تهران - ايرنا - رئيس مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي گفت: آنفلوانزاي فصلي كماكان در كشور فعال است و تمام افرادي كه در معرض ابتلاي به اين بيماري هستند و جزو گروه هاي پرخطر محسوب مي شوند، واكسن تزريق كنند.

به گزارش ايرنا از وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي، محمدمهدي گويا روز پنجشنبه درباره وضعيت آنفلوآنزاي فصلي در كشور گفت: اين بيماري كماكان فعال است و فقط مختصري كاهش در هفته گذشته نسبت به هفته ما قبل مشاهده شده است و هنوز زود است كه بگوييم، بيماري رو به كاهش است.
وي افزود: در هفته دوم دي ماه 2 هزار و 606 مورد بيماري تنفسي شديد در سراسر كشور داشتيم كه در هفته سوم دي اين تعداد به 2هزار و 467 نفر رسيده است.
رئيس مركز بيماري هاي واگير وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: بيشترين موارد بيماري هاي تنفسي شديد مربوط به استان هاي كرمان و قزوين بوده است و استان هاي تهران، اصفهان، خراسان شمالي، همدان، زنجان، گيلان و البرز در رتبه بعدي قرار دارند.
وي ادامه داد: در هفته گذشته تعدادي از مبتلايان به آنفولوآنزاي فصلي در كشور در بيمارستان ها بستري شدند كه بيشترين آنها در گروه سني بالاي 55 سال بودند.
گويا افزود: در هفته گذشته دو سمينار كشوري براي پزشكان و مديران آنفلوآنزا در سراسر كشور برگزار شد و موضوعات مربوط به مراقبت از بيماران و درمان آنها مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
وي در خصوص ضرورت واكسيناسيون آنفلوآنزاي فصلي تاكيدكرد: همه افرادي كه در معرض ابتلاي به آنفلوآنزا هستند و جزو گروه هاي پرخطر محسوب مي شوند، به خصوص افراد بالاي 65 سال، بيماران قلبي، بيماران تنفسي، زنان باردار، افرادي كه ضعف سيسيتم ايمني دارند، افرادي كه به دليل ابتلاي به سرطان تحت درمان هستند و همچنين افرادي كه از داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني استفاده مي كنند، هنوز هم وقت دارند تا اين واكسن را تزريق كنند.
وي ادامه داد: اطلاعات وزارت بهداشت نشان مي دهد، افرادي كه واكسن آنفلوانزا را تزريق كردند يا مبتلا به آنفلوآنزا نشده اند، يا در صورت ابتلا، بيماري در آنها شديد نبوده است.
به گفته وي، مهمترين راه پيشگيري، رعايت بهداشت فردي، شست و شوي مرتب دست ها و عدم تماس مستقيم با بيمار و در صورت ابتلا، مراجعه به پزشك و استراحت در منزل است.
گويا در مورد آنفلوآنزاي پرندگان نيز تصريح كرد: آنفلوآنزاي پرندگان تاكنون ابتلاي انساني نداشته و در هر منطقه اي كه بيماري آنفلوآنزاي پرندگان گزارش شده، بلافاصله دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور با مشاركت سازمان دامپزشكي كشور عمليات پاسخ دهي را كه شامل واكسيناسيون كارگران مرغداري ها و تزريق داروي ضد ويروسي و مراقبت از آنها به مدت 10 روز است را در كوتاهترين زمان ممكن انجام داده اند.
اجتمام** 3063**1021
دريافت خبر: افشين شاعري**انتشار: حسين نوروزيان
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej