كرمانشاه- ايرنا- استاندار كرمانشاه با بيان اينكه سرمايه گذاري در بخش فرهنگ و هنر مي تواند جامعه را در ديگر بخش ها نيز كمك كند و مسير توسعه استان را تسهيل تر نمايد، گفت: توجه به بخش فرهنگ و هنر بايد به مهمترين و اصلي ترين برنامه استان تبديل شود.

به گزارش ايرنا، هوشنگ بازوند روز سه شنبه در ديدار مدير حوزه هنري كرمانشاه با وي در استانداري افزود: حوزه هنري به عنوان يك نهاد انقلابي مسئوليت بسيار سنگين ترويج و اشاعه هنر مبتني بر ارزش هاي انقلاب اسلامي را برعهده دارد.
او يادآور شد كه استانداري كرمانشاه براي رسيدن به اهداف متعالي مدنظر مقام معظم رهبري در بخش فرهنگ و هنر با تمام توان حوزه هنري را همراهي مي كنيم.
او همچنين تاكيد كرد كه تمام دستگاه ها اجرايي استان در طرح ها و برنامه هاي خود بايد پيوست فرهنگي آن را مدنظر قرار دهند.
استاندار كرمانشاه به بازسازي سينما پيروزي كرمانشاه نيز اشاره كرد و گفت: آنچه كه انتظار داريم همراهي همه جانبه متوليان امر در بازسازي سريعتر اين سينما در قالب يك پرديس سينمايي به بالاترين استاندارهاي جهاني است و اميدواريم در سريعترين زمان ممكن اين مجموعه به عنوان بزرگترين و تخصصي ترين مركز سينمايي كشور راه اندازي شود.
بازوند با اشاره به اقدام هاي مؤثر مدير حوزه هنري كرمانشاه در استان كردستان نيز گفت: خوشبختانه در چند ماهي كه در استان كرمانشاه نيز حضور يافته ايد شاهد اتفاقات بسيار خوبي در حوزه هنري و فرهنگ استان بوده ايم و اين نشان مي دهد مديران جوان و خلاق مي توانند با برنامه ريزي مناسب و صحيح و استفاده از پتانسيل ها و ظرفيت هاي ممكن كارهاي بزرگي را به انجام رسانند.

**تبديل سينما پيروزي به پرديس پيشرفته در اولويت حوزه هنري
رئيس حوزه هنري انقلاب اسلامي كرمانشاه نيز در اين ديدار، تبديل سينما پيروزي كرمانشاه به عنوان يك پرديس مجهز و پيشرفته سينمايي را در اولويت برنامه هاي عمراني حوزه هنري دانست و گفت: اين پروژه مهم نيازمند حمايت همه جانبه مديران ارشد استان از جمله شخص استاندار است.
امين مرادي با اشاره به ظرفيت هاي و پتانسيل كم نظير استان كرمانشاه در بخش هاي مختلف هنري و هنرمندان به سرانه بسيار پايين صندلي سينما در استان نيز گريزي زد و افزود: موضوع سينما پيروزي در اولويت مسائل مهم در راستاي ارتقا زير ساخت هاي فرهنگي استان قرار دارد.
او گفت: اميدواريم با عنايت و توجه ويژه استاندار و مديران ارشد استان اين پروژه كه به عنوان مهمترين پروژه حوزه هنري مي باشد با بالاترين استانداردهاي جهاني مد نظر در سريع ترين زمان ممكن به بهره برداري برسد.
وي با قدرداني از حمايت هاي استاندار كرمانشاه از حوزه هنري و دستور لازم در اين خصوص افزود: حوزه هنري به عنوان بزرگترين و تخصصي ترين مركز سينمايي كشور با تمام توان تخصصي خود در اين زمينه اقدام خواهد نمود و با توجه به تجربيات بسيار خوبي كه در ساخت پرديس سينمايي بهمن سنندج كسب نموده ايم با حمايت هاي صورت گرفته اين سينما را به عنوان مركز اصلي فعاليت هاي فرهنگي وهنري با تمام امكانات لازم تبديل خواهيم كرد.
سينما پيروزي يكي از سينماهاي در اختيار حوزه هنري استان كرمانشاه است كه در سال 1342 به نام سينما آتلانتيك فعاليت خود را آغاز كرد و به عنوان بزرگترين سينماي استان تا زمان پيروزي انقلاب اسلامي به فعاليت خود ادامه داد.
بعد از پيروزي انقلاب به دلايل شرايط منطقه از جمله جنگ تحميلي و بمباران سينما پيروزي تعطيل شد تا اينكه در تاريخ 18 فروردين 1365 بعد از 9 سال تعطيلي با نمايش فيلم اتوبوس دوباره بازگشايي و آغاز به كار كرد.
در شهر يك ميليون نفري كرمانشاه اكنون 2 سينماي آزادي و فرهنگ فعاليت دارند كه سينما آزادي زيرمجموعه حوزه هنري استان است.
مرادي در ادامه به برنامه هاي اجرايي حوزه هنري با موضوع زلزله كرمانشاه نيز اشاره كرد و گفت: انتشار فراخوان ملي عكاسي، برگزاري نمايشگاه هاي گروهي عكس و گرافيك، حضور هنرمندان مطرح استان و كشور در منطقه و برگزاري برنامه هاي هنري و فرهنگي اقدام هايي است كه توسط حوزه هنري با دستور و پيگيري مستمر رئيس حوزه هنري كشور انجام شده است.
وي اظهار كرد كه حوزه هنري در بُعد فرهنگي و هنري و بخصوص در بحث معماري متناسب با فرهنگ و هنر مناطق زلزله زده از تمام توان خود استفاده مي كند.
وي همچنين به دوازدهمين جشنواره دانش آموزي دفاع مقدس با همكاري اداره كل آموزش و پررش، سپاه نبي اكرم (ص) و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كرمانشاه در مناطق زلزله زده استان اشاره كرد و گفت: از اولين روزهاي حادثه برنامه ريزي هاي فرهنگي در اين رابطه از سوي كارشناسان حوزه هنري انجام شد كه در نهايت اين جشنواره با حضور چهره هاي شاخص فرهنگي و هنرمندان مطرح كشوري به مدت 10 روز در شهرستان هاي سرپل ذهاب، قصرشيرين، دالاهو و ثلاث باباجاني برگزار شد كه بيش از 20 هزار دانش آموز در اين برنامه شركت داشتند.
مرادي اظهار كرد: حوزه هنري با آمادگي كامل خود را مؤظف مي داند در تحقق پيشبرد سياست ها و برنامه هاي مد نظر استاندار كرمانشاه حسب نياز در كنار استانداري و ديگر دستگاه هاي اجرايي استان قرار گيرد.
در استان كرمانشاه كه بيش از 24 هزار كيلومتر مربع وسعت دارد؛ حدود 2 ميليون نفر جمعيت در 14 شهرستان و بيش از 2 هزار و 600 روستا سكونت دارند كه از اين تعداد نيمي از جمعيت در مركز استان زندگي مي كنند.
اين استان بافتي قومي و مذهبي دارد و اقوام كُرد، لك، جاف و ترك و همچنين مذاهب و فرق اهل تسنن، تشييع و اهل حق در اين استان سكونت دارند.
استان كرمانشاه همچنين 371 كيلومتر مرز مشترك با 2 بخش كُردنشين و عرب نشين كشور عراق دارد و مي توان گفت جزء استان هاي مهم كشور محسوب مي شود.
به دليل تنوع قومي و مذهبي و وجود خُرده فرهنگ هاي فراوان از استان كرمانشاه به نام هندوستان ايران نام مي برند، كرمانشاه از قدمت و پيشينه تاريخي نيز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهاي تاريخي دوران قبل از اسلام و ديگر دوره هاي تاريخي نشان از وجود فرهنگ و تمدن در اين ديار دارد.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي **انتشار دهنده:علي مولوي