار دهد و در اين ميان ارتقاي كيفيت زيرساخت هايي همچون هتل ها در افزايش مدت زمان ماندگاري مسافر در اين استان نقش اصلي را ايفا مي كنند؛ راهبرد مهمي كه در دولت تدبير و اميد گام هاي اساسي براي تحقق آن برداشته شده است.
1181/2090
گزارش از: الهام تدين**انتشار دهنده: سعيد زارع كندجاني
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۸
همدان - ايرنا - رويداد همدان 2018 كه اين استان تاريخي را به عنوان پايتخت گردشگري كشورهاي آسيايي معرفي مي كند، آزموني بزرگ براي سنجش زيرساخت هاي گردشگري و محكي براي سنجش ظرفيت هتل هاي اين استان براي ميزباني از گردشگران خارجي است.