مشهد- ايرنا- مدير نظارت بر امور درماني سازمان نظام پزشكي مشهد گفت: هم اكنون قوانين برخورد با تخلفات پزشكي در فضاي مجازي به روز نيست و در مرحله نامه نگاري هاي وقت گير گرفتار آمده است.

به گزارش ايرنا دكتر فهيمه السادات سالاري، پنجشنبه در نشست كميسيون پيشگيري از جرم در حوزه بهداشت و درمان افزود: يك مجرم در فضاي مجازي و در عرض يك ساعت مي تواند خود را به عنوان پزشك معرفي كرده و يا با تبليغ يك داروي قلابي، اعتماد ديگران را جلب كند.
وي بيان كرد: متاسفانه در برخورد با متخلفان حوزه سلامت در فضاي مجازي مشكلات زيادي داريم، به طوري كه طرف با تبليغات گسترده خود در اين فضا مشغول سودجويي است و ما درگير نامه نگاري هايي هستيم كه شايد حتي 2 سال به طول انجامد.
وي خاطرنشان كرد: هم اكنون بسياري از سايت ها تبليغات مداخله گران در عرصه پزشكي را به صورت غيرمجاز انتشار مي دهند و به راحتي بيمار جذب مي كنند و ما قانون معين و مشخصي براي برخورد با آنها نداريم.
سالاري با بيان اينكه بحث پيشگيري از جرم در حوزه سلامت بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرد، گفت: همكاري درون بخشي در اين زمينه اهميت بسزايي دارد.

* مجازات يك نوع پيشگيري كيفري است
رئيس كميسيون پيشگيري از جرم در حوزه بهداشت و درمان نيز گفت: اكنون تخلفات حوزه پزشكي در فضاي مجازي از طرح مساله و مشكل گذشته و بايد به دنبال راهكار بود كه به طور مثال در فضاي مجازي تكليف پليس فتا مشخص شود.
سيدامير مرتضوي افزود: چالشهاي تخلفات موجود در حوزه بهداشت و درمان به سه دسته چالشهاي تقنيني، قضايي و اجرايي تقسيم مي شود كه بايد با تدبير و چاره انديشي و همكاري بين بخشي در مسير حل مشكلات اين حوزه گام برداريم.
معاون قضايي رئيس كل دادگستري خراسان رضوي ادامه داد: پليس فتا نيز يكسري محدوديت هايي دارد، لذا نواقص قانوني در اين زمينه بايد از طريق پيشنهاد به شوراي عالي مجازي كشور و يا مجلس شوراي اسلامي مطرح و پيگيري شود.
مرتضوي با بيان اينكه مجازات يك نوع پيشگيري كيفري در حوزه تخلفات پزشكي است، گفت: در صورتي كه آموزش و اطلاع رساني در اين زمينه موثر واقع نشود، به سراغ مجازات مي رويم.

*دوره هاي آموزشي حوزه سلامت بايد با مجوز حوزه بهداشت و درمان باشد
رئيس شوراي هماهنگي نظام پزشكي سازمان هاي نظام پزشكي استان هاي خراسان گفت: نقش آگاهي و اطلاع رساني در پيشگيري از تخلفات پزشكي از طريق فضاي مجازي، روزنامه ها و رسانه هاي شنيداري و ديداري از اهميت بسزايي برخوردار است.
دكتر علي بيرجندي نژاد افزود: هر نهاد و موسسه اي كه خواسته باشد دوره هاي آموزشي در حوزه سلامت را برگزار كند بايد مجوزهاي حوزه بهداشت و درمان را كسب كند، در غير اين صورت تخلف انجام داده است.
وي با اشاره به لزوم رعايت قوانين در تبليغات حوزه پزشكي خاطر نشان كرد: هرگونه تبليغات گمراه كننده در حوزه سلامت ممنوع است و قانونگذار به صراحت بحث تبليغات در حوزه پزشكي را مشخص كرده است.
بيرجندي نژاد افزود: بر اساس قانون كليه صاحبان حرف پزشكي و غيرپزشكي فعال در حوزه دارو، لوازم آرايشي و بهداشتي، بايد براي تبليغ محصولات و خدمات خود از سازمان نظام پزشكي مجوز دريافت كنند.
دبير كميسيون پيشگيري از جرم در حوزه بهداشت و درمان افزود: در اين جلسه كميسيون مزبور چگونكي فرآيندهاي صدور مجوز فعاليت هاي حرفه اي در حوزه سلامت، بررسي فرآيندهاي مراجع صدور مجوز دوره هاي آموزشي و بررسي فرآيندها و مجوز تبليغات در حوزه سلامت مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
نظام پزشكي كلانشهر 3.5 ميليون نفري مشهد 14 هزار عضو شامل پزشك متخصص، عمومي، دندانپزشك، داروساز و كارشناسان پروانه دار مانند بينايي سنج، شنوايي سنج و فيزيوتراپ دارد.
خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
3027/5132