تهران- ايرنا- محققان كاتاليزور جديدي كشف كرده اند كه مي تواند دي اكسيد كربن را به طور موثر به پلاستيك تبديل كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه اينديپندنت، يك گروه بين المللي از محققان از جمله از دانشگاه هاي تورنتو، كاليفرنيا و بركلي مي گويند كه يافته هاي آنها مي تواند مانع ورود دي اكسيدكربن -يك عامل بزرگ تغيير اوضاع اقليمي جهان- به اتمسفر شود و همچنين به كاهش وابستگي انسان به سوخت هاي فسيلي كمك مي كند.
اين پژوهشگران موفق شدند شرايط مناسبي را براي تبديل دي اكسيد كربن به اتانول ايجاد كنند، تركيبي شيميايي كه براي توليد پلي اتيلن -- شايع ترين پلاستيك مورد استفاده در جهان -- استفاده مي شود.
هدف از اين آزمايش كاهش واكنش دي اكسيد كربن بود، واكنشي كه از آن مي توان براي تبديل اين گاز به مواد ديگر استفاده كرد.
فلزهاي مختلفي به عنوان كاتاليزور در اين نوع واكنش كاربرد دارند اما محققان مس را انتخاب كردند زيرا استفاده از آن مي تواند به توليد اتيلين منجر شود.
'فيل دي لونا' از محققان ارشد اين گروه گفت: مس يك ماده اسرارآميز است. اسرار آميز بودن آن هم به اين دليل است كه مي تواند مواد شيميايي مختلفي را مانند متان، اتيلين و اتانول توليد كند اما كنترل آنچه اين فلز مي سازد، كار دشواري است.
اكنون محققان موفق به طراحي يك كاتاليزور و شناسايي شرايط دقيقي شدند كه توليد اتيلن را در جريان اين واكنش به حداكثر و توليد متان و منواكسيد كربن را به حداقل مي رساند.
محققان مي گويند، اكنون امكان مهندسي كاتاليزوري كه اين شرايط را برآورده سازد مسير است و يافته هاي آنها تاثير مثبت قابل توجهي در اين زمينه دارد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@