به گزارش روز جمعه ايرنا و به نقل از وبسايت خبر 7، چليك در گفت و گو با خبرگزاري رويترز با رد پذيرش پيشنهادهايي مانند عضويت نصف و نيمه در اتحاديه اروپا اظهار كرد: گزينه هايي مانند همكاري با تركيه عليه تروريسم، شراكت با امتياز ويژه و يا هر رويكرد و پيشنهاد ديگر به عنوان جايگزين گزينه پيوستن كامل به اتحاديه اروپا، از نظر ما قابل بررسي و ارزيابي نيست.
وي بيان كرد: وضعيت كنوني تركيه به لحاظ فني و مالي هيچ دليلي را مبني بر ادامه مديريت پناهجويان و پايبند ماندن تركيه در همه مفاد توافقنامه با اتحاديه اروپا در خصوص مهاجران باقي نمي گذارد.
به گزارش ايرنا، چندي پيش اتحاديه اروپا به پيروي از طرح رئيس جمهوري فرانسه، به آنكارا پيشنهاد كرد از آنجا كه از سرگيري روند پيوستن تركيه به اين اتحاديه در شرايط كنوني ممكن نيست، دو طرف طرح مشاركت را در پيش بگيرند كه بر اساس اين طرح، تركيه در پروندههاي مهم مانند پناهجويان و مسائل دفاعي با اروپا همكاري ميكند تا شرايط براي به جريان افتادن دوباره روند عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا مهيا شود.
در واكنش به اين طرح، عمر چليك وزير امور اتحاديه اروپاي تركيه اعلام كرد: ما مشاركت امتيازي با اروپا را رد ميكنيم زيرا معتقديم هيچ كس اين حق را ندارد كه وضعيت درجه 2 را در روابط اتحاديه اروپا به تركيه پيشنهاد دهد.
به نظر ميرسد با گذشت نزديك به نيم قرن از تلاشهاي تركيه براي پيوستن به اروپا، اين اتحاديه تصميمي براي رسيدگي به درخواست تركيه ندارد.
پيشنهاد جديد همچنان به دنبال اين است تا با بهره گيري از فرايندهاي زمانبر، از موقعيت تركيه به عنوان امتيازي براي حل بحران هاي اتحاديه اروپا بهره بگيرد.
اوايل ماه جاري ميلادي، اردوغان رئيسجمهور تركيه در جريان سفرش به فرانسه، در اجلاس خبري مشترك با همتاي فرانسوي خود گفته بود: نخستين گامهاي تلاش ما براي پيوستن به اروپا به سال 1963 باز ميگردد اما اكنون پس از گذشت 54 سال، تركيه هنوز منتظر پيوستن به اين اتحاديه است.
با وجود تبديل شدن نااميدي تركيه به خشم بر سر موضوع پيوستن به اين اتحاديه در طول يك سال گذشته، پيشنهاد طرح مشاركت كه در برگيرنده همكاري تركيه در مسائل دفاعي و پناهجويان است، جز هزينه چيز ديگري براي تركيه ندارد.
تركيه در درون اين چارچوب بايستي به ابزار كنترل رقباي اروپا و غرب از طريق در اختيار قرار دادن پايگاههاي نظامي به ناتو و همچنين به محلي براي كنترل موج پناهجوياني شود كه قصد ورود به اروپا را دارند.
به باور كارشناسان ترك، اين پيشنهاد تنها بهانه اي براي امتياز گيري از تركيه است و اين كشور نميتواند نگاه مثبتي به آن داشته باشد.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخري
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۶
آنكاراـ ايرناـ عمر چليك وزير امور اتحاديه اروپاي تركيه گفت: ما خواستار عضويت كامل در اتحاديه اروپا هستيم و هيچ پيشنهادي را غير از اين نمي پذيريم.