به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس، با وجود این كه پوستهای مصنوعی امروزی در بازسازی پوست، پیوند، سمشناسی و آزمایشات شیمیایی كاربرد دارند، این پوستهای مصنوعی فاقد ویژگیهای پیچیدهای مانند رنگدانهها، غدد عرقریز یا فولیكولهای مو هستند.
محققان برای ساخت رنگدانههای پوست از سه نوع سلول پوستی كراتینوسیتملانوسیت و فیبروبلاست و تكنیك چاپ سهبعدی زیستی drop on demand استفاده كردند. این تكنیك دو مرحلهای شامل ایجاد ساختارهای سلسله مراتبی متخلخل از جنس كلاژن و سپس قرار دادن سلولهای پوستی در موقعیتهای از پیش تعیین شده در ساختار اولیه است. این شیوه امكان كنترل دقیق توزیع سلولهای چاپ شده را فراهم میكند. همچنین امكان تعیین اندازه حفرههای موجود در ساختار كلاژنی را نیز در اختیار میگذارد.
چاپ سهبعدی زیستی یك ابزار فوقالعاده برای تجمیع مواد زیستی و سلولهای زنده به منظور ساخت پوست مصنوعی در حجم بالا و قابلیت بازتولید است. با وجود این معمولا پخش رنگدانههای پوست بهطور همسان انجام نمیشود و این چالش بزرگی است. اما محققان در این پروژه توانستند رنگدانهها را به صورت یكنواخت در سطح پوست مصنوعی توزیع كنند.
این شیوه چاپ سهبعدی علاوه بر تولید رنگدانههای پوست، برای ساخت پوست مصنوعی به منظور انجام آزمایشات سمشناسی و تحقیقات اساسی در زمینه زیستشناسی پوست كاربرد دارد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Biofabrication منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۰
تهران – ایرنا - محققان انستیتوی A*STAR واقع در سنگاپور یك روش مناسب برای كنترل رنگدانهها در پوست مصنوعی با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی ابداع كردند.