به گزارش سه شنبه دفتر نمایندگی سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، این دو سازمان در این گزارش به بررسی وضعیت 16 كشور از جمله افغانستان، بروندی، جمهوری آفریقای مركزی، جمهوری دموكراتیك كنگو، گینهبیسائو، عراق، لبنان (آوارگان سوری)، مالی، سومالی، سودان جنوبی، سودان، سوریه، اوكراین، یمن و همچنین منطقه فرامرزی حوضه آبریز دریاچه چاد پرداختهاند.
ارزیابیهای این دو سازمان نشان میدهند كه بر اساس معیار «طبقهبندی یكپارچه سطح امنیت غذایی»(IPC) در نیمی از این مناطق یكچهارم یا تعداد بیشتری از جمعیت با سطح بحرانی یا اضطراری گرسنگی مواجه هستند.
ناامنی غذایی در یمن و كشورهای جنگ زده حاكی از اهمیت حیاتی تداوم تلاشها برای غذارسانی و حمایت از معیشت در این مناطق است.
اكنون 17 میلیون نفر در یمن، 4.8 میلیون نفر در سودان جنوبی، 6.5 میلیون نفر در سوریه، 1.9 میلیون آواره سوری در لبنان، 1.1 میلیون نفر در جمهوری آفریقای مركزی، 1.2 میلیون نفر در اوكراین، 7.6 میلیون نفر در افغانستان و 3.1 میلیون نفر در سومالی دچار گرسنگی حاد هستند.
وضعیت گرسنگی در دیگر كشورها نیز رو به وخامت گذاشته به شكلی كه در جمهوری دموكراتیك گنگو كشوری كه نگرانیهای امنیت غذایی تحت الشعاع سایر مناطق آفریقا قرار دارد، وضعیت گرسنگی به سرعت بدتر میشود.
11 درصد از جمعیت این كشور دچارناامنی غذایی بوده و همین امر عامل افزایش تعداد 7.7 میلیون نفری شده كه در این كشور با گرسنگی حاد مواجه هستند؛ در سودان 3.8 میلیون نفر در مرحله بحران غذایی و معیشتی حاد قرار دارند.
در عراق، این رقم به 3.2 میلیون نفر رسید است در حالی كه در حوضه آبریز دریاچه چاد 2.9 میلیون نفر در این وضعیت به سر میبرند. در بروندی و هائیتی به ترتیب 1.8 میلیون نفر و 1.3 میلیون نفر دچار بحران غذایی و معیشتی حاد هستند.
گزارش اخیر فائو در حوزه امنیت جهانی غذا نشان میدهد كه تشدید بحرانها دلیل اصلی افزایش سطح جهانی گرسنگی پس از چندین دهه كاهش مداوم بوده است.
تعداد گرسنگان جهان از 777 میلیون نفر در سال 2015 به 815 میلیون نفر در سال 2016 افزایش یافته است.
بخش عمده این افراد (489 میلیون نفر) در مناطق جنگزده زندگی میكنند.
به گزارش ایرنا، سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) از سازمانهای بینالمللی است كه در سال 1945 توسط 44 كشور عضو سازمان ملل متحد تاسیس شد.
این سازمان برای گسترش و نوسازی كشاورزی، جنگلداری، شیلات و تامین غذای مناسب برای همگان به كشورهای در حال توسعه كمك میكند.
هدف این سازمان، ارتقای سطح زندگی، بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦*2025
خبرنگار: هما همت خواه* انتشار دهنده: لیلا جودی
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۳
تهران- ایرنا- سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا در گزارشی مشترك به شورای امنیت سازمان ملل اعلام كردند: ناامنی غذایی در یمن و كشورهای جنگزده روز به روز وخیم تر می شود.