كوالالامپور- ایرنا- رئیس جمهوری جدید تیمور شرقی درپی افزایش تنش های سیاسی میان دولتمردان و نمایندگان پارلمان این كشور روز-جمعه- اقدام به انحلال پارلمان كرد.

به گزارش ایرنا، دولت و پارلمان این كشورها در ماههای گذشته اختلافات سیاسی متعددی داشتند.
مردم تیمور شرقی در مارس2017 به 'فرانسیسكو گوترش' رییس جمهوری جدید این كشور رای دادند. رئیس حكومت در این كشور رئیس جمهور است كه با رای مردم برای دوره‌ای پنج ساله انتخاب می‌شود. البته نقش رئیس جمهور در نظام سیاسی این كشور نمادین است و قدرت اجرایی در دست نخست وزیر است.
نخست وزیر رئیس حزبی است كه بیشترین آرا را در انتخابات مجلس به دست آورد. نخست وزیر به عنوان رئیس دولت در این كشور كابینه را تعیین می‌كند.
نمایندگان مجلس ملی تیمور شرقی با رای مردم برای دوره‌ای پنج ساله انتخاب می‌شوند. تعداد كرسی‌های این مجلس می‌تواند بین 52 تا 65 كرسی تغییر كند.
این كشور كوچك و نوپاترین دموكراسی آسیا، به رغم گذشته 15 سال بعد از استقلال از اندونزی با چالش‌های اقتصادی بسیار زیادی مبارزه می‌كند.
این كشور با جمعیت 1.2 میلیون نفری با مشكلات زیادی روبه است كه ازجمله می توان به فقر نیمی از این جمعیت اشاره كرد.
تیمور شرقی تا سال 2002 میلادی یكی از استان‌های اندونزی بود .مردم این كشور كوچك جنوب شرق آسیا در یك همه‌پرسی عمومی و زیر نظارت نیروهای حافظ صلح ملل متحد، در 30 اوت 1999 به استقلال خود از اندونزی رای دادند و سرانجام این كشور درروز 20 می 2002 میلادی اعلام استقلال كرد.
اكنون رئیس جمهوری جدید تیمورشرقی پس از آنكه دولت این كشور بر سر مسائل مختلف و از جمله لایحه بودجه با پارلمان اختلاف شدید پیداكرد و تنش های سیاسی دراین كشور افزایش یافت اقدام به انحلال مجلس نمود تا مردم این كشور در انتخاباتی جدید نمایندگان پارلمان را تعیین كنند.
نخست وزیر جدید این مستعمره سابق پرتغال را نیز حزب اكثریت حاضر در مجلس انتخاب می كند.
آساق** 1599** انتشار** مریم شفیعی