تهران - ايرنا - رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور با تاكيد بر اينكه مديران بايد جسارت خروج از مناسبات را داشته باشند، از تشكيل كانون ارزيابي مديران توسط بخش خصوصي و دولتي خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، «جمشيد انصاري» در جلسه اعطاي گواهينامه اولين دوره آموزش و تربيت مديران آينده اظهار داشت: ضروري است در انتخاب مديران علاوه بر داشتن توانمندي ها و شايستگي هاي عمومي به برخي ويژگي هاي خاص نيز توجه شود.
وي جوان بودن همراه با تجارب مفيد مديريتي، داشتن تخصص‌هاي لازم در حوزه تخصصي مديريت، جسارت خروج از مناسبات و قواعد سنتي، داشتن روحيه خلق فرصت با امكانات موجود، داشتن شناخت از محيط داخلي سازمان، داشتن دانش مديريت و پايبندي به آن و تقويت مهارت‌هاي مديريتي از جمله موارد ضروري براي انتصاب مديران عنوان كرد.
بر پايه گزارش سازمان برنامه و بودجه رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور تاكيد كرد: بايد خلاقيت در مديريت را به عنوان يك مهارت در افراد تقويت كنيم و روحيه آينده‌پژوهي و آينده‌نگري را در مديرانمان ارتقاء دهيم.
وي با اشاره به اينكه انتخاب مديران در دستگاه‌هاي اجرايي بايد به 2 شيوه تامين مدير از بيرون و سرمايه‌گذاري به منظور شناسايي و تربيت نيروي دروني سازمان انجام شود، گفت: در كشور هر دو اين رويكردها را تجربه كرده‌ايم و در مقاطعي شرايط به گونه‌اي بود كه جذب مديران از بيرون سازمان‌ها اجتناب‌ناپذير بود ولي در حال حاضر وضعيت تحصيلي و توانمندي‌ نيروهاي انساني درون سازمان‌ها به گونه‌اي است كه رويكرد دوم به عنوان رويكرد غالب مطرح است.
انصاري با اشاره به مجموعه اقداماتي كه در گذشته براي تربيت مديران انجام شده است، گفت: در وزارت نفت برنامه راهبري توسعه مديران را داشتيم و همچنين در سازمان اداري و استخدامي كشور نيز طي دهه 70 طرحي با عنوان طرح شهيد بهشتي به منظور تربيت مديران آينده اجرايي شد كه با توجه به تغيير و تحولات ساختاري سازمان رها شد.
وي اظهار داشت: دستگاه‌هاي اجرايي نسبت به شناسايي جمعي از نيروهاي انساني توانمند و واجد صلاحيت اقدام مي‌كنند و سپس با ارزيابي كانون‌هاي ارزيابي، عده‌اي از آنها را واجد صلاحيت تشخيص مي‌دهند و براي جمعي ديگر دوره‌هاي آموزشي به منظور توانمندسازي آنان اقدام خواهند كرد.
به گفته انصاري بر اساس دستورالعمل جديدي كه ابلاغ خواهد شد، كانون‌هاي ارزيابي مديران هم در خود دستگاه‌ها و هم به صورت تشكل‌هاي خصوصي تشكيل و گواهينامه توسط آنان صادر خواهد شد و حاصل كار در بانك اطلاعات مديران اجرايي براي استفاده‌ دستگاه‌ها تجميع مي‌شود.
وي تاكيد كرد: با اجرايي شدن اين طرح در آينده، اين دستگاه‌ها هستند كه از ابتدا نيروهاي واجد شرايط را شناسايي مي‌كنند و آموزش مي‌دهند و حداكثر براي سطح خاصي از مديريت مثلا برخي مديران راهبردي يا مديريت سياسي اين كار احتمالا به صورت متمركز برنامه‌ريزي خواهد شد.
رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور ادامه داد: در ارتباط با كانون‌هاي ارزيابي نيز علاوه ‌بر اينكه دستگاه‌هاي اجرايي خود مي‌توانند نسبت به تشكيل آن اقدام كنند، بخش خصوصي نيز مي‌تواند اين كانون‌هاي ارزيابي را ايجاد كند و كار سازمان اداري و استخدامي در اين ارتباط بررسي و تاييد صلاحيت كانون‌هاي ارزيابي در بخش دولتي و خصوصي است.
انصاري تصريح كرد: گواهينامه‌هاي صادره نيز از سوي كانون‌هاي ارزيابي كه از سوي سازمان داراي صلاحيت تشخيص داده مي‌شوند و دستگاه اجرايي به صورت مشترك صادر مي‌شود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9132
تنظيم: فرزانه سلامت بخش*انتشاردهنده: فرهاد راستي