مشهد- ایرنا- رئیس دفتر امور بیابان اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تاكنون عملیات كاشت درخت تاغ در سطح سه هزار و 730 هكتار از بیابانهای این استان اجرا شده است.

محمد حسن آحاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به مزیتهای تاغ در سطوح بیابانی و تاثیر ریشه این گیاه در افزایش مقاومت و انسجام خاك، كاشت آن از برنامه های اصلی و جدی در قالب طرحهای بیابانزدایی است.
وی به زادآوری خوب گیاه تاغ اشاره و بیان كرد: بعد از گذشت چند سال از نگهداری و ثبات این گیاه، درختچه تاغ به صورت طبیعی در منطقه محل كاشت گسترش می یابد.
573 هزار هكتار از عرصه های بیابانی خراسان رضوی هم اینك زیر كشت درخت تاغ قرار دارد.
رئیس دفتر امور بیابان اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بدون اشاره به اعتبارات موجود در این زمینه ادامه داد: در صورت تحقق اعتبارات ملی و استانی امسال در سطح هفت هزار و 270 هكتار از عرصه های بیابانی استان نهالكاری درخت تاغ انجام می شود و تاكنون عملیات اجرایی در سطح سه هزار و 730 هكتار محقق شده و ادامه آن در شهرستانهای سبزوار، گناباد، سرخس، بردسكن و خواف انجام می شود.
وی همچنین قطع درخت تاغ توسط افراد سودجو را برای تولید ذغال از تخلفات آسیب رسان به عرصه های طبیعی در خراسان رضوی ذكر و بیان كرد: از ابتدای امسال تاكنون 33 نفر متخلف در این زمینه دستگیر شده اند.
تاغ گیاهی است به صورت درختچه با مقاومت زیاد در برابر خشكی و گرما با ریشه ‌ای گسترده كه جهت جلوگیری از گسترش كویر از آن استفاده می ‌شود زیرا این درخت با آب و هوای خشك و زمینهای شور نواحی كویری بسیار سازگار بوده و در خاكهای سبك و شنی و همچنین بر روی تپه های شنی به خوبی رشد می كند.چوب تاغ نیز آن از نظر سوخت و تهیه ذغال مورد توجه بوده و همچنین در صنعت نئوپان مورد استفاده قرار می گیرد.
رشد ریشه های تاغ در سالهای اول و دوم تا حدود دو و نیم متر و در سالهای بعد تا 16 متر در خاك نفوذ می كند. تاغ را نمی توان یك گیاه علوفه ای بشمار آورد ولی در پناه خود محیط خاصی را ایجاد می كند كه گیاهان علوفه ای بهتر بتوانند رشد كنند.
هشت میلیون و 200 هزار هكتار از مساحت 11 میلیون و 727 هزار هكتاری خراسان رضوی عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری است.
خبرنگار: آرزو جاودانی **انتشار: حسین كریم زاده
7496/1858