به گزارش ايرنا، «محمود حقي فام» روز شنبه در سخناني با اشاره به اقدامات توانير براي هوشمندسازي شبكه برق كشور گفت: برنامههاي مختلفي براي هوشمندسازي بخشهاي مختلف شبكه برق در حال اجرا يا برنامه ريزي است كه از جمله آن، مي توان به نصب كنتورهاي هوشمند مشتركين اشاره كرد.
اين مقام مسئول يادآور شد: توانير براي مقابله با دستكاري كنتورها نيز در نظر دارد، با نصب كنتورهاي هوشمند بر روي تيرهاي چراغ برق در مناطق خاص و قرائت از راه دور، امكان دستكاري را از بين ببرد.
وي افزود: يكي از برنامهها، نصب كنتورهاي هوشمند بر روي ترانسفورماتورهاي پستهاي توزيع است كه اجراي آن ميتواند اطلاعات خوبي در لحظه، از وضعيت پستها از جمله نوع مصرف و ولتاژ آن ارايه دهد كه نقش بسزايي در افزايش كارآيي پستها و رفع مشكلات آنها خواهد داشت.
معاون توزيع توانير افزود: آخرين اقدام براي نصب كنتورهاي هوشمند، نصب آن براي مشتركين آمپري است كه ميتواند نقش موثر در مديريت مصرف و مديريت ولتاژ مشتركين داشته باشد.
وي «رويت پذير كردن شبكههاي توزيع» را اقدام ديگر براي هوشمندسازي شبكه برق عنوان كرد و افزود: اين اقدم از طريق نصب ماژول مانيتورينگ ترانس انجام ميشود.
معاون توزيع توانير ادامه داد: اين اقدام ميتواند اطلاعات لحظهاي و دقيقي از نحوه كار ترانس و شبكه ارايه دهد و نقش بسزايي در مديريت بحران و مديريت مالي شبكهها داشته باشد.
وي يادآور شد: قرار است اين برنامه، سال آينده به صورت پايلوت در آذربايجان شرقي انجام شود.
حقي فام بر اساس گزارش توانير، توسعه اتوماسيون را از ديگر برنامه هوشمندسازي شبكه برق كشور دانست و افزود: توسعه اتوماسيون امكان كنترل از راه دور كليدها را ارايه مي دهد و به خاطر وجود ديسپاچينگ هاي پيشرفته در استانها، اين امكان به راحتي قابل دسترس است.
معاون هماهنگي توزيع توانير با اشاره به اجراي سه طرح پايلوت در سال آينده نيز گفت: اجراي موفق اين طرح ها خبر مسرت بخشي را براي صنعت برق كشور به همراه خواهد داشت.
وي اظهار داشت: اولين طرح، هوشمندسازي همه تجهيزات برقي يك پروژه است و با اين طرح مي توان مصرف را به حداقل ممكن كاهش داد و كارآيي را بالا برد.
وي افزود: براي اجراي اين طرح با شركتهايي مانند زيمنس گفت وگو شده كه در صورت اجراي آن، ميتوان الگويي مطلوب مديريت مصرف انرژي در ساير پروژهها بويژه براي مشتركين ديماندي در بخش صنعتي ارائه داد.
انشعابات ديماندي به متقاضيان با قدرت درخواستي ۳۰ كيلووات و بيشتر واگذار ميگردد كه معمولاً متقاضيان غير خانگي و غير تجاري است.
معاون توزيع توانير افزود: دومين طرح، نصب كنتورهاي هوشمند در شهركهاي صنعتي شمس آباد تهران و جزيره هرمز است كه اجراي دقيق آن، ميتواند الگويي مطلوب براي اجرا در ساير شهركهاي صنعتي كشور باشد.
وي آخرين طرح پايلوت پيش بيني شده را اجراي طرح «استفاده از اينترنت اشياء» عنوان كرد و افزود: اميد است اين طرح، به صورت پايلوت در سه شركت زيرمجموعه توانير در سال آينده براي كنترل مصرف وسايل سرمايشي استفاده شود.
حقيفام ادامه داد: البته اين طرح در دنيا جديد است و در آمريكا از سال 2013 شروع شده و ورود ايران به اين عرصه ميتواند نتايج مثبتي براي صنعت برق كشور به ويژه كاهش مصرف انرژي داشته باشد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام **1070**
خبرنگار: فريبا بابائي **انتشاردهنده: فرهاد راستي
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷
تهران - ايرنا - معاون هماهنگي توزيع توانير گفت: با نصب كنتورهاي هوشمند بر روي مشتركين ديماندي (انشعاب كيلوواتي)، مصرف انرژي تا 50 درصد كاهش مي يابد.