به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در طی سالهای اخیر نانوذرات به منظور ارسال دارو به بافت مورد نظر به جایگاه موثری در زمینه پزشكی دست یافته است. محققان برای افزایش كارایی این روش در درمان بیماریهای قلبی، نانوذراتی را تولید كرده اند كه از طریق مجاری تنفسی و از راه بینی وارد بدن میشوند و توسط سلولهای عضلات قلب جذب میشوند و عملكرد قلب و عضلات را بهبود میبخشند.
یكی از مهمترین مزایای این روش نسبت به استفاده معمول از نانوذرات، سرعت رسیدن آن به قلب است. این نانوذرات با استفاده از موادی شبیه به بافت دندان و استخوان تولید شدهاند. كوچكی این ذرات به اندازه ای است كه به راحتی توسط بافت قلب جذب میشوند، از طرفی به اندازه ای بزرگ هستند كه امكان حمل دارو را دارند. داروهای حمل شده با این ذرات میتوانند كانالهای كلسیم را ترمیم كنند تا فعالیت الكتریكی طبیعی قلب بازیابی شود.
آزمایشهای اولیه این روش در موشهای آزمایشگاهی كاملا موفقیتآمیز بوده و ضربان قلب موشهای بیمار به حد نرمال بسیار نزدیك شده است. تاكنون هیچ گونه مسمومیتی بر اثر استنشاق این ذرات در موشها گزارش نشده است. آزمایش در جوندگان و خوك مراحل بعدی است و پس از مطالعات بیشتر به آزمایش انسانی خواهد رسید.
نتایج این مطالعه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
تهران – ایرنا – گروهی از محققان آلمانی و ایتالیایی موفق به تولید نانوذراتی شدهاند كه استنشاق آن به درمان بیماری های قلبی كمك میكند.