به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، اين مطالعه توسط محققان دانشگاه ويل كرنل در آمريكا انجام شد و در طي آن، آزمايش هاي انجام شده روي موش ها و سلول هاي انساني نشان داد كه مصرف خوراكي هاي پرنمك موجب بروز يك واكنش التهابي ايمني مي شود كه مغز را از اكسيژن محروم كرده و به نرون ها آسيب مي زند كه مشكلات رفتاري و ذهني را به دنبال دارد.
اما موضوع مهم اين كه با ازسرگيري رژيم غذايي سالم، اثرات مصرف زياد نمك از بين مي رود و بر اين اساس، تغيير شيوه زندگي رويكردي كارآمد است.
اين مطالعه كه در مجله Nature Neuroscience منتشر شده است نشان داد كه چند هفته مصرف رژيم غذايي پر نمك به اختلال عملكرد سلول هاي اندوتليال كه ديواره رگ هاي خوني را مي پوشانند و بروز كاهش جريان خون به مغز، منجر شد.
از سوي ديگر، روده نيز نسبت به نمك واكنش ايمني دارد كه شامل افزايش تعداد سلول هاي ايمني معروف به TH17 و افزايش سطوح يك ماده شيميايي افزايش دهنده تورم به نام IL-17 است.
اما اين مطالعه همچنين نشان داد كه اثرات رژيم غذايي پر نمك بعد از بازگشت موش ها به رژيم غذايي عادي معكوس شد.
پس از چهار هفته رعايت رژيم غذايي عادي، اسكن هاي مغزي نشان دادند كه جريان خون و عملكرد سلول هاي اندوتليال در موش ها دوباره به وضعيت سالم بازگشت و حافظه آنها تقويت شد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه رژيم غذايي پرنمك مغز را از اكسيژن محروم مي كند و موجب ابتلا به آلزايمر مي شود.