تهران- ايرنا- جمعيت هلال احمر و شهرداري تهران با هدف ارتقاي هر چه بيشتري آمادگي پايتخت در برابر سوانح طبيعي و حوادث به ويژه زلزله، سطح همكاري و تعاملات دو جانبه خود را گسترش خواهند داد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، اين موضوع در نشست مشترك مديران جمعيت هلال احمر با مديران سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران مورد تاكيد قرار گرفت و مقرر شد زمينه و عنوان هاي توسعه همكاري ها و تعاملات دو جانبه از سوي كميته اي مشترك با بهره گيري از تفاهم نامه امضاء شده ميان اين دو نهاد و اسناد بالادستي، استخراج و اجرايي شود.
همچنين دراين نشست مديران جمعيت هلال احمر در 31 استان كشور بعنوان معين تهران به بررسي برنامه آمادگي براي زلزله محتمل تهران پرداختند.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با اشاره به اينكه زلزله اخير تهران، هشداري براي توجه بيشتر به اين مخاطره و فرصتي براي افزايش آمادگي بيشتر است، گفت: جمعيت هلال احمر آماده گسترش همكاري با شهرداري تهران به ويژه با بهره گيري از ظرفيت پايگاه هاي مديريت بحران است و تفاهم نامه اي كه در اين زمينه موجود است مي تواند بستر ساز باشد.
مرتضي سليمي از بازگشت لايحه قانون مديريت بحران كشور از مجلس به دولت براي بازنگري و تقويت بيشتر آن خبر داد و گفت: تصويب اين قانون به عنوان سند بالا دستي مي تواند راهگشا و ترسيم كننده نقشه راه براي تقويت ساختارهاي مديريت بحران باشد. البته در حاضر جمعيت هلال احمر، هفت سناريو را براي اقدام مناسب در زمان زلزله محتمل تهران پيش بيني كرده است.
احمد صادقي رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران نيز در اين نشست به تشريح تاريخچه شكل گيري اين سازمان و اقدامات انجام شده پرداخت و گفت: با توجه به وسعت و جمعيت تهران، بايد با نگاه محله محوري به توسعه گروه هاي داوطلب مردمي در سطح محلات همراه با تامين تجهيزات مناسب و گسترش آموزش هاي امداد و نجات در سطوح و اقشار مختلف جامعه توجه بيشتري شود.
جانشين شهردار در شوراي هماهنگي مديريت بحران با تاكيد بر ظرفيت مناسب 102 پايگاه مديريت بحران موجود در سطح مناطق و محلات تهران و خانه هاي دوام و ايمني در سراهاي محلات گفت: اين ظرفيت ها در كنار طرح هايي همچون طرح مدرسه آماده ، اجراي مانورهاي محلي و ايجاد گروه هاي داوطلب واكنش اضطراري محلات (دوام) فرصت هاي مناسبي براي تقويت آمادگي بيشتر به شمار مي آيد.
كاظم شريفي معاون آموزش ، پژوهش و فناوري جمعيت هلال احمر كشور نيز به طرح هاي جديد جمعيت هلال احمر در حوزه آموزش از جمله استاندارد سازي شيوه آموزش، توسعه زيرساخت هاي آموزشي، ايجاد شبكه محققان و توسعه همكاري با مجموعه هاي علمي اشاره كرد و گفت: هلال احمر آمادگي دارد تا براي آموزش شهروندان تهراني با مفاهيم امداد و نجات و ترويج فرهنگ ايمني برنامه ريزي نمايند. البته بايد در اين حوزه سرمايه گذاري بيشتري شود تا آموزش ها با محتواي مناسب تهيه و با شيوه هاي متنوع و جذاب به طور مستمر ارائه شود.
حسين كتابدار رئيس جمعيت هلال احمر استان تهران نيز بازنگري در قانون مديريت بحران كشور، رفع كمبودهاي جمعيت هلال احمر تهران، ايجاد زيرساخت هاي مناسب، تقويت ناوگان ترابري و بازنگري در سطوح تعريف شده بحران را ضروري خواند و گفت: تهران از چهار پايگاه اقماري ذخيره تجهيزات امداد و نجات با مساحت 43 هزار متر مربع انبار برخوردار است اما مجلس و دولت بايد با پيش بيني و تامين اعتبارات مناسب براي رفع كمبودها در زمينه ذخيره اقلام امداد ونجات و شبكه حمل و نقل چاره انديشي نمايند.
محسن نادي معاون آمادگي، عمليات و پدافند غيرعامل نيز در اين نشست با بيان شاخص هاي آسيب پذيري تهران در برابر زلزله از جمله 3260 هكتار بافت فرسوده، تراكم بالاي جمعيت و فرسودگي و فشردگي شريان هاي حياتي به يكي از سناريوهاي محتمل زمين لرزه اشاره كرد و با ارزيابي توان موجود پاسخگويي ، ميزان كاستي ها را قابل توجه خواند و تاكيد كرد كه از همين رو بايد 30 استان معين تهران از برنامه كمك به پايتخت برخوردار باشند.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
تنظيم كننده: سيد جواد آل داود انتشاردهنده:موسي فعاليان
تهرام/7243/ 1539