به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، اين مطالعه كه توسط محققان دانشگاه اورگان در آمريكا انجام شد، نشان مي دهد كه سلول هاي مادر و كودك تا دو سال بعد از تولد با هم ارتباط دارند و افزايش علائم افسردگي در مادر، با تخريب سلولي در كودك مرتبط است.
افسردگي پس از زايمان وضعيتي است كه از هر 9 زن يك نفر به آن مبتلا مي شود؛ علائم اين بيماري شامل تغيير خلق و خو، خستگي و بي تمايلي به فعاليت است كه ارتباط مادر با نوزاد را دشوار مي سازد.
اين در حالي است كه به گفته كارشناسان، روابط اوليه مادر و نوزاد مي تواند بر سلامت آنها در طول عمرشان تاثير بگذارد. براي مثال كودكاني كه مورد بي توجهي و يا بدرفتاري قرار مي گيرند، احتمال بيماري آنها در بزرگسالي بيشتر است.
اما كودكاني كه در سال هاي ابتدايي زندگي از روابط سالم و حمايتگرانه بهره مند هستند، در بزرگسالي در زمينه كنترل استرس و احساسات بهتر عمل مي كنند.
زماني كه دچار استرس مي شويم، بدن هورموني به نام كورتيزول ترشح مي كند كه بر واكنش هاي احساسي و نيز سوخت و ساز انرژي، فراگيري و حافظه تاثير مي گذارد و ممكن است مكانيزيمي باشد كه استرس فيزيكي را با طول تلومر و نهايتا سلامت فيزيكي ارتباط مي دهد.
از سوي ديگر سلول هايي كه در معرض كورتيزول قرار مي گيرند، تلومرهاي كوتاه تري دارند كه اين رويه چگونگي تبديل استرس فيزيكي به استهلاك بيولوژيكي و تخريب سلولي را توضيح مي دهد.
مقاله اي در ارتباط با اين مطالعه كه در مجله The Conversation منتشر شد، يك رابطه احتمالي را ميان علائم فزاينده استرس در مادران و آسيب سلولي در كودكان آنها نشان مي دهد.
محققان در اين مطالعه 48 مادر را كه نوزادان 12 هفته اي داشتند، مورد بررسي قرار دادند و وضعيت آنها را تا 18 ماهگي كودكانشان پيگيري كردند.
اين مطالعه نشان داد كه تشديد علائم افسردگي در مادران با افزايش واكنش هاي استرسي از طريق ترشح هورمون كورتيزول در سنين شش تا 12 ماهگي كودكان ارتباط داشت.
به علاوه در اين مطالعه، كودكاني كه واكنش هاي استرسي بالاتري داشتند، بيشتر احتمال داشت كه در 18 ماهگي تلومرهاي كوتاه تري داشته باشند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۷
تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه ابتلا به افسردگي پس از زايمان به مادران محدود نيست و برخي شيرخواران هم به واسطه وضعيت مادران خود، دچار افسردگي مي شوند.