اميد ذاكري روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: سال گذشته حدود 400 هزار اصله و امسال نيز 100 هزار اصله نهال مانگرو در شهرستان هاي بندرعباس، قشم، ميناب و سيريك كشت شده است.
وي افزود: از حدود يك ميليون و 134 هزار هكتار جنگل در استان، 800 هزار هكتار آن جنگل هاي رويشي و 21 هزار جنگل هاي مانگرو (حرا و چندل) هستند كه هرمزگان از اين نظر رتبه نخست را در كشور دارد.
اين مقام مسئول بيان داشت: گونه چندل به طور ويژه تنها در خور آذيني شهرستان سيريك از استان هرمزگان رويش دارد و تنها گونه درختي زنده زاي كشور محسوب مي شود.
ذاكري خاطر نشان كرد: جنگل هاي مانگرو محل زاد و ولد بسياري از آبزيان به ويژه ميگو است و تحقيقات ثابت كرده در محل رويش جنگل هاي مانگرو صيد آبزيان بيشتر از ساير نقاط است.
وي تصريح كرد: جنگل هاي مانگرو در زمين هاي جزر و مدي استان هرمزگان در طول نوار ساحلي از منطقه سايه خوش بندرلنگه تا خور كرتي مرز استان هرمزگان با سيستان و بلوچستان در خورها، مسيل ها و كنار رودخانه ها رويش دارند.
اين مقام مسئول ادامه داد: افزايش توليد آبزيان، تقويت زيستگاه پرندگان و حشرات، حفاظت از خاك و جذب اكوتوريسم از اهداف كشت و توسعه جنگل هاي مانگرو است.
ذاكري اظهار كرد: تمام جنگل هاي هرمزگان جزو جنگل هاي حفاظتي محسوب مي شوند كه هرگونه برداشت از چوب اين جنگل ها به طور كامل ممنوع است و بهره برداري از محصولات غير چوبي مانند گياهان دارويي، صنعتي و ميوه هاي خوراكي طبق طرح تصويب شده در كميته فني اداره هاي منابع طبيعي و آبخيزداري استان امكان پذير است.
به گزارش ايرنا، جنگل هاي مانگرو ( شامل حرا و چندل ) بر روي خاك هاي لجني حاصل از فرسايش سواحل رشد كرده و با جز و مد دريا بر روي آب شناور هستند و برگ هاي اين درختان آب دريا را فيلتر و براي استفاده شيرين مي كنند.
50 درصد از آبزيان خليج فارس و درياي عمان در جنگل هاي حرا تخم ريزي مي كنند.
جنگل هاي دريايي حرا از اول خرداد به مدت يك ماه ، گل هاي خوشه اي زرد رنگ مي دهند و از آخر مرداد بذر حرا براي توليد نهال از اين درختان برداشت مي شود كه با مشاركت مردم بومي ساحل نشين بذرها برداشت وكاشت نهال در آبان انجام مي شود.
گونه چندل با نام علمي Rhizophora mucronata از تيره Rhizophoraceae است كه تعداد تيره هاي آن در جهان چهار جنس و 16 گونه عنوان شده كه در ايران يك گونه آن به نام چندل در خور آذيني از توابع شهرستان ساحلي سيريك رويش دارد.
تالاب آذيني در فاصله 35 كيلومتري شهرستان سيريك و در فاصله 210 كيلومتري بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع است.
درختان چندل از لحاظ تنوع اكولوژي و موقعيت جغرافيايي خاص، زيستگاه ارزشمند گونه هاي جانوري و گياهي بوده و يكي از ناحيه هاي مهم زمستان گذراني پرندگان در معرض خطر انقراض مي باشد.
گياه چندل درختچه اي پرشاخه به ارتفاع 10 متر باپوست قهوه اي و قرمز است.
از ويژگي هاي گونه چندل زنده زائي است، به طوريكه نونهال، دوره اي از رشد خود را بر روي پايه مادري مي گذراند و پس از اينكه طول ريشه به 30تا 40 سانتيمتر رسيد از شاخه جدا شده و با توجه به مخروطي شكل بودن آن، پس از سقوط آزاد بطور مستقيم در صورتي كه در زمان جزر دريا باشد، در خاك فرو رفته و پايه جديدي را ايجاد مي نمايد.
از مساحت هفت ميليون و200 هزار هكتاري استان هرمزگان، 6 ميليون و 900 هزار هكتار جزو عرصه هاي منابع طبيعي است كه يك ميليون و 100 هزار هكتار آن جنگل، چهار ميليون و 93هزار هكتار مرتع و يك ميليون و 565 هزار هكتار آن را بيابان تشكيل مي دهد.
7198/ 7408
خبرنگار: فاطمه حسيني ** انتشار: محمد جهانگيريان
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
بندرعباس - ايرنا - مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان از كاشت 9 ميليون اصله نهال مانگرو در سواحل اين استان از سال 1370 تاكنون خبر داد.