مشهد – ایرنا – سفیر اتریش در ایران گفت: مشهد در مسیر گسترش روابط و همكاری های دوجانبه ایران و اتریش نقش مهمی برای ما دارد و از ظرفیت های آن بهره خواهیم گرفت.

به گزارش ایرنا 'اشتفان شولدز' ظهر دوشنبه در دیدار با استاندار خراسان رضوی در محل استانداری افزود: به ظرفیت های مشهد و خراسان رضوی اهمیت می دهیم و اعزام هیات های تجاری برای همكاری در حوزه های مشخص را به مشهد برنامه ریزی خواهیم كرد.
وی بیان كرد: در این راستا حوزه های اولیه مشخصی را برای همكاری های اقتصادی تعریف كرده ایم كه شرایط برد – برد را برای هر 2 طرف، یعنی خراسان رضوی و اتریش، ایجاد خواهد كرد.
شولدز ادامه داد: تامین آب، انرژی های تجدیدپذیر، استفاده از تجارب اتریش در آموزش های دوگانه فنی و حرفه ای، گردشگری سلامت و توسعه همكاری اتریش با خراسان رضوی در تولید قطعات خودرو از حوزه هایی است كه زمینه همكاری و توسعه روابط دوطرفه وجود دارد.
سفیر اتریش گفت: سفر به مشهد و حضور در مرقد امام رضا (ع) توفیق بزرگی بود و از آنجا كه فرد معتقدی هستم، به خوبی حال معنوی و ایمانی زائران را در حرم احساس می كنم بویژه احساس 40 هزار نفر خادمی كه در حرم مطهر به زائران خدمت رسانی می كنند.
وی با اشاره به ویژگی ها و ظرفیت های خراسان رضوی گفت: برخی از خصوصیات و ظرفیت ها فقط به این استان اختصاص دارد و من امروز به همراه رایزن بازرگانی اتریش در ایران به مشهد آمده ام تا برای سفرهای هیات های تجاری اتریشی به این استان برنامه ریزی كنیم و پس از یافتن نقاط مشترك همكاری درصدد تكمیل آنها برخواهیم آمد.
شولدز اظهار كرد: اتریش كشوری كوچك است اما در برخی از حوزه های اقتصادی در جهان پیشرو است و می تواند مشاركت هایی با ایران و خراسان رضوی در این حوزه ها داشته باشد.
وی بیان كرد: برای برقراری همكاری های اقتصادی بین اتریش و خراسان رضوی نیاز به تعامل بیشتری بین مسئولان دو طرف در حوزه تامین منابع مالی و یافتن راهكارهای لازم در این زمینه وجود دارد، ضمن اینكه اتریش تنها كشوری بوده كه در سپتامبر سال گذشته یك خط اعتباری به میزان یك میلیارد یورو به ایران اختصاص داده است.
سفیر اتریش گفت: قصد داریم با آستان قدس رضوی گفت و گویی داشته باشیم تا زمینه های همكاری مشترك اقتصادی را با این نهاد نیز بررسی كنیم.
شولدز با بیان اینكه 40 درصد از سوزن های به كار رفته در خطوط ریلی ایران متعلق به اتریش است، افزود: اتریش بزودی یك هزار واگن برای راه آهن ایران ارسال خواهد كرد.
وی اظهار كرد: ما به عنوان دیپلمات های كشور اتریش تلاش می كنیم كه بنگاه های اقتصادی دو كشور تمایل بیشتری نسبت به حضور در ایران و اتریش برای توسعه همكاری های مشترك پیدا كنند.
سفیر اتریش در ایران گفت: تاریخ روابط ایران و اتریش آكنده از احترام متقابل و همكاری بوده است، طی هفت ماهی كه ماموریت یافته ام تا در ایران خدمت كنم درصدد بررسی شرایط توسعه همكاری اتریش در همه ابعاد با ایران هستم.
شولدز بیان كرد: اتریش خود را شریكی برای سیاست های رئیس جمهوری ایران می داند و درصدد كمك به آقای روحانی برای پیشرفت و رسیدن به اهدافش برآمده است.
وی اظهار كرد: در بررسی ابتدایی كه از ظرفیت های اقتصادی ایران داشتیم، به این نتیجه رسیدیم كه می توانیم تبادل تجاری گسترده ای با اتاق بازرگانی این كشور داشته باشیم.
سفیر اتریش گفت: گام بعدی در توسعه روابط دوجانبه ترسیم یك راهبرد برای همكاری های بعدی ما با ایران خواهد بود، در آینده نزدیك نشست مشترك كمیسیون های اقتصادی دو كشور ایران و اتریش برگزار می شود و آقای روحانی سفری به اتریش خواهد داشت.
رایزن بازرگانی اتریش در ایران نیز در این دیدار گفت: پس از شناخت از ظرفیت ها و مزیت های اقتصادی خراسان رضوی در گام نخست تصمیم گرفتیم كه یك تبادل تجاری عمیق در همكاری های مشترك اتاق های بازرگانی مشهد و اتاق بازرگانی اتریش به وجود آید.
'گراپ مایر' اظهار كرد: در تلاش هستیم با مسئولان اقتصادی آستان قدس رضوی نشستی داشته باشیم اما طرح های مشترك زمانی قابلیت اجرا خواهد داشت كه مكان اجرای آن مشخص شده باشد.
وی افزود: در چهارچوب نقشه ترسیم شده برای همكاری مشترك بین ایران و اتریش، كارگروه های زیادی فعالیت می كنند و در تلاش هستیم كه نشست دوم مشترك بین دو كشور در حوزه اقتصادی را با موضوع كارگروه آب در مشهد برگزار كنیم لذا از حضور مسئولان و كارشناسان خراسان رضوی در این كارگروه ها و كمیسیون های مشترك بین دو كشور استقبال می كنیم.
وی اظهار كرد: در این نشست مسئولان و صاحبان بنگاه های اقتصادی فرصت خواهند داشت تا بدون واسطه اطلاعات لازم را برای توسعه همكاری های اقتصادی به دست آورند.
رایزن بازرگانی اتریش در ایران گفت: اگر موفق شویم نشست مربوط به كارگروه آب را در مشهد برگزار كنیم، در گام بعدی درصدد اعزام یك هیات متشكل از متخصصان حوزه آب از اتریش به مشهد برخواهیم آمد تا افراد همكاریهای مشترك و طرحهای لازم را بررسی كنند تا زمینه اجرای آن فراهم شود.

* آمادگی لازم برای بهره برداری عادلانه و دوطرفه از ظرفیتها را داریم
استاندار خراسان رضوی نیز گفت: آماده همكاری با كشور اتریش برای بهره برداری عادلانه و دوطرفه از ظرفیت های اقتصادی، گردشگری و علمی هستیم.
به گزارش ایرنا، علیرضا رشیدیان در دیدار با سفیر اتریش در ایران اظهار كرد: سابقه ذهنی و تاریخی مردم ایران از اتریش، یك كشور همكار و همراه بویژه در حوزه های صنعتی است و خوشبختانه در سالهای اخیر، تعاملات بین دو كشور، علیرغم تغییر و تحولات در حوزه بین الملل، دارای ثبات و دوام قابل توجهی بوده است.
وی بیان كرد: در سیاست های رئیس جمهوری و تدابیر وزیر امور خارجه ایران، اتریش همواره در تعاملات و ارتباطات حوزه بین الملل، در اولویت قرار داشته و در بین دیگر شركای ایران، جایگاه ویژه ای دارد كه می تواند مبنای برقراری ارتباط صنعتی و اقتصادی گسترده تر با این كشور قرار گیرد.
وی اظهار كرد: خراسان رضوی از قطب های گردشگری و فرهنگی كشور است، در سال گذشته مشهد مقدس پذیرای 28 میلیون مسافر و زائر بوده كه در افق 1404 این میزان به 40 میلیون نفر در سال خواهد رسید.
استاندار خراسان رضوی گفت: برای پذیرایی از این تعداد زائر، توسعه دسترسی ها، راه ها، حمل و نقل، امكانات زیربنایی و اسكان در برنامه های توسعه ای خراسان رضوی به شدت دنبال می شود.
رشیدیان اظهار كرد: توسعه فرودگاه مشهد، توسعه خط ریلی مشهد – تهران و برقی كردن آن، توسعه جاده های منتهی به مشهد جزو مواردی است كه برای خدمت رسانی بهتر به زائران، دنبال می شود.
وی با بیان اینكه پارسال راه آهن خراسان رضوی پذیرای 14 میلیون مسافر بود، افزود: در صحبتی كه با یكی از شركت های آلمانی داشتیم، برآوردهای هزینه ای برای برقی كردن راه آهن مشهد – تهران انجام گرفت.
استاندار خراسان رضوی گفت: این استان علاوه بر مزیت حضور مضجع شریف ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع)، دارای ظرفیت های فرهنگی از جمله قرار داشتن آرامگاه شاعران بزرگی مانند فردوسی، خیام و عطار است و زیبایی های طبیعی و تاریخی این استان نیز بر ظرفیت های گردشگری آن افزوده است.
رشیدیان اظهار كرد: سال گذشته مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شد، علاوه بر آن خراسان رضوی دارای 300 هزار دانشجو، 270 دانشگاه و پنج هزار عضو هیات علمی است و یك استان دانشگاهی و فرهنگی به شمار می رود.
وی بیان كرد: خراسان رضوی در كنار برخورداری از 44 ماده معدنی، یكی از غنی ترین ذخایر سنگ آهن را در اختیار دارد و فرآوری این ماده معدنی در دولت آقای روحانی در دستور كار قرار گرفته به طوری كه هم اینك ظرفیت تولید كنسانتره و تولید گندله استان، هریك به 12.5میلیون تن در سال رسیده است.
وی ادامه داد: وجود ذخایر معدنی از نوع سنگ های تزئینی از دیگر مزیت های خراسان رضوی است كه در این میان فیروزه نیشابور شهرت جهانی دارد.
استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در حوزه تولیدات كشاورزی و دامی چندین رتبه برتر اول تا سوم را در كشور دارد و از رتبه نخست جهانی در تولید زعفران برخوردار است.
رشیدیان با اشاره به كمبود آب و موضوع بهره وری آن اظهار كرد: در سالهای اخیر با انجام عملیات صنعتی كردن آبیاری و كشاورزی و بازنگری در شیوه كاشت، داشت و برداشت موفق شدیم میزان بهره وری در آب كشاورزی را افزایش دهیم.
وی بیان كرد: برای جبران كمبود آب مطالعات به منظور انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرقی كشور از جمله خراسان رضوی به اتمام رسیده و كار انتقال آب بزودی آغاز می شود.
وی با اشاره به قابلیت های خراسان رضوی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر بویژه باد و خورشید و اقدامات انجام گرفته برای بهره برداری از آنها در استان گفت: با توجه به تجربه اتریش در بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر، آماده پذیرش همكاری های این كشور در بهره گیری مناسب از ظرفیت انرژی باد در منطقه 'دیزباد' نیشابور و 'نشتیفان' خواف هستیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: در حوزه بهره برداری از انرژی خورشیدی، نیروگاه های كوچك خورشیدی در شهرهای استان راه اندازی شده است و درصدد راه اندازی نیروگاه های بزرگ خورشیدی هستیم.
رشیدیان با اشاره به وجود 37 شهرك و ناحیه صنعتی در خراسان رضوی اظهار كرد: 6 هزار واحد صنعتی و بیش از 600 معدن در استان فعال است و حدود 95 درصد سرمایه گذاران حوزه صنعتی و صنایع معدنی استان را بخش خصوصی تشكیل می دهند كه از ویژگی های منحصر به فرد خراسان رضوی به شمار می رود.
وی بیان كرد: سالانه 2 میلیارد دلار كالا از خراسان رضوی به 90 كشور دنیا صادر می شود و تلاش بسیاری داریم كه روابط تجاری خود را با كشورها گسترش دهیم و بازارهای جدید برای كالاهای این استان بیابیم.
استاندار خراسان رضوی اظهار امیدواری كرد كه در تعامل با كشور اتریش، حوزه تبادلات تجاری افزایش یابد و از ظرفیت های اتریش در نوسازی صنایع و افزایش بهره وری تولیدات صنعتی بویژه در حوزه بخش خصوصی استان بهره گرفته شود.
رشیدیان اضافه كرد: با توجه به گشایشی كه در مسائل بانكی بین ایران و اتریش به وجود آمده است، نوسازی صنایع و افزایش بهره وری در تولیدات صنعتی استان با استفاده از ظرفیت های علمی و صنعتی اتریش كاملا میسر خواهد بود.
وی اظهار كرد: خراسان رضوی در دالان ارتباطی شرق به غرب قرار گرفته است لذا همكاری اقتصادی اتریش تنها محدود به همین استان نخواهد بود بلكه خراسان رضوی می تواند محلی برای تبادل كالا و ارسال آن به بازارهای افغانستان و كشورهای سی آی اس (مشترك المنافع)از اتریش باشد.
وی با اشاره به وجود دو منطقه ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون در مرز خراسان رضوی با تركمنستان و افغانستان گفت: راه آهن این استان از سرخس به كشورهای آسیای میانه وارد می شود و در آینده نزدیك به چین خواهد رسید.
استاندار خراسان رضوی گفت: همچنین راه آهن این استان از طریق منطقه خواف به غوریان در افغانستان رسیده و هم اینك در حال استقرار ایستگاه در غوریان هستیم كه با راه اندازی آن، راه آهن خراسان رضوی به افغانستان وصل خواهد شد.
رشیدیان اظهار كرد: خراسان رضوی دارای شرایط ویژه ای است از جمله اینكه رئیس اتاق بازرگانی این استان رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز هست و آستان قدس رضوی در مشهد استقرار دارد و خدمات خود را به تمام ایران ارائه می دهد.
وی افزود: به طور قطع تبادل هیات های اقتصادی و تجاری و علمی بین خراسان رضوی و اتریش با محوریت بخش خصوصی می تواند به توسعه روابط كمك شایانی كند.
وی اظهار كرد: مركز جذب سرمایه گذاری در استانداری خراسان رضوی مستقر است و كارهای مطالعاتی مربوط به طرح های مشترك سرمایه گذاری و تقاضاهای سرمایه گذاری خارجی را بررسی می كند.
استاندار خراسان رضوی گفت: در موضوعات دیگری مانند آب، محیط زیست و هوا، این استان از همكاری مشترك اتریش و تجارب علمی آن استقبال می كند.
رشیدیان اضافه كرد: مشهد بعد از تهران بزرگترین شهرداری و بیشترین جمعیت شهری ایران را دارد و خراسان رضوی از 73 شهرداری برخوردار است لذا بخش حمل و نقل و بهره وری از پسماند از حوزه هایی است كه می تواند زمینه همكاری اتریش با خراسان رضوی باشد.
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
7489/5132