تهران - ايرنا - مشاور ارشد ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي، از تاسيس 30 انجمن‌ علمي مغز و شناخت در مراكز دانشگاهي كشور با حمايت اين ستاد خبرداد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محمد تقي جغتايي درخصوص برگزاري'هفته آگاهي از مغز' اظهار كرد: در اين هفته تلاش مي شود تا با استفاده از تمامي راه ها و بهره گيري از ظرفيت ها و امكانات، سطح دانش و اطلاعات ازتوانايي هاي مغز و نيز راه هاي جلوگيري ازكاهش توانايي هاي مغزدر بين اقشار مختلف مردم درجامعه افزايش يابد.
وي ادامه داد: ارتقاي بهداشت مغز و توانمند سازي آن، يك نياز اساسي در ميان عموم افراد درجامعه است و ستاد علوم شناختي معاونت علمي مي كوشد تا با همكاري ساير نهادها، مراكز علمي، تحقيقاتي و نهاد هاي مردمي ميزان آگاهي افراد جامعه از ساختارها و عملكرد مغز بيشتر شود تا بتوان زمينه براي شناسايي راه هاي پيشگيري و درمان اختلالات مغزي بطورگسترده اي فراهم شود.
مشاورارشد ستاد علوم شناختي معاونت علمي با اشاره به اينكه آشنايي افراد جامعه با مغز و كاركردهاي آن سبب توانمند سازي مغز و افزايش تلاش هاي براي جلوگيري ازكاهش توانايي هاي مغز خواهد شد، گفت:'آلزايمر'، 'فراموشي'،'ام اس'،'پاركينسون' و اختلالات تكاملي از جمله بيماري هاي ناشي ازاختلالات درسيستم عصبي مغز است كه مي توان با توانمند سازي مغز، راه هاي پيشگيري ازكاهش قدرت مغز را جستجو و در نتيجه به درمان و معالجه اين بيماري ها در جامعه كمك كرد.
وي با تاكيد براينكه توسعه علوم مغز و شناخت در كشور گامي مثبت براي حل مشكلات و مقابله با اختلالات و نارسايي ها در شبكه مغزي محسوب مي شود، تصريح كرد: در اين راستا، تاسيس انجمن هاي علمي مغز و شناخت در دانشگاه هاي كشور در دستور كار قرار گرفته و تاكنون 30 انجمن علمي مغز و شناخت در مراكز دانشگاهي ايجاد و فعال شده است.
مشاور ارشد ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي گفت: براي گسترش و تقويت دانش مغز و شناخت در نظر است تعداد انجمن هاي علمي مغز و شناخت در مراكز و موسسات آموزش عالي به پنجاه انجمن علمي افزايش يابد.
به گفته دكتر جغتايي به موازات اين اقدام، برگزاري نشست ها و سمينارهاي علمي مرتبط با دانش مغز و شناخت در مدارس و دانشگاه ها و مراكز فرهنگي نيزاز ديگر تلاش ها براي بالابردن سطح آگاهي از ساختارها و كاركردهاي مغز و مقابله با بروز اختلالات در شبكه مغزي است.
وي با بيان اينكه مغز يك ركن بسيار مهم و حياتي بدن به شمار مي آيد و نقشي مهمي دركنترل ديگر ارگان بدن برعهده دارد، افزود: درهفته آگاهي از مغز تلاش مي شود سطح آشنايي عموم مردم از بهداشت مغز بيشتر شود بطوري كه با افزايش اطلاعات راه هاي پيشگيري و توان مند سازي شبكه مغزي فزوني يابد.
هفته آگاهي از مغز يك برنامه جهاني است وامسال براي سومين سال متوالي از چهارم تا دهم اسفند ماه درنقاط مختلف كشورمان برگزارخواهد شد.
ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي معاونت علمي، حامي و برگزار كننده هفته آگاهي از مغز، اين هفته را كه يك هفته ترويجي براي ارتقاي آگاهي عموم جامعه ازعملكرد مغز است، در سال 1394 براي نخستين بار درايران برگزار كرد.
هفته آگاهي از مغز(Brain Awareness Week) كمپيني جهاني براي ارتقاي علاقه مندي عمومي به تحقيقات علوم اعصاب است كه توسط اتحاديه پژوهش‌هاي مغز دانا (DANA) و اتحاديه اروپايي دانا و به صورت ساليانه از 1996 تا كنون برگزار مي‌شود.
علمي ** 1836 **1440
تنظيم:يوسف درويشي** انتشار: گلشن