به گزارش روز شنبه ايرنا از پايگاه هاي اينترنتي بالكان، ميتو نيمتس بدون اشاره به پيشنهادهاي ارائه شده براي نام كشور مقدونيه، در مصاحبه با شبكه تلويزيوني 'سيتل' اين كشور گفت: طرح پيشنهادي در چهار صفحه براي حل و فصل اختلاف چندين ساله بين يونان و مقدونيه بر سر نام اين كشور، به طرفين ارائه شده است.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ كدام از اسامي پيشنهاد شده، تهديدي براي هويت كشور مقدونيه نيست، افزود: نشست جديدي در نيويورك برگزار مي شود و در اين فاصله امكان دارد از كه وي از كشورهاي مقدونيه و يونان ديدار كند.
وي تاكيد كرد كه پيشنهادهاي رائه شده نه تنها در تناقص با هويت كشور مقدونيه نيست، بلكه هويت اين كشور و ملت آن را تقويت مي كند.
نماينده سازمان ملل متحد همچنين افزود: مقدونيه كه از 25 سال پيش به عنوان كشور مستقل وجود و به عنوان بخشي از يوگسلاوي سابق هويت داشته، بخشي از پادشاهي صربستان و امپراتوري عثماني بوده است.
همچنين در حالي كه مذاكرات بين مقدونيه و يونان براي حل و فصل اختلافات بين دو كشور بر سر نام مقدونيه ادامه دارد، اتباع مقدونيه در خارج از اين كشور از حكومت اسكوپيه خواستار قطع تمامي مذاكرات و لغو موافقتنامه ها در باره تغيير نام اين جمهوري شدند.
شهروندان مقدونيه در خارج از اين كشور همچنين از اعضاي سازمان ملل متحد، اتحاديه اروپا و ديگر كشورهايي كه تاكنون مقدونيه را تحت نام 'جمهوري مقدونيه' به رسميت نشاخته اند، خواستار شده اند كه اين كشور را به همين نام شناسايي كنند.
نماينده سازمان ملل متحد پس از نشست روز پنجشنبه 28 دي ماه نمايندگان آتن و اسكوپيه در نيويورك، به شبكه تلويزيوني ANT 1 يونان گفت: كلمه مقدونيه در نام كامل اين كشور باقي خواهد ماند، زيرا تاكنون براي يكصد كشور شناخته شده است.
دولت جديد مقدونيه از زماني كه زوران زائف در سال جاري ميلادي در صدر آن قرار گرفت، تلاش دارد تا راه را براي عضويت اين كشور در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو)، امكان پذير سازد و در اين راستا خواهان برطرف كردن موانع از جمله اختلاف با يونان بر سر نام مقدونيه است.
مشكلات با يونان بر سر نام كشور مقدونيه از مسائل مهمي است كه دولت اسكوپيه با آن مواجه است. از زمان اعلام استقلال مقدونيه در سال 1991 از يوگسلاوي سابق، اين كشور با يونان بر سر نام جمهوري مقدونيه اختلاف داشته است.
جمهوري مقدونيه با جمعيت حدود 2 ميليون و 46 هزار تن و مساحت 25 هزار و 713 كيلومتر مربع در شبه جزيره بالكان در جنوب شرقي اروپا قرار دارد و مانند ديگر كشورهاي برآمده از يوگسلاوي با معضلات اقتصادي فراواني مواجه است.
اروپام**436**1486**انتشاردهنده: محسن شريفي**
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۱
بلگراد - ايرنا - نماينده سازمان ملل متحد كه وظيفه ميانجيگري در مذاكرات بين اسكوپيه و آتن را در نيويورك بر عهده دارد، گفت: پيشنهادهاي ارائه شده براي نام جمهوري مقدونيه، هويت اين كشور را به خطر نمي اندازد.