به گزارش ايرنا، باسيل دو روز پيش در يك نشست حزبي كه ويديوي آن منتشر شد، بري را «اوباش» خوانده بود. گرچه اختلاف هاي بين جريان ملي آزاد و جنبش امل تازگي ندارد اما اين سخنان تند بسياري را متعجب ساخت.
لبنان كمتر از چهار ماه ديگر شاهد انتخابات پارلماني خواهد بود. بسياري نگرانند كه اختلاف بين اين دو حزب كه در ادامه اختلاف هاي نبيه بري با ميشل عون قرار دارد، انسجام و آرامش سياسي در لبنان در آستانه انتخابات را تهديد كند.
روانه شدن هواداران جنبش امل به خيابان ها كه ديشب انجام شد اين نگراني ها را دامن زده است.
اختلاف بين عون و بري سابقه طولاني دارد. حتي در انتخاب رئيس جمهوري نيز اين اختلاف ها خود را نشان داد. به طوري كه بري با انتخاب عون موافق نبود. به تازگي صدور فرمان ارشديت براي برخي از افسران ارتش از سوي عون كه با مخالفت بري روبرو شد، اختلاف هاي دو طرف را شدت داد.
اظهارنظر باسيل را كه داماد عون و رئيس حزب جريان ملي آزاد است بايد در راستاي افزايش نزاع اين دو جريان سياسي دانست.
در ادامه به مهمترين واكنش هاي صورت گرفته به سخنان باسيل عليه بري اشاره مي شود:
-«سعد الحريري» نخست وزير لبنان: كرامت رئيس پارلمان و رئيس جمهوري كرامت همه لبناني هاست/با گذشت زمان اميدواريم آرامش به دست بيايد.
-«نهاد المشنوق» وزير كشور لبنان پس از ديدار با نبيه بري: جبران باسيل بايد از صحبتي كه آن را بيان كرده عذرخواهي كند.
-حزب الله: با توهين به نبيه بري قاطعانه مخالفت مي كنيم/خواستار حل و فصل سريع وضعيت كنوني با نهايت تدبير و مسئوليت هستيم.
-«نوار الساحلي» عضو فراكسيون وفادري به مقاومت: سخن باسيل غيرقابل قبول است و نبايد گفته مي شد/حتما تلاش مي كنيم اين جو را آرام كنيم/برخي با دامن زدن به اين حرف، نفت روي آتش مي ريزند.
-هيئت رئيسه جنبش امل: آنچه رئيس جريان ملي آزاد گفته است داراي ابعاد خطرناكي است كه وحدت كشور، ثبات و امنيت آن را تهديد مي كند و دعوت به فتنه اي است كه سر راهش همه دستاوردهايي كه در سطح ملي به دست آمده است مي برد.
-«غازي زعيتر» وزير كشاورزي لبنان وابسته به جنبش امل: از طرف چه كسي در خفا نطق مي كني؟ آيا اينكه رئيس مجلس بر مواضع جسورانه خود كه از لبنان و وحدت آن دفاع مي كند، ثابت قدم بماند به معناي اوباشگري است؟ اگر از حقوق همه شهروندان صرفنظر از گرايش ديني و سياسي آنها دفاع مي كند، اوباشگري است؟ آيا زماني كه قانوني بودن مجلس را حفظ مي كرد و جلسات مستمر را براي انتخاب رئيس جمهوري برگزار مي كرد، اوباش بود؟
-«ياسين جابر» عضو فراكسيون امل در مجلس لبنان: تاكنون هيچ وزير خارجه اي نبوده است كه ديپلماسي لبنان را در دست داشته باشد اما با استفاده از ناسزاگويي بخواهد حركت انتخاباتي خود را تقويت كند. در هرصورت هر چه گفته شده باشد، نبيه بري به عنوان يك شخصيت ملي خواهد ماند و اظهارات كينه توزان دوام نمي آورد.
-«تمام سلام» و «نجيب ميقاتي» نخست وزيران پيشين لبنان در تماس هاي جداگانه با نبيه بري، ضمن ابراز تاسف از صحبت هاي جبران باسيل آن را خارج از ادبيات سياسي لبنان دانستند. ميقاتي همچنين از تلاش هاي رئيس مجلس براي حمايت از لبنان در برابر خطرها و حفظ يكپارچگي كشور و نهادهاي آن قدرداني كرد.
-«وليد جنبلاط» رهبر حزب سوسياليست ترقي خواه و از چهره هاي سرشناس طايفه دروز لبنان در تماس به بري گفت: سخناني كه در حق شما زده شده را محكوم مي كنيم.
-«نقولا الصحناوي» وزير سابق لبناني و از نزديكان باسيل:همبستگي خود را با باسيل اعلام مي كنيم و خطاب به وي مي گوييم «حرفت را بگو و امضاء كن.»
-«پطرس حرب» نماينده مجلس و وزير سابق ارتباطات لبنان: اين جو به فضاي يكپارچگي و دموكراسي آسيب مي رساند و از نظر قراردادن مردم در برابر هم و درگيري ها ما را به 40 سال پيش باز مي گرداند.
- «امين السيد» فرمانده اسبق دستگاه امنيتي لبنان: در جامعه لبنان صحبت هاي نشست هاي خصوصي به حساب نمي آيد، اما درز كردن اين ويديو حاكي از وجود طرف سومي است كه براي آشفته كردن وضع حزب الله بين جنبش امل و جريان آزاد ملي بازي مي كند. مي تواند آتشي روشن كند اما قادر به خاموش كردن آن نيست.
-شيخ «ماهر حمود» رئيس اتحاديه علماي مقاومت: از همه طرف ها مي خواهيم تا موضعي متحد و يكپارچه مانند آنچه پس از توطئه عربستاني و تصميم ترامپ اخاز كنند. اين دو موضوع لبناني ها را بيش از پيش متحد كرد و ما امروز خواهان هستيم كه مانند آن لحظات رفتار كنند.
خاورم**2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئي
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲
بيروت-ايرنا-سخنان تند «جبران باسيل» وزير خارجه و رهبر حزب «جريان ملي آزاد» عليه «نبيه بري» رئيس پارلمان و رهبر «جنبش امل» فضاي سياسي لبنان را لرزاند. بسياري با اين سخنان مخالفت كردند و دو طرف را به آرامش و حل اختلاف ها فراخواندند.