سيدمحمد حريري روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: حدود نيمي از اين بيماران زن هستند.
انجمن خيريه عطوفت تنها انجمن حمايت از بيماران سرطاني در شمال شرق كشور است كه 14 پزشك فوق تخصص و پنج پزشك متخصص سرطان عضو آن هستند كه اين انجمن به عنوان يك تشكل تخصصي بهداشتي و درماني برتر در كشور شناخته شده است.
حريري با بيان اينكه متاسفانه افزايش بيماري سرطان نگران كننده است افزود: رشد سرطان ها در تمامي جوامع بشري و كشور ها دغدغه شده است و همچنين در اين استان نيز اين آمار رو به رشد و آمار مرگ و مير ناشي از آن نيز افزايش يافته است.
وي بر پيشگيري و غربالگري مردم در اين خصوص تاكيد كرد و گفت: همه مردم بايد مراقب باشند تا بيمار نشوند، بيماري هزينه هاي زيادي دارد.
رييس انجمن حمايت از بيماران سرطاني خراسان شمالي با بيان اينكه بيشتر بيماران اين استان از قشر ضعيف جامعه و كم درآمد هستند افزود: هم اكنون بيشتر بيماراني كه در اين انجمن به ثبت رسيده اند براي خريد دارو، شيمي درماني و درمان مشكل كمبود نقدينگي دارند.
حريري اظهار كرد: نبود آگاهي و فقر از معضلات سرطان است كه نه تنها در اين استان بلكه در كشور نيز اين مشكل گريبانگير مردم مي باشد.
وي بر پيشگيري از سرطان و تشخيص زودهنگام تاكيد كرد و گفت: تصميم داريم كه انجمن حمايت از بيماران سرطاني را تبديل به مركز پيشگيري كنيم كه در اين راستا نيازمند همكاري و مشاركت ساير دستگاه ها و خيران نيز هستيم.
وي افزود: اگر بيماري سرطان زودتر تشخيص داده شود آمار سرطان نيز كاهش خواهد يافت.
وي اظهار كرد: بيماري سرطان به جامعه و اقتصاد كشور ضرر زيادي وارد خواهد كرد و حتي خانواده هايي كه بيمار سرطاني دارند هزينه هاي گزافي را بايد پرداخت كنند كه اين امر يك مشكل شده است.
رييس انجمن حمايت از بيماران سرطاني خراسان شمالي گفت: بيماري سرطان در خانواده باعث خواهد شد كه اعضاي آن خانواده از نطر روحي دچار مشكل و حتي افسردگي شوند كه اين امر باعث افت اميد به زندگي و پايين آمدن كيفيت كار در جامعه خواهد شد.
حريري افزود: طبق آمار هزينه هاي مستقيم ناشي از درمان سرطان در اقتصاد ملي 60 هزار ميليارد ريال بوده است.
وي گفت: بايد براي بيماران سرطاني داروي مناسب به روز تهيه شود و مراكز دولتي به بيماران خدمات ارائه دهند چرا كه توانايي پرداخت هزينه هاي مراكز غير دولتي را ندارند.
وي با بيان اينكه سرطان درد دارد گفت: كم پولي درد بيماران سرطان را مضاعف مي كند.
به گزارش ايرنا اين استان از نظر تجهيزات و امكامات براي ارائه خدمات به بيماران سرطاني با كمبود مواجه است اين در حالي است كه بيشتر بيماران مجبور به سفر به استان هاي همجوار مي شوند كه اين امر مستلزم هزينه هنگفت است.
مشكلات اين استان كمبود پزشك، نبود امكانات راديو لوژي و پرتو درماني و نبود آسايش گاه براي بيماران است.
طبق گزارش وزارت بهداشت و درمان 100 هزار نفر از افراد جامعه مبتلا به بيماري سرطان هستند كه روزانه 274 مورد بيمار مبتلا به سرطان در كشور به ثبت مي رسد.
اما بيش از 50 درصد افرادي كه به سرطان مبتلا هستند از نوع خطرناك و پرهزينه اند.
بيماري سرطان ضربه هاي جبران ناپذيري به جامعه وارد مي كند و همچنين كميت و كيفيت زندگي افراد و خانواده هاي آنان را مختل مي كند.
خراسان شمالي روي كمربند سرطان قرار دارد
كمربند سرطان از شمال ايران از استان هايي همچون استان گلستان تا شمال چين ادامه دارد كه خراسان شمالي نيز متاسفانه در اين كمربند قرار دارد و به همين دليل در برخي از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش نسبت به ميانگين كشور بيشتر و روند افزايشي دارد.
براساس آخرين آمار اداره كل ثبت احول خراسان شمالي اين استان 864 هزار نفر جمعيت دارد.
3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعي ** انتشار دهنده: سيد حسين قدسي
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۱
بجنورد- ايرنا- رييس انجمن حمايت از بيماران سرطاني خراسان شمالي گفت: 2 هزار بيمار سرطاني عضو انجمن خيريه عطوفت در اين استان 863 هزار نفري هستند كه روز به روز به شمار آن ها افزوده مي شود.