به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسین انتظامی روز سهشنبه در نشست هم اندیشی رفع موانع اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات افزود: مردمسالاری صرفا مراجعه پای صندوق های رای برای بالا و پایین رفتن آرا نیست هر چند كه یكی از پایه های اصلی آن است.
وی با بیان اینكه شفافیت قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات كمك می كند مردم مطالبه گر شوند، ادامه داد: اكنون قوانین و مقررات بسیاری به صورت سنتی در كشور وجود دارد و تكالیفی برای مردم مشخص شده اما باید توجه داشت كه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، انقلابی ترین قانون است به این معنا كه حاكمیت را نسبت به مردم پاسخگو می كند.
دبیر كمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تصریح كرد: هنگامی كه نگاه ها در موضوعاتی تغییر می كند الزاماتی بر آن مترتب می شود به همین دلیل مقاومت هایی برای تن دادن به آن را به دنبال دارد زیرا اطلاعات اصولا قدرت زا است به ویژه در عصر كنونی كه كسی حاضر نیست ابزار قدرت خود را واگذار كند.
انتظامی بیان داشت: به طور معمول سطحی از مقاومت در برابر اجرای این قانون در میان مدیران وجود دارد البته مدیران دولت دوازدهم معتقد به آزادسازی اطلاعات هستند اما سطح دیگری از مقاومت در بدنه دستگاههاست كه این امر نیز ناشی از این تفكر است كه اگر اطلاعات را از او بگیرند دیگر چیزی برای قدرت نمایی ندارد.
وی یادآور شد: بدنه دستگاه ها معمولا میل به محافظه كاری دارند و به جریان تحول، تن نمی دهند و یكی از كارهای مدیران باید این باشد كه اینگونه افراد را با فرآیندهای اداری آشنا سازند.
دبیر كمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اضافه كرد: مسائلی كه اخیرا در كشور اتفاق افتاد به دلیل وضعیت اقتصادی و فاصله طبقاتی بود كه دستگاه ها باید خود را متولی دانسته و بررسی كنند كه چه كوتاهی در دستگاه مربوطه صورت گرفته و در ادامه، برداشتی كه در چند سال اخیر درباره حاكمیت در اذهان عمومی جا افتاده مبنی بر اینكه دولت حاكم همه چیز است را تغییر دهند.
انتظامی بیان داشت: اطلاعات از جنس انفال بوده و مالكیت آن به دست مردم است و صرفا به عنوان امانت به دست مدیران داده شده است.
وی با بیان اینكه اكنون مردم و مدیران از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اطلاعات كافی ندارند، گفت: اگر مدیران مفاد این قانون را باور داشته باشند بسیاری از مشكلات در كشور حل می شود، مبنای مبارزه با فساد در كشور بگم بگم نیست بلكه باید شفاف سازی شود.
دبیر كمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات افزود: در كنار فعالیت دستگاه ها، دستگاه های نظارتی هم وجود دارد و باید توجه داشت كه هزینه نظارت با شفافیت سازی كاهش می یابد زیرا مردم اگر ناظر باشند، نظارت ها جامعیت بیشتری پیدا كرده و به نظام مدیریتی كشور این تكلیف را می كند كه از تصمیمات شتابزده و نادرست خودداری كنند.
نشست هم اندیشی رفع موانع اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان قوا، سازمانها و وزارتخانههای عضو سامانه اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در محل وزارت ارشاد در حال برگزاری است.
فراهنگ **1883 **1055
خبرنگار : مریم جلوداران**انتشار: زینب كارگر
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵
تهران- ایرنا- دبیر كمیسیون قانون دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و همه گیر شدن آن به مردمسالاری، بلوغ سیاسی جامعه و استقرار دائمی دموكراسی كمك می كند.