احمد توصيفيان روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا با اشاره به آغاز پرداخت تسهيلات اشتغال روستايي در استان همدان همزمان با چهار استان ديگر، افزود: متقاضيان دريافت اين تسهيلات مي توانند از طريق سامانه كارا تقاضاي خود را ثبت كنند.
وي با تاكيد بر اينكه توسعه اقتصادي، فقط توسعه بنگاههاي اقتصادي نيست، گفت: براي توسعه روستاها ميتوان به ظرفيتهاي بخش خدمات از قبيل حوزه گردشگري و بوم گردي توجه و اشتغال و درآمدزايي لازم را ايجاد كرد.
وي اضافه كرد: روستاهاي استان همدان قابليت و سرمايههايي نظير صنايع دستي، فرش، سفال، مبل و منبت و طيفي از توليدات باغي، كشاورزي و دامي دارد كه ميتواند در يك زنجيره هدفمند اقتصادي، معيشت و ارزشافزوده لازم براي روستاييان را تامين كند.
وي با بيان اينكه تسهيلات روستايي با توجه به رسته هاي الويت دار و منابع، استعداد و ظرفيت هر روستا پرداخت مي شود. ادامه داد: بنا به تاكيد وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، بايد روستاها به كانونهاي رشد صنايع خرد و كوچك تبديل شوند تا زندگي مردم اين مناطق شاهد تغييرات اساسي و مثبت باشد.
وي بيان كرد: استان همدان با اعلام وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي همزمان با چهار استان گيلان، زنجان، اصفهان و اردبيل پرداخت تسهيلات روستايي را آغاز كرده است.
توصيفيان يادآوري كرد: تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري در راستاي تحقق منويات رهبر معظم انقلاب مبني بر حمايت از توليد و اشتغال و نيز پياده سازي برنامه هاي اشتغال، اقتصاد مقاومتي و توسعه روستاها، پرداخت مي شود.
وي توسعه اشتغال روستايي، بهبود وضعيت زندگي، پيشگيري از مهاجرت، هدايت سرمايه ها به سمت اشتغال مولد، استفاده بهينه از منابع و مزيت هايي روستايي، افزايش بهره وري، كاهش هزينه و هم افزايي در افزايش توليدات بازار محور را از ديگر اهداف پرداخت تسهيلات اشتغال روسايي برشمرد.
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي همدان با بيان اينكه روستاهاي اين استان از نظر تنوع فرهنگي و اقليمي با ديگر روستاهاي كشور تفاوت دارند، اظهار كرد: از اين رو بايد از ظرفيت روستاهاي استان استفاده كرد و در اجراي اين راهبرد به منابع آبي و شرايط سكونتگاهاي هر روستا توجه كرد.
وي با بيان اينكه توسعه كشاورزي بايد سازگار با اقليم روستاها و در مسير كاهش مشكلات آب كشور به سمت كشاورزي مدرن حركت كند، گفت: بايد مزيت توليدي، اشتغالي و اجتماعي در روستاها ايجاد كرد تا شرايط بهبود زندگي در اين مناطق فراهم و از مهاجرت روستاييان جلوگيري شود.
توصيفيان رسته هاي اولويت دار دريافت تسهيلات اشتغال روستايي را در بخش هاي صنعت كشاورزي و خدمات برشمرد و افزود: سهميه تسهيلات روستايي در بخش كشاورزي و منابع طبيعي 45 درصد، در بخش صنايع و معادن كوچك 10درصد، در بخش صنايع دستي و فرش دستباف 10 درصد، در بخش گردشگري 10 درصد، در بخش خدماتي و فناوري هاي اطلاعات 15 درصد و در گردش نواحي صنعتي روستايي نيز 10 درصد است.
وي با بيان اينكه در اين بخش ها 314 طرح با اعتبار يك هزار و 324 ميليارد ريال به بانك هاي عامل معرفي مي شود، افزود: مبلغ اعتبار تسهيلات روستايي استان يك هزار و 360 ميليارد ريال است.
وي با اشاره به ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي و شعار 'اقتصاد مقاومتي توليد و اشتغال' از سوي رهبر معظم انقلاب، گفت: دولت تدبير و اميد در راستاي اشتغالزايي و تقويت توليدات داخلي، طرح حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي را با اعطاي تسهيلات در دستور كار قرار داده است.
وي با بيان اينكه طرح هاي سه بخش صنعت، خدمات و كشاورزي شامل دريافت اين تسهيلات مي شوند، افزود: اين تسهيلات با سه نرخ بهره شامل چهار درصد براي روستاها و عشاير مرزي، 6درصد براي روستاها و عشاير غير مرزي و 10 درصد براي تامين سرمايه كارگاه هاي توليدي در شهرك هاي صنعتي روستايي و شهرهاي كمتر از 10 هزار نفر جمعيت، پرداخت مي شود.
توصيفيان با بيان اينكه همدان نخستين استاني بود كه طرح اشتغال روستايي را اطلاع رساني و كار را آغاز كرد، گفت: پنج جلسه كميته فني اشتغال روستايي تاكنون برگزار و طرح هاي مصوب به بانك هاي عامل معرفي شده است.
وي يادآوري كرد: همچنين همدان نخستين استاني بود كه پيشنهاد آغاز پرداخت تسهيلات روستايي را به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي داد و با توجه به سفر اخير وزير به همدان به صورت ويدئو كنفرانس اين طرح اجرا شد.
به گزارش ايرنا، پرداخت تسهيلات اشتغال روستايي كشور پنجشنبه گذشته با حضور وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به طور همزمان در استان هاي گيلان، زنجان، همدان، اصفهان و اردبيل آغاز شد.
7523/2090
خبرنگار: مرضيه بختياري**انتشار دهنده: سعيد زارع كندجاني
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
همدان- ايرنا- مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان همدان اعلام كرد: در توزيع تسهيلات اشتغالزايي روستايي به طرح هاي منابع طبيعي، گردشگري و بوم گردي با هدف حفظ اقليم روستاها و توسعه صنعت گردشگري، توجه ويژه اي مي شود.