به گزارش ايرنا، مجري اين طرح زيست محيطي يك روزه تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد بود.
اين طرح با مشاركت اداره كل حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد و مدرسه ابتدايي دخترانه «سما» شهر ياسوج با حضور جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني و شماري از معلمان و اولياي دانش آموزان اجرا شد.
اين طرح در 2 هكتار از اراضي منابع طبيعي روستاي دهنو از توابع شهرستان بويراحمد برگزار و 31 نفر از دانش آموزان دختر پايه ششم ابتدايي مدرسه «سما» شهر ياسوج در گروه هاي چند نفره تقسيم بندي و پس از فراگيري آموزش هاي لازم توسط اعضاي تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد اقدام به كاشت 50 اصله نهال بلوط و تعدادي بذر درخت بلوط كردند.
دبير اجرايي تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد در آيين اجراي اين طرح، گفت: اعضاي اين تشكل در تلاش هستند با نهادينه كردن هر چه بيشتر فرهنگ حفاظت از محيط زيست گامي مؤثر در چنين عرصه مهمي در استان برداشته شود.
اميد سجاديان اظهار داشت: تاكنون فعاليت ها و اقدام هايي اساسي در راستاي احيا و حفاظت از محيط زيست در كهگيلويه و بويراحمد توسط اين تشكل انجام شده است.
وي افزود: بلوط به عنوان يك درخت دير رشد داراي ميانگين رشد سالانه حدود 6 سانتيمتر بوده و بين 30 تا 50 سال نياز است تا به مرحله ميوه دهي برسد.
دبير اجرايي تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: جنگل هاي بلوط اين استان قديمي و نيازمند احيا هستند و به دليل بيماري، خشكسالي و يا دخالت هاي انسان از قبيل زمين خواري و زغال گيري همواره در معرض خطر قرار داشته و بحران آنها را تهديد مي كند و بايد احيا شوند.
سجاديان با اشاره به برخي مزيت هاي جنگل هاي بلوط، عنوان كرد: اين درختان در جلوگيري از فرسايش خاك و تأمين آب هاي سطحي و زيرزميني نقش مهمي داشته و سپر طبيعت در مقابل ريزگردها هستند.
وي ظرفيت چشمگير دانش آموزان در احياي جنگل هاي بلوط را يادآور شد و ابراز داشت: دانش آموزان كهگيلويه و بويراحمد مي توانند در حفظ و نگهداري از درختان بلوط استان نقش ايفا كنند.
سجاديان گفت: به همين دليل بيش از پيش از ظرفيت آنان در اجراي طرح هاي تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد استفاده خواهد شد.
وي اظهار داشت: اين تشكل هر هفته برنامه هايي در زمينه احيا و نگهداري از درختان بلوط در نقاط مختلف كهگيلويه و بويراحمد اجرا مي كند.
تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد تاكنون اقدام هاي ارزنده اي در استان انجام داده كه از مهمترين آنها راه اندازي كمپين «شهر پاك» يا سه شنبه بدون كيسه پلاستيكي و اجراي طرح «سه شنبه بدون خودرو» است.
اين تشكل از سال گذشته تاكنون نيز در مناطق حفاظت شده دنا و بويراحمد اقدام به كاشت بذر و نهال بلوط كرده و علاوه بر انجام فعاليت هاي زيست محيطي در امور فرهنگي نيز پيشقدم است.
توزيع وسايل كمك آموزشي بين دانش آموزان بي بضاعت مناطق محروم و دورافتاده كهگيلويه و بويراحمد شامل «زيلايي» و «جلاله» شهرستان بويراحمد از جمله اقدام هاي فرهنگي تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» استان است.
روستاي دهنو از توابع شهرستان بويراحمد در پنج كيلومتري شمال ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
مرحله نخست طرح ملي «جنگلانه» نيز 29 آذر امسال و به مدت يك روز با حضور جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني و 85 دانش آموز پسر مقطع ابتدايي مدرسه «سما» شهر ياسوج در جنگل هاي روستاي وِزگ از توابع شهرستان بويراحمد اجرا شد.
اين طرح به همت تشكل مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» كهگيلويه و بويراحمد و با همكاري دانشگاه «سما» شهر ياسوج به مدت يك روز اجرا و در آن 2 هزار عدد بذر درخت بلوط و 100 اصله نهال بلوط در حدود سه هكتار از جنگل هاي روستاي وِزگ واقع در 15 كيلومتري شهر ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد كاشته شد.
كهگيلويه و بويراحمد يك ميليون و 722 هزار و 800 هكتار عرصه جنگلي و مرتعي دارد كه از اين ميزان 999 هزار و 100 هكتار جنگل و 723 هزار و 700 هكتار نيز مرتع است.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
7535/6110
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۰
ياسوج- ايرنا- مرحله دوم طرح ملي «جنگلانه» امروز /پنجشنبه/ در روستاي دهنو از توابع شهرستان بويراحمد با هدف كاشت نهال و بذر درخت بلوط به منظور احياي جنگلهاي آسيب ديده كهگيلويه و بويراحمد اجرا شد.