اروميه- ايرنا- مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي آذربايجان غربي گفت: 500 واحد مسكوني مقاوم سازي شده روستايي همزمان با ايام الله دهه فجر با تسهيلات اعطايي 95 ميليارد ريالي در اين استان به بهره برداري مي رسد.

محمود بدلي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: همچنين به مناسبت دهه فجر، طرح هادي در 16 روستا با پوشش هفت هزار و 320 خانوار با اعتباري بالغ بر 34 ميليارد ريال به بهره برداري مي رسد.
وي ادامه داد: تاكنون عمليات مقاوم سازي و بهسازي 78 هزارو 900 واحد مسكوني روستايي آغاز شده و 75 هزار واحد به اتمام رسيده است.
وي افزود: همچنين براي 2 هزار و 168 روستاي بالاي 20 خانوار آذربايجان غربي نقشه طرح هادي تهيه شده كه اين طرح در 500 روستا با اقداماتي نظير اصلاح و بازگشايي معابر، جدول گذاري، آسفالت و سنگ فرش معابر، ساماندهي فضاي سبز و محل بازي كودكان به اجرا درآمده است.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي آذربايجان غربي اظهار كرد: مهمترين و حساسترين فعاليت عمراني كه با جديت پي گيري مي شود، اجراي طرح بهسازي يا ترويج ساخت و سازهاي مقاوم بوده كه اين طرح در اثر اعتماد، مشاركت مردم و مسئولان تاكنون با موفقيت اجرا شده است.
بدلي بيان كرد: بهسازي مساكن و معابر روستايي به منظور بهبود بافت‌هاي فرسوده، ارتقاي كيفيت ساخت و سازها و ترويج فرهنگ رعايت اصول فني ساختماني در روستاها از اهم اهداف اجراي طرح مقاوم سازي و بهسازي مساكن روستايي است.
وي ادامه داد: بيشتر اماكن روستايي قديمي، فرسوده، با مصالح نامرغوب و غير اصولي يا در مكان نامناسب ساخته شده و اين امر منجر شده است تا در برابر سوانح آسيب پذير باشد بنابراين از تمام روستاييان براي ترويج فرهنگ مقاوم سازي، ارتقاي كيفيت ساخت و سازها دعوت مي شود.
وي اضافه كرد: تمام روستاييان مي توانند از تسهيلات قرض الحسنه 200 ميليون ريالي در روستاهاي مرزي و 180 ميليون ريالي در ساير روستاها با كارمزد پنج درصد و بازپرداخت 15 ساله، بدون هيچ محدوديتي بهره مند شوند.
به گزارش ايرنا در مجموع 2 هزار و 725 روستاي داراي سكنه در آذربايجان غربي وجود دارد كه 2 هزار و 200 روستا از آنها بالاي 20 خانوار است و نقشه طرح هادي در همه اين روستاها اجرا شده است؛ طرح هادي روستايي با هدف ايجاد تسهيلات لازم جهت بهبود مسكن روستاييان، هدايت فيزيكي روستاها و تامين عادلانه امكانات انجام مي گيرد.
پايه چنين طرح هايي در كشور از سال 1362 هجري شمسي و تحت عنوان روان بخشي روستاها در يكي از نقاط روستايي شهرستان شهركرد و توسط وزير مسكن و شهرسازي وقت به اجرا گذاشته شد و در سال هاي بعد به خصوص از سال 1366 هجري شمسي توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي با جديت تمام پيگيري شد.
تجديد حيات و هدايت روستاها از ابعاد كالبدي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از جمله اهداف مورد نظر در طرح هاي مذكور است.
اين استان مرزي داراي سه ميليون و 265 هزار نفر جمعيت است كه 34.6 درصد از آن در مناطق روستايي و 65.4 درصد در مناطق شهري سكونت دارند.
8135/ 2093
خبر: شهين بيدادرس ** انتشار: صابر چهرقاني