به گزارش ایرنا ، جعفر رودری روز چهارشنبه در همایش از اقتصاد بهره ور تا اقتصاد دانش بنیان در محل اتاق كرمان افزود: استان كرمان هفت درصد از منابع آبی كشور را به میزان هفت میلیارد مترمكعب مصرف می كند و سهم تولید این استان تنها 3.4 درصد از كشور است و بهره وری آب در این استان بسیار كم می باشد.
وی تصریح كرد: 96 درصد از هفت میلیارد مترمكعب آب مصرفی استان كرمان مربوط به بخش كشاورزی است و بهره وری آب در استان كرمان به میزان 30 درصد از كشور است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان گفت: سیاست ها و راهبردهای كلان استان كرمان برای پیشبرد اهداف و ارتقای بهره وری پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه شامل هدف گذاری، تدوین سیاست ها، تدوین برنامه عملیات اجرایی و اجرای پروژه ها است.
وی افزود: بهبود فضای كسب و كار، تقویت عوامل تولید، انتقال و جذب دانش، توسعه سرمایه انسانی با رویكرد اقتصادی از جمله راهبردها و سیاست های ارتقای بهره وری در برنامه ششم توسعه است.
رودری ادامه داد: در برنامه ششم توسعه استان كرمان به بخش های كشاورزی ازجمله نیروی كار، سرمایه و انرژی و آب بیشتر پرداخته خواهد شد.
وی با بیان اینكه دانشگاه در استان كرمان بخوبی نتوانسته سطح دانش و آموزش را برای رشد بهره وری و توسعه اقتصادی افزایش دهد گفت: بسیاری از كشورها در سالهای گذشته رشد بهره وری خوبی داشته اند زیرا در برخی كشورها بیش از 68 درصد از رشد اقتصادی از محل ارتقای بهره وری حاصل شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان افزود: سرمایه گذاری خارجی و توسعه صادرات نیز در افزایش بهره وری موثر است لذا در برنامه چهارم توسعه كشور نرخ رشد اقتصادی از محل بهره وری هشت درصد درنظر گرفته شده بود كه در پایان عملكرد منفی شد.
وی اظهار كرد: در برنامه ششم توسعه 2.8 درصد رشد اقتصادی برای تمامی عوامل تولید از محل افزایش بهره وری در نظر گرفته شده است و هم اكنون بدترین شرایط بهره وری كشور در معدن و بهترین شرایط افزایش بهره وری در كشاورزی است.
رودری گفت: در برنامه ششم توسعه برای استان كرمان 8.5 درصد رشد اقتصادی درنظر گرفته شده و از این میزان 5.7 درصد مربوط به سرمایه گذاری جدید و 2.8 درصد از محل ارتقای بهره وری تمامی عوامل تولید هدفگذاری شده است.
وی افزود: برای تحقق رشد اقتصادی 5.7 درصدی با سرمایه گذاری جدید در بخش های كشاورزی، صنعت، معدن و خدمات هدفگذاری شده است و برای رسیدن به این هدف به سالانه 24 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری جدید نیاز داریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان خاطرنشان كرد: از سال 90 تا سال جاری در استان كرمان رشد بهره وری 8.5 درصدی رخ داده است.
وی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی 5.7 درصدی از محل سرمایه گذاری جدید در استان كرمان برای نخستین بار الگوی تامین مالی در نظر گرفته شده است و بر این اساس 25 درصد از منابع برای سرمایه گذاری ازمحل منابع دولتی و مابقی به بخش خصوصی مربوط می شود.
رودری افزود: برای تحقق رشد اقتصادی 2.8 درصدی تمامی عوامل تولید در استان كرمان سند بهره وری ضمیمه اسناد برنامه ششم توسعه شده است و هم اكنون رشد بهره وری در كشاورزی، صنعت، ساختمان و حمل و نقل مثبت می باشد و بهره وری سرمایه، نیروی كار و عوامل تولید منفی بوده است.
وی عنوان كرد: افزایش ارزش افزوده از سال 96 تا سال 1400 در استان كرمان مبلغ 67 هزار میلیارد تومان بوده است و افزایش بهره وری آینده در بخش كشاورزی، صنعت، معدن و خدمات محقق می شود.
رئیس مركز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان نیز گفت: استاندار كرمان به عنوان نماینده عالی دولت در این استان درد بخش خصوصی را بخوبی می داند و همین عامل تعامل دستگاه های دولتی و بخش خصوصی را بسیار نزدیك كرده است.
مسعود رشیدی نژاد افزود: نظریه پایه توسعه برنامه ششم در اتاق كرمان مصوب شده است و در تمامی موارد تعامل بخش خصوصی و دولتی وجود داشته است.
همایش از اقتصاد بهره ور تا اقتصاد دانش بنیان با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان، رئیس و سایر مسئولان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان، نمایندگان بخش خصوصی و بخش دولتی برگزار شد.
كارگاه آموزشی ارزیابی مشكلات واحدهای صنعتی نیز پس از این نشست در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان برگزار شد.
طرح همیاران آب به همت استاندار كرمان و كارشناسان بخش اب در سال 93 مصوب شد و تا كنون درستاوردهای خوبی در صرفه جویی آب در این استان داشته است.
خبرنگار: حامد سالاری ** انتشار : بهنام احمدی *
7420/ 5054
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷
كرمان - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان با بیان اینكه تنگنای مهم توسعه و پاشنه آشیل آن در استان مساله آب است، گفت: ارتقای بهره وری آب در بخش كشاورزی ضرورت دارد.