محمد فلاحي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين سرپرستان خانوارها در روستاهاي تا شعاع 20 كيلومتري مرزهاي شهرستان ساكن هستند و با ثبت نام در سامانه توسعه تجارت ايران براي آنها كارت پيله وري صادر مي شود.
وي با اشاره به بسته شدن 2 گذرگاه موقت مرزي هنگه ژاله و گله سور اين شهرستان افزود: با بسته شدن اين 2 گذرگاه موقت مرزي، تمام مبادلات مرزي به سمت مرز رسمي سيرانبند هدايت مي شود.
فلاحي تاكيد كرد: كولبران فعال در اين 2 گذرگاه موقت مرزي با ثبت نام در اين سامانه به پيله ور مرزي تبديل مي شوند و مي توانند در مرز سيرانبند فعاليت بازرگاني انجام دهند.
فرماندار بانه با بيان اينكه فرآيند كولبري نيز در قالب اين جابجايي به پيله وري تبديل مي شود، يادآور شد: بر اساس اين طرح، كولبري حذف مي شود و كالا با كارت پيله وري از طريق مرز سيرانبند وارد كشور مي شود.
وي با اشاره به اينكه در طرح كولبري دفترچه كولبري براي روستانشينان تا شعاع 15 كيلومتري مرز صادر شده بود، گفت: در طرح جديد (پيله وري) تمام روستاييان ساكن تا شعاع 20 كيلومتري مرز، مشمول طرح برخورداري از طرح مبادلات مرزي و كارت پيله وري مي شوند.
به گفته وي، بر اساس اين دستورالعمل هر سرپرست خانوار مرزنشين در ماه مي توانند حداكثر تا پنج ميليون ريال از تخفيف گمركي برخوردار شود و كالاهاي مجاز را وارد كشور كند.
فلاحي ابراز اميدواري كرد اجراي اين طرح علاوه بر قانونمند كردن واردات كالا، در معيشت و درآمد مرزنشيان نيز تاثير داشته باشد.
فلاحي گفت: زيرساخت هاي مورد نياز مرز رسمي سيرانبند از جمله استقرار كانكس و خط فيبر نوري آماده شده و حداكثر تا پايان بهمن امسال كار تبديل كولبر به پيله ور در اين مرز انجام مي شود.
وي اضافه كرد: جلسات توجيهي براي كولبران و تجار فعال در گذرگاه هاي موقت مرزي برگزار شده و شهرستان براي اجراي اين طرح از آمادگي كافي برخوردار است.
به گزارش ايرنا، در طرح كولبري كالا از بنادر جنوب وارد كشور عراق مي شد و از كشور عراق به معابر موقت مرزي كشورمان انتقال داده مي شد اما در اين طرح كالا مستقيم از بنادر جنوبي كشور به مرز سيرانبند منتقل مي شود.
صادرات كالا از مرز سيرانبند بانه در سال 1374 به صورتي رسمي آغاز شد، در اين مرز تاكنون فقط كالا به كشور عراق صادر مي شد و وارداتي از اين مرز انجام نمي گرفت.
مرز سيرانبند دومين مرز رسمي كردستان در 25 كيلومتر بانه واقع شده و صادرات كالا در مرز سيرانبند بانه در سال جاري با لحاظ ارزش ريالي 126 درصد نسبت به سال قبل رشد داشت، مصالح ساختماني، آهن، شيشه، پوكه، مصنوعات پلاستيكي، ميوه و تره بار كالاهاي هستند كه از مرز سيرانبند بانه به اقليم كردستان عراق صادر مي شود.
استان كردستان 227 كيلومتر مرز با كشور عراق دارد كه در امتداد اين مرز پنج معبر پيله وري ايجاد شده بود كه در طرح آيين نامه ساماندهي مبادلات در بازارچه هاي غيررسمي و موقت مرزي چهار مورد از اين معابر شامل معابر گله سور و هنگ ژال بانه، معابر خانم شيخان و پيران مريوان و مله خورد سروآباد مورد توجه قرار گرفته است.
در اين طرح معابر پيله وري كردستان براي ارائه خدمت به 23 هزار و 392 خانواده مرزنشين در سه شهرستان بانه، مريوان و سرآوباد پيش بيني شده است.
هيات دولت با تصويب آيين نامه ساماندهي مبادلات در بازارچه هاي غيررسمي و موقت مرزي بدنبال تسهيل رفع مشكلات اين افراد در عمق 20 كيلومتري مرزها است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشار: مجيد سليماني
3020/9102
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱
سنندج - ايرنا - فرماندار بانه گفت: براي تبديل كولبران مرزي به پيله وري، اطلاعات 9 هزار و 500 نفر از سرپرستان خانوارهاي روستايي مرزنشين اين شهرستان در سامانه توسعه تجارت ايران ثبت شد.