به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، محققان دانشگاه سوترن كاليفرنيا در آمريكا در اين مطالعه به بررسي وضعيت 100 بيمار مبتلا به سرطان سينه پرداختند كه از اين بيماري نجات يافته بودند و كمتر از شش ماه قبل از اين مطالعه تحت درمان قرار داشتند.
نيمي از اين افراد چاق بودند و 77 درصد آنها به سندرم متابوليك مبتلا شده بودند. سندرم متابوليك به مجموعه اي از وضعيت هاي مختلف -- فشار خون بالا، چربي بيش از حد بدن و سطوح بالاي چربي خون-- اطلاق مي شود كه احتمال ابتلاي فرد به بيماري قلبي را افزايش مي دهد.
محققان خاطرنشان كردند كه بيماري قلبي و نه سرطان عامل شماره يك مرگ نجات يافتگان از سرطان سينه است و بيشتر افراد از اين موضوع بي اطلاع هستند.
آنها ادامه دادند: سندرم متابوليك در بيماران مبتلا به سرطان سينه، به واسطه چاقي، شيوه زندگي بدون تحرك و دريافت شيمي درماني تشديد مي شود.
محققان افزودند: در حقيقت زنان مبتلا به سندرم متابوليك در قياس با زنان فاقد اين سندرم، 17 درصد بيشتر احتمال دارد كه به سرطان سينه مبتلا شوند، خطر عود سرطان سينه در اين افراد سه برابر بيشتر است و دو برابر بيشتر احتمال دارد كه بر اثر سرطان سينه جان خود را از دست بدهند.
محققان در اين مطالعه زنان را به طور تصادفي در دو گروه ورزشي و غير ورزشي قرار دادند؛ زناني كه در گروه ورزش قرار داشتند، در هفته سه جلسه ورزش به مدت چهار ماه انجام دادند.
برنامه ورزشي آنها شامل ورزشي هاي استقامتي با وزنه و نيز انجام تمرينات متوسط ورزش هاي هوازي ايروبيك بود.
نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه در پايان چهار ماه، ميزان ابتلا به سندرم متابوليك در گروهي كه ورزش نمي كردند 80 درصد بود درحالي كه اين ميزان در گروهي كه ورزش مي كردند، تنها 15 درصد بود.
به علاوه در زناني كه در گروه ورزش قرار داشتند، ميزان چربي بدن كاهش يافت، عضله پيدا كردند و خطر ابتلا به بيماري قلبي در آنها كاهش يافت. همچنين در ميان افرادي كه در گروه ورزش قرار داشتند سطح فشار خون 10 درصد كاهش و سطح كلسترول خوب 50 درصد افزايش يافت.
محققان ورزش را نوعي دارو عنوان كردند و گفتند: ورزش باعث بروز تغييراتي در بدن مي شود كه فراتر از نگاه ماست و ورزش تمام سلول ها و ارگان هاي بدن انسان را شادتر مي سازد تا انسان به سرطان مبتلا نشود.
نتايج اين مطالعه در شماره 22 مجله Clinical Oncology منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۹
تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه پس از درمان سرطان سينه در افراد مبتلا، ورزش منظم خطر ابتلاي آنها را به بيماري قلبي و ديابت و حتي عود سرطان سينه كاهش مي دهد.